ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα υπολογίζεται

Ο κορονοϊός έφερε πολλές αλλαγές στη ζωή μας και τα εργασιακά επηρεάστηκαν στο έπακρο. Αλλαγές θα υπάρξουν στο δώρο Χριστουγέννων αλλά και στις υπερωρίες. Κατατέθηκαν, αργά το βράδυ της Παρασκευής (05.09.2020), οι ρυθμίσεις που προβλέπουν το τι θα ισχύσει για τις υπερωρίες μετά την καραντίνα, για το πως θα υπολογιστεί φέτος το δώρο Χριστουγέννων, ποιοι...
Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα υπολογίζεται

Ο κορονοϊός έφερε πολλές αλλαγές στη ζωή μας και τα εργασιακά επηρεάστηκαν στο έπακρο. Αλλαγές θα υπάρξουν στο δώρο Χριστουγέννων αλλά και στις υπερωρίες.

Κατατέθηκαν, αργά το βράδυ της Παρασκευής (05.09.2020), οι ρυθμίσεις που προβλέπουν το τι θα ισχύσει για τις υπερωρίες μετά την καραντίνα, για το πως θα υπολογιστεί φέτος το δώρο Χριστουγέννων, ποιοι δικαιούνται το επίδομα των 534 ευρώ.

Επί της ουσίας τα μέτρα που περιλαμβάνονται στο νομοσχέδιο «σκούπα» είναι επέκταση των μέτρων που ελήφθησαν λόγω κορονοϊού και κάποια νέα μέτρα, όπως το πως θα εργάζονται όσοι μπαίνουν προληπτικά σε καραντίνα και δεν υπάρχει δυνατότητα τηλεργασίας. Πως θα κάνουν υπερωρίες δηλαδή.

Όσοι λοιπόν θα αναγκάζονται να μπουν σε καραντίνα 7 ή 14 ημερών χωρίς τη δυνατότητα να δουλεύουν από το σπίτι, θα πρέπει μια ώρα κάθε μέρα, μετά την επιστροφή στη δουλειά, να κάνουν υπερωρία μέχρι να συμπληρώσουν τις μισές ώρες απ’ αυτές που έμειναν στο σπίτι τους.

Επίσης, το δώρο των Χριστουγέννων, για όσους είναι σε αναστολή, δεν θα υπολογιστεί με βάση το μισθό αλλά με βάση το επίδομα των 534 ευρώ και το διάστημα που βρίσκονται σε αναστολή.

Πηγή: Newsit.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δώρο Χριστουγέννων: Πώς θα υπολογίζεται», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.