ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιχμηρά καρφιά Σαλβίνι προς τη «συμμαχία των προθύμων»: «Εδώ Χίτλερ και Ναπολέων δεν έφτασαν στη Μόσχα, θα φτάσει ο Μερτς και ο Μακρόν;»

Ο Ματέο Σαλβίνι χαρακτήρισε «απίθανη» την επίθεση των Ρώσων στην Ευρώπη και είπε ότι ο πραγματικός κίνδυνος είναι ο «ισλαμικός φανατισμός»
Αιχμηρά καρφιά Σαλβίνι προς τη «συμμαχία των προθύμων»: «Εδώ Χίτλερ και Ναπολέων δεν έφτασαν στη Μόσχα, θα φτάσει ο Μερτς και ο Μακρόν;»

Χαμό έχουν προκαλέσει στο ευρωπαϊκό στερέωμα οι αιχμηρές δηλώσεις του Ματέο Σαλβίνι για τη «συμμαχία των προθύμων» που συγκροτούν οι Κάγια Καλάς, Κιρ Στάρμερ, Εμανουέλ Μακρόν και Φρίντριχ Μερτς. Ο αναπληρωτής πρωθυπουργός της Ιταλίας είπε δημόσια αυτό που μοιράζονται ως κοινή εντύπωση οι απλοί πολίτες της Ευρώπης, ότι δηλαδή οι συγκεκριμένοι ηγέτες είναι πολύ «μικροί» για να κάνουν τέτοιους λεονταρισμούς με την Ρωσία.

Ο Ιταλός πολιτικός επικαλέστηκε δύο τρανταχτά παραδείγματα της ιστορίας για να δείξει πόσο αφελής είναι η πολεμοχαρής πολιτική των συγκεκριμένων ηγετών. Μιλώντας στην εφημερίδα Corriere della Sera, διερωτήθηκε με νόημα: «Αν ο Χίτλερ και ο Ναπολέων δεν κατάφεραν να φτάσουν στη Μόσχα και να επιβληθούν, πώς θα το καταφέρουν η Κάγια Καλάς, ο Μακρόν, ο Στάρμερ και ο Μερτς;».

Με αυτή την δήλωση ο Σαλβίνι ουσιαστικά παρουσιάζει τους Ευρωπαίους σε θέση επιτιθέμενου και τη Ρωσία σε στάση αμυνόμενου, δηλαδή το ακριβώς ανάποδο αφήγημα από εκείνο που παρουσιάζει η «συμμαχία», η οποία συνεχώς αναπαράγει τρομολαγνικά σενάρια για επικείμενη επίθεση των Ρώσων σε ευρωπαϊκό έδαφος. Και σίγουρα ο Ιταλός δεν παραλλήλισε τυχαία τη στάση της «συμμαχίας» με δύο κατακτητές της ιστορίας που επιδόθηκαν σε επεκτατικούς πολέμους.

Ο Σαλβίνι ξεκαθάρισε ότι δεν θεωρεί βάσιμο κανένα τέτοιο σενάριο: «Πιστεύω ότι από την άποψη της εθνικής ασφάλειας, η Ιταλία δεν αντιμετωπίζει επί του παρόντος καμία εξαιρετική απειλή από την Ανατολή, αλλά μάλλον από τον Νότο, που προκαλείται από την παράνομη μετανάστευση και τον ισλαμικό φανατισμό, όχι από την απίθανη εισβολή σοβιετικών αρμάτων μάχης», σημείωσε χαρακτηριστικά.

Τα λόγια του Σαλβίνι μπορούν εύκολα να χαρακτηριστούν και ως δηλώσεις κοινής λογικής, αφού ο μόνος ρεαλιστικός κίνδυνος που αντιμετωπίζει η Ευρώπη εδώ και χρόνια, είναι οι τρομοκρατικές επιθέσεις στο έδαφός της, ως απόρροια της μεταναστευτικής ατζέντας που έχει επιτρέψει να εισέλθουν πολλά εξτρεμιστικά στοιχεία στη Γηραιά ήπειρο.

Γι’ αυτόν τον εθνικό κίνδυνο θα έπρεπε να μεριμνούν οι χώρες που έχουν πληρώσει με αίμα την ισλαμική τρομοκρατία, όπως είναι η Γαλλία, η Γερμανία και το Ηνωμένο Βασίλειο. Αντ’ αυτού βλέπουμε να ποντάρουν όλη τους την επιθετικότητα σε ένα φανταστικό σενάριο, αρνούμενοι παράλληλα να αντιμετωπίσουν την πραγματική απειλή που βρίσκεται εντός συνόρων.

Ο Σαλβίνι δεν έμεινε στα παραπάνω, αλλά «κάρφωσε» τους Ευρωπαίους και για τις αποτυχημένες κυρώσεις κατά της Ρωσίας, που τελικά όχι μόνο δεν πτόησαν τους Ρώσους, αλλά προξένησαν ένα ντόμινο αρνητικών επιπτώσεων στις οικονομίες της Ευρώπης. «Οι κυρώσεις, που υποτίθεται ότι θα αποδυνάμωναν τη Ρωσία, τελικά γύρισαν μπούμερανγκ και γονάτισαν τις δυτικές οικονομίες», τόνισε ο Ιταλός πολιτικός, προσθέτοντας ότι σχεδόν τέσσερα χρόνια πολέμου και 19 πακέτα κυρώσεων έχουν οδηγήσει σε ραγδαία αύξηση των λογαριασμών ηλεκτρικού ρεύματος για τις ιταλικές οικογένειες.

Οι δηλώσεις Σαλβίνι δείχνουν τις ακραίες αντιθέσεις εντός Ευρώπης, όσον αφορά τη στρατηγική απέναντι στη Ρωσία, επιβεβαιώνοντας ότι στην παρούσα φάση η ΕΕ και το ΝΑΤΟ είναι πολυδιασπασμένα μέτωπα που φαίνεται αδύνατο να αναπτύξουν κοινή πολιτική. Τα όσα λέει ο Σαλβίνι μόνο αψήφιστα δεν μπορούν να εκληφθούν αφού ο Ιταλός είναι απαραίτητο κυβερνητικό στήριγμα για την ηγεσία Μελόνι.

Παντελής Λαμψιώτης

Μέλος της συντακτικής ομάδας του Sportime.GR.

Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κοινωνία: Τέσσερα νησιά ενώνουν δυνάμεις για λύση στη στεγαστική κρίση

Τέσσερα νησιά ενώνουν δυνάμεις για λύση στη στεγαστική κρίση

Τα ακίνητα θα παραχωρούνται με συμβολικό ενοίκιο για τον διορισμό εκπαιδευτικών και γιατρών.

Κοινωνία
Sportime BET: Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Κυψέλη – 2 συλλήψεις και κατάσχεση 21 υπολογιστών

Έφοδος της ΕΛ.ΑΣ. σε στέκι παράνομου τζόγου στην Κυψέλη – 2 συλλήψεις και κατάσχεση 21 υπολογιστών

Έφοδος σε λέσχη στην Κυψέλη όπου διεξαγόταν παράνομα τυχερά παίγνια απο΄άνδρες της ΕΛ.ΑΣ. Συνέλαβαν δύο άτομα για παράβαση του νόμου περί παιγνίων.

Sportime BET
Ελευθέριος Ανδρώνης: Τα κόμπλεξ του Έντι Ράμα ξεχείλισαν: «Έλληνες δεν είστε απόγονοι του Πλάτωνα» – Η «νεκρική» σιγή της Αθήνας τον αποθράσυνε εντελώς

Τα κόμπλεξ του Έντι Ράμα ξεχείλισαν: «Έλληνες δεν είστε απόγονοι του Πλάτωνα» – Η «νεκρική» σιγή της Αθήνας τον αποθράσυνε εντελώς

«Ξεσαλώνει» ο Έντι Ράμα με την ανοχή της κυβέρνησης Μητσοτάκη αφού «όργωσε» ανενόχλητος για 2 χρόνια την Ελλάδα για εθνικιστικές φιέστες

Ελευθέριος Ανδρώνης
Κοινωνία: Eurostat: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες θέσεις σε όλους τους δείκτες φτώχειας

Eurostat: Η Ελλάδα ανάμεσα στις χειρότερες θέσεις σε όλους τους δείκτες φτώχειας

Η φτωχοποίηση των Ελλήνων «ξεχειλίζει» στη στατιστική γλώσσα της Eurostat - Ουραγός παντού η Ελλάδα επί διακυβερνήσεως Μητσοτάκη

Κοινωνία
Κοινωνία: Παλαμήδης, ο άριστος των Αχαιών

Παλαμήδης, ο άριστος των Αχαιών

Ο Παλαμήδης ήταν Έλληνας ήρωας του Τρωικού Πολέμου. Το όνομα του είναι σύνθετο, βγαίνει από τις λέξεις παλάμη + μήδομαι → «αυτός που με τα έργα των χεριών του (παλάμη) εκδηλώνει την ευφυΐα/τέχνη (μήδομαι)

Κοινωνία
Κοινωνία: Μεσοβέζικη συγγνώμη Ανεστίδη για την off camera χυδαιολογία κατά Μητσοτάκη: «Ζητάω συγγνώμη – Εξέφρασα αυτό που λένε όλοι οι Έλληνες»

Μεσοβέζικη συγγνώμη Ανεστίδη για την off camera χυδαιολογία κατά Μητσοτάκη: «Ζητάω συγγνώμη – Εξέφρασα αυτό που λένε όλοι οι Έλληνες»

«Ήταν μία έκφραση εκ παραδρομής - Την προσωπική επίθεση δεν την ξεκίνησα εγώ» είπε ο Κ. Ανεστίδης - Ανεπιθύμητος πλέον από το Μαξίμου ο αγροτοσυνδικαλιστής

Κοινωνία
Κοινωνία: Εργασιακή γαλέρα η Ελλάδα για όφελος του κράτους – Το 2025 εργαστήκαμε 177 ημέρες για φόρους και εισφορές!

Εργασιακή γαλέρα η Ελλάδα για όφελος του κράτους – Το 2025 εργαστήκαμε 177 ημέρες για φόρους και εισφορές!

Παραπάνω από το μισό χρόνο, δουλεύουμε για το κράτος - Ιδιαίτερα οι έμμεσοι φόροι προκαλούν μια μόνιμη «αφαίμαξη» για τα νοικοκυριά

Κοινωνία
Κοινωνία: Ντελίριο Άδωνι Γεωργιάδη: «Τα μπλόκα είναι αηδιαστικά και φασιστικά – Η ΝΔ είναι το κόμμα των αγροτών»

Ντελίριο Άδωνι Γεωργιάδη: «Τα μπλόκα είναι αηδιαστικά και φασιστικά – Η ΝΔ είναι το κόμμα των αγροτών»

Εξοντωτικά πρόστιμα και νομικές συνέπειες ζήτησε για τους αγρότες ο Άδωνις Γεωργιάδης λέγοντας ότι ο πρωθυπουργός έχει «μεγάλη υπομονή»

Κοινωνία
Κοινωνία: Δημοσκόπηση Real Polls: Προοπτική πρωτιάς Καρυστιανού παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται – Το 27,6% θα στήριζε το κόμμα της

Δημοσκόπηση Real Polls: Προοπτική πρωτιάς Καρυστιανού παρά τον ανηλεή πόλεμο που δέχεται – Το 27,6% θα στήριζε το κόμμα της

Οι δημοσκοπικές επιδόσεις Καρυστιανού τρομάζουν το Μαξίμου - Οι πολίτες αγνοούν την προπαγάνδα εναντίον της Μαρίας Καρυστιανού

Κοινωνία