ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Δυσαρέσκεια Κοτζιά για τη μη στήριξή του στο υπουργικό

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός ζητούσε τη στήριξη όλων των υπουργών, Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος είχαν έντονη αντιπαράθεση με τον ΥΠΕΞ
Δυσαρέσκεια Κοτζιά για τη μη στήριξή του στο υπουργικό

Τεταμένο είναι το κλίμα ανάμεσα στους δύο κυβερνητικούς εταίρους, κάτι που ανέδειξε και η χθεσινή συνεδρίαση του υπουργικού συμβουλίου, παρά τις προσπάθειες των τελευταίων ημερών να πέσουν οι τόνοι έπειτα από τις αντιδράσεις που προκάλεσαν οι αναφορές του υπουργού Εθνικής Αμυνας στις ΗΠΑ περί Plan B για την ΠΓΔΜ.

Την ώρα που ο Πρωθυπουργός ζητούσε τη στήριξη όλων των υπουργών, Νίκος Κοτζιάς και Πάνος Καμμένος είχαν έντονη αντιπαράθεση με τον ΥΠΕΞ να εκφράζει αργότερα τη δυσφορία του προς το Μαξίμου.

Μία ημέρα πριν από τη συνεδρίαση, Αλέξης Τσίπρας και Πάνος Καμμένος γευμάτισαν μαζί και συμφώνησαν να πέσουν οι τόνοι. Ομως, όπως φάνηκε, αυτό δεν κατέστη δυνατό καθώς, κατά τη διάρκεια του υπουργικού, υπήρξε έντονη αντίδραση του Νίκου Κοτζιά για τις δηλώσεις του κ. Καμμένου.

Ο υπουργός Εξωτερικών είπε στον υπουργό Εθνικής Αμυνας πως είναι αναρμόδιος να χαράσσει εξωτερική πολιτική και πως τα όσα πρότεινε στις ΗΠΑ εκθέτουν τη χώρα και προσωπικά τον Πρωθυπουργό. Ο Πάνος Καμμένος από την πλευρά του απάντησε λέγοντας ότι το δικαίωμά του να διατυπώνει την άποψή του είναι αναφαίρετο.

Παρά το γεγονός πως ορισμένα μέλη του υπουργικού επιχείρησαν να παρέμβουν με στόχο να ηρεμήσουν τα πνεύματα – ανάμεσά τους ο Νίκος Παππάς και ο Ευκλείδης Τσακαλώτος – το επεισόδιο αποτυπώνει τις μεγάλες διαστάσεις που λαμβάνει η ενδοκυβερνητική κόντρα. Μάλιστα, σύμφωνα με πληροφορίες ο κ.Κοτζιάς εμφανίζεται ενοχλημένος διότι δεν στηρίχθηκε επαρκώς από το Μέγαρο Μαξίμου, ενώ εχθές το βράδυ υπήρχαν και φήμες περί υποβολής παραίτησης.

ΠΗΓΗ: kathimerini.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Δυσαρέσκεια Κοτζιά για τη μη στήριξή του στο υπουργικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.