ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δώρο Πάσχα 2024: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί – Οι κυρώσεις για τους ασυνεπείς εργοδότες

Σκληρές κυρώσεις περιμένουν τους ασυνεπείς εργοδότες που δεν θα καταβάλουν το Δώρο Πάσχα.
Δώρο Πάσχα 2024: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί – Οι κυρώσεις για τους ασυνεπείς εργοδότες

Δώρο Πάσχα 2024: Αντίστροφα μετράει ο χρόνος για να κλείσει η προθεσμία για την καταβολή του Δώρου του Πάσχα, η οποία είναι η 1η Μαΐου.

Συγκεκριμένα, όλοι οι εργοδότες θα πρέπει να καταβάλουν δώρο στους μισθωτούς, είτε αυτοί είναι ορισμένου είτε αορίστου χρόνου, είτε είναι πλήρους είτε μερικής απασχόλησης στον ιδιωτικό τομέα.

Έτσι θα πρέπει να λάβουν στους τους λογαριασμούς μισό μηνιάτικο ή 15 ημερομίσθια, ανάλογα με την σχέση εξαρτημένης εργασίας.

Ωστόσο υπάρχουν και οι περιπτώσεις που οι εργαζόμενοι δεν βρίσκονται στην εν λόγω επιχείρηση από την αρχή του έτους, έτσι θα λάβουν ποσό ίσο με 1/15 του μισού μηνιαίου μισθού ή ένα ημερομίσθιο, για τους αμειβόμενους με ημερομίσθιο για κάθε οκτώ ημερολογιακές ημέρες διάρκειας της εργασιακής σχέσης.

Δώρο Πάσχα 2024: Οι κυρώσεις για τους ασυνεπείς εργοδότες

Σκληρές θα είναι οι κυρώσεις για όσους δεν έχουν προχωρήσει στην καταβολή του εντός της ημερομηνίας που έχει οριστεί.

Η Επιθεώρηση Εργασίας, έχει δημιουργήσει συγκεκριμένη πλατφόρμα, στην οποία οι εργαζόμενοι μπορούν να προχωρήσουν σε καταγγελία (ΕΔΩ), είτε επώνυμα είτε ανώνυμα, ενώ οι σχετικές ενέργειες μπορούν να γίνουν και τηλεφωνικά στο 1555.

Στη συνέχεια θα συνταχθεί σχετική μηνυτήρια αναφορά η οποία θα φτάσει στον εισαγγελέα  ώστε να ασκήσει ποινική δίωξη εις βάρος του εργοδότη. Τέλος, διαβιβάζεται και στο αστυνομικό τμήμα ώστε οι Αρχές να προχωρήσουν την αυτόφωρη διαδικασία.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δώρο Πάσχα 2024: Μέχρι πότε πρέπει να καταβληθεί – Οι κυρώσεις για τους ασυνεπείς εργοδότες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.