Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε το ποσό που δικαιούστε Ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων θα καταβληθεί στους εργαζόμενους μέχρι 21 Δεκεμβρίου

Δείτε πως μπορείτε να υπολογίστε το ποσό που δικαιούστε για το δώρο Χριστουγέννων.

Οπως έγινε γνωστό οι εργαζόμενοι στον ιδιωτικό τομέα θα λάβουν ολόκληρο το δώρο Χριστουγέννων μέχρι 21 Δεκεμβρίου.  Να διευκρινίσουμε ότι ο εργοδότης θα καταβάλλει το ποσό που του αναλογεί μόνο για το διάστημα το οποίο κάθε εργαζόμενος δούλεψε στην επιχείρησή του, από 1/5/2021 μέχρι και τον Δεκέμβριο. Κι αυτό καθώς αρκετοί εργαζόμενοι πριν ήταν σε αναστολή εργασίας.

Δώρο Χριστουγέννων: Υπολογίστε μέσω εφαρμογή το ποσό που δικαιούστε

Μέσω της online εφαρμογής του ΚΕΠΕΑ πλέον οι εργαζόμενοι μπορούν να υπολογίζουν μόνοι τους το δώρο, που δικαιούνται (δείτε εδώ).

Σύμφωνα με ότι ισχύει πλέον όλοι οι μισθωτοί που απασχολούνται στον ιδιωτικό τομέα με σχέση εξαρτημένης εργασίας αορίστου ή ορισμένου χρόνου, πλήρους ή μερικής απασχόλησης σε οποιονδήποτε εργοδότη, δικαιούνται δώρα εορτών.

Έτσι υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων

Για τον υπολογισμό του ποσού των Δώρων λαμβάνεται υπόψη ο τρόπος αμοιβής των μισθωτών, δηλαδή αν αμείβονται με ημερομίσθιο ή με μισθό. Η χρονική περίοδος που υπολογίζεται το Δώρο Χριστουγέννων αρχίζει από την 1η Μαΐου μέχρι και την 31η Δεκεμβρίου κάθε έτους.

Υπολογίστε με λίγα κλικ το Δώρο

Με την νέα online εφαρμογή που έχει δημιουργήσει το ΚΕ.Π.Ε.Α. δίνεται η δυνατότητα οι εργαζόμενοι να υπολογίσουν μόνοι τους το Δώρο Χριστουγέννων που δικαιούνται. Υπολογίστε το ποσό που θα λάβετε πατώντας ΕΔΩ

Όπως ανακοινώθηκε από το Υπουργείο Εργασίας:

«Οι εργαζόμενοι που η σχέση εργασίας τους με τον εργοδότη είχε διάρκεια χωρίς διακοπή όλη τη χρονική περίοδο που προαναφέρθηκε, δηλαδή από 1ης Μαΐου μέχρι 31ης Δεκεμβρίου κάθε έτους, δικαιούνται ολόκληρο το Δώρο που είναι ίσο με έναν μηνιαίο μισθό για τους αμειβόμενους με μισθό και με 25 ημερομίσθια για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο.

Όσοι, όμως, από τους παραπάνω μισθωτούς που η σχέση τους με τον εργοδότη δεν διήρκησε ολόκληρο το χρονικό διάστημα (από 1/5 έως και 31/12), δικαιούνται να λάβουν τμήμα του δώρου ανάλογο με τη χρονική διάρκεια της εργασιακής σχέσης τους.

Σε αυτήν την περίπτωση, το δώρο Χριστουγέννων υπολογίζεται ως εξής: 2/25 του μηνιαίου μισθού ή 2 ημερομίσθια – ανάλογα με το πώς αμείβονται – για κάθε 19 ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης. Ακόμα και οι μισθωτοί που εργάστηκαν χρονικό διάστημα μικρότερο των 19 ημέρων δικαιούνται ανάλογο κλάσμα του δώρου».