ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Eξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Πέντε συνολικά, παράνομες υιοθεσίες έφερε στο φως έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, τρεις στην Πιερία και δύο στην Αττική, από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2016. Κατηγορούμενοι είναι ένα ανδρόγυνο Βουλγάρων και η κόρη τους, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα,ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται και δύο Έλληνες,...
Eξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών

Πέντε συνολικά, παράνομες υιοθεσίες έφερε στο φως έρευνα της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Κατερίνης, τρεις στην Πιερία και δύο στην Αττική, από το Σεπτέμβριο του 2014 μέχρι και το Δεκέμβριο του 2016.

Κατηγορούμενοι είναι ένα ανδρόγυνο Βουλγάρων και η κόρη τους, εις βάρος των οποίων σχηματίστηκε δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα,ενώ στην υπόθεση φέρεται να εμπλέκονται και δύο Έλληνες, εκ των οποίων μία 67χρονη γυναίκα και ένας άνδρας, 61 ετών.

Όπως αποκαλύφθηκε στην έρευνα της αστυνομίας, άτεκνα ζευγάρια προσπαθώντας να αποκτήσουν παιδιά κατέβαλαν στα μέλη του κυκλώματος μέχρι και είκοσι χιλιάδες ευρώ.

Σύμφωνα με πληροφορίες το ζευγάρι από τη Βουλγαρία, εντόπιζε γυναίκες σε προχωρημένη κύηση στη χώρα τους, οι οποίες αντιμετώπιζαν προβλήματα υγείας και τις έπειθαν να δώσουν τα μωρά τους έναντι χρηματικού ποσού.

Οι εγκυμονούσες μεταφέρονταν στην Ελλάδα και φιλοξενούνταν στην Κατερίνη μέχρι και τον τοκετό.

Μετά τον τοκετό, η 67χρονη κατηγορείται πως οδηγούσε τις βιολογικές μητέρες στο ληξιαρχείο για την έκδοση και παραλαβή της ληξιαρχικής πράξης γέννησης, ενώ τα μωρά παρέδιδε στους υποψήφιους γονείς ο 61χρονος οπότε και πληρωνόταν.

Να σημειωθεί πως η σχηματισθείσα δικογραφία υποβλήθηκε στον εισαγγελέα πλημμελειοδικών Κατερίνης και σ’ αυτή βρίσκονται, επίσης, οι πέντε βιολογικές μητέρες βουλγαρικής υπηκοότητας, ηλικίας 23 μέχρι 40 ετών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Eξαρθρώθηκε κύκλωμα παράνομων υιοθεσιών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.