ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έχει ο καιρός γυρίσματα: Όταν ο νέος υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης μιλούσε για «μη δοκιμασμένα και πειραματικά εμβόλια»! (vid)

Ο νέος υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης, κάποτε ως βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ, μιλούσε για μη δοκιμασμένα εμβόλια και κατακεραύνωνε επιστήμονες που επέβαλλαν τον πανικό στους πολίτες!
Έχει ο καιρός γυρίσματα: Όταν ο νέος υπουργός Υγείας Θ. Πλεύρης μιλούσε για «μη δοκιμασμένα και πειραματικά εμβόλια»! (vid)

Θάνος Πλεύρης: Ο σημερινός ανασχηματισμός φέρνει με επιλογή του Κυριάκου Μητσοτάκη, τον Θάνο Πλεύρη στη θέση του υπουργού Υγείας και στέλνει τον Βασίλη Κικίλια σε ένα πολύ πιο ταιριαστό για τις ικανότητες του, υπουργείο, το υπουργείο Τουρισμού, διότι τα όσα έπραξε στον τομέα της διαλυμένης δημόσιας υγείας, περισσότερο θύμιζαν πράξεις… τουρίστα παρά σοβαρού πολιτικού.

Άλλα και ο Θάνος Πλεύρης που θυμόμαστε πως προεκλογικά είχε πάει αχάραγα στα Εξάρχεια για να μας υποσχεθεί με τρεμάμενη ψιθυριστή φωνή πως θα… «εξυγιανθεί» η περιοχή, τώρα καλείται να «εξυγιάνει» το καταρρέον οικοδόμημα της δημόσιας υγείας, που κατακρημνίζεται από τις πολιτικές της Νέας Δημοκρατίας.

Όμως αποδεικνύεται πως έχει ο καιρός γυρίσματα. Δεν έχουν περάσει πολλά χρόνια από τότε που ο Θάνος Πλεύρης, σαν βουλευτής του ΛΑ.Ο.Σ , έκρουε τον κώδωνα του κινδύνου για μια παλαιότερη υγειονομική μπίζνα, υποστηρίζοντας από τα έδρανα της βουλής πως τα τότε εμβόλια της γρίπης ήταν «μη δοκιμασμένα και στα όρια των πειραματικών ελέγχων»!

Μήπως μας θυμίζει κάτι;

Μάλιστα τότε καταφερόταν εναντίον επιστημόνων λέγοντας πως «προσπαθούν να πείσουν τον κόσμο για εμβολιασμό με ένα φοβικό συναίσθημα» και ασκούσε κριτική σε επιστήμονες, επειδή έλεγαν «ότι είναι εγκληματική αμέλεια εάν δεν πάτε να κάνετε το εμβόλιο»!

«Η επιστημονική κοινότητα μπαίνει σε μια λογική πανικού του κόσμου, ότι εάν δεν πας να κάνεις το εμβόλιο θα πεθάνεις», ενώ ακόμα, ο σημερινός υπουργός Υγείας υποστήριζε πως ο «ασθενής είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει και δεν θα πιέζεται».

Η ψυχολογική πίεση της επιστημονικής κοινότητας που γινόταν για τα τότε εμβόλια της γρίπης μοιάζουν με παιδική χαρά σε σχέση με τα όσα διαδραματίζονται σήμερα. Στην εποχή του covid δεν γίνονται απλές συστάσεις, άλλα έχουμε ένα οργανωμένο πολύπλοκο σύστημα πιέσεων, εξαναγκασμών και εκβιασμών, που οδηγούν χιλιάδες κόσμου στην ανεργία, την ανέχεια και την κοινωνική απομόνωση και εξαθλίωση.

Είμαστε έτοιμοι να παρακολουθήσουμε ακόμα μια θεαματική κωλοτούμπα πρώην βουλευτή άλλου κόμματος, που στρογγυλοκάθεται σε υπουργική καρέκλα κυβέρνησης και ξεχνά ό, τι έχει πει στο παρελθόν. Είναι ένα έργο που το έχουμε παρακολουθήσει εκατοντάδες φορές.

Ο Βασίλης Κικίλιας άφησε «κληρονομιά» κατατρομοκράτησης του λαού, σκληρών μέτρων και εκβιασμού των υγειονομικών, στέλνοντας σε αναστολή δεκάδες χιλιάδες άξιους επαγγελματίες. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης δεν υπήρχε περίπτωση να βάλει σε αυτή τη θέση κάποιον που δεν θα έκανε τα ίδια ή και χειρότερα.

Ο Θάνος Πλεύρης από σήμερα κιόλας θα… ξεχάσει πως ο πολίτης είναι ελεύθερος να κάνει ότι θέλει, χωρίς να πιέζεται και θα δοθεί με όλες του τις δυνάμεις στην υπηρεσία του υγειονομικού ολοκληρωτισμού της κυβέρνησης Μητσοτάκη.

Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του ιστότοπου αυτού.