ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δωρεάν μαθήματα δημοσιογραφίας από τον Γιώργο Νταλάρα

Μέσα σε λίγα λεπτά ο Γιώργος Νταλάρας «παρέδωσε» δωρεάν μαθήματα δημοσιογραφίας.
Δωρεάν μαθήματα δημοσιογραφίας από τον Γιώργο Νταλάρα

Ο Γιώργος Νταλάρας είναι ένα από τα πλέον ισχυρά καλλιτεχνικά κεφάλαια της πατρίδας μας και ίσως ο μοναδικός (σ.σ. εν ζωή) Έλληνας καλλιτέχνης που μπορεί ακόμα να γεμίζει στάδια και συναυλιακούς χώρους σε όλον τον πλανήτη και με μη ελληνικά κοινά.

Έτσι, έχουν τα πράγματα. Και αυτό το ξέρουν όλοι στο ελληνικό καλλιτεχνικό στερέωμα.

Όμως, ο Γιώργος Νταλάρας, για όσους δεν το ξέρουν είναι και ένας πολύ ωραίος τύπος, που δεν… μασά τα λόγια του.

Δεν το ήξεραν οι δημοσιογράφοι που έστειλαν άλλους, μικρότερους δημοσιογράφους, να βρουν τον Γιώργο Νταλάρα και να βγάλουν είδηση για προηγούμενες δηλώσεις του που στην… δημοσιογραφική επεξήγηση αφορούσαν στους Κωνσταντίνο Αργυρό και Αντώνη Ρέμο και σε διαφημίσεις μπιφτεκιών.

Και έμαθαν οι μικρότεροι (σ.σ. κάτω από τον αρχισυντάκτη δηλαδή) δημοσιογράφοι και οι μεγαλύτεροι τι σημαίνει δημοσιογραφία και τη ελευθερία του λόγου.

Τι είπε ο Γιώργος Νταλάρας; «Κάνουν άριστα όσοι αντιδρούν, όπως και εγώ κάνω άριστα που λέω τις δικές μου απόψεις».

Λίγο μετά βέβαια, εκνευρισμένος από το δημοσιογραφικό πρέσινγκ έδωσε… πόνο ο Γιώργος Νταλάρας, λέγοντας προς τις παρούσες και παρόντες δημοσιογράφους πως δεν είναι… δημοσιογραφία αυτό που κάνουν και πως πρέπει να κάνουν ότι κάνουν με συνέπεια, ήθος και αρχές.

«Αν σας προσβάλλουν οι απόψεις μου να ψαχτείτε, εγώ είμαι ο ίδιος από το 1969», κατέληξε.

Έδωσε πάντως υλικό να παίξουν τα κανάλια, υλικό που δεν… έδωσαν οι Ρέμος και Αργυρός, μη θέλοντας να απαντήσουν στις δηλώσεις Νταλάρα για τα… μπιφτέκια.

Επειδή λοιπόν ο καλλιτεχνικός χώρος είναι πιο αξιοκρατικός από τη δημοσιογραφία (σ.σ. λείπει βέβαια η… γραφή στις μέρες μας από τους περισσότερους που δηλώνουν ή είναι δημοσιογράφοι) οι άξιοι καλλιτέχνες, Αντώνης Ρέμος (σ.σ. χρόνια πολλά για την ονομαστική του εορτή πριν λίγες μέρες) και Κωνσταντίνος Αργυρός ήξεραν για ποιον θα μιλούσαν και έτσι δεν… μίλησαν. Προστατεύοντας με αυτόν τον τρόπο τους πάντες.

Και μία μικρή συμβουλή στους αγαπητούς συνάδελφους. Οι καριέρες χτίζονται και με τα όχι, όχι πάντα με τα ναι.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δωρεάν μαθήματα δημοσιογραφίας από τον Γιώργο Νταλάρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.