ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Ελληνοκύπρια η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο

Κέρδισε το βραβείο Global Teacher του Varkey Foundation
Ελληνοκύπρια η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο

Η Ελληνοκύπρια, Άντρια Ζαφειράκου, ανακηρύχθηκε φέτος ως η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο.Η κ. Ζαφειράκου τιμήθηκε με το Global Teacher του Varkey Foundation, μαζί με χρηματικό έπαθλο που φτάνει το 1 εκατ. δολάρια.

Η Άντρια Ζαφειράκου μάλιστα χαρακτηρίστηκε «φαινόμενο δασκάλας και αρχηγού, που καθοδηγείται από ηθική και μια παθιασμένη επιθυμία να δίνει σε κάθε μαθητή στο σχολείο της τον κόσμο», ενώ αξίζει να σημειωθεί πως εργάζεται στο κοινοτικό σχολείο του Άλπερτον στο Μπρεντ του Ηνωμένου Βασιλείου.

«Αν έχετε κάποιον με τον οποίο μπορείτε να συνδεθείτε και να εκτιμήσει το υπόβαθρό σας, τότε αυτό είναι ξεχωριστό»,είπε η ίδια και τόνισε καθώς αποδεχόταν το βραβείο της:

«Είναι μια κοινότητα όπου δυστυχώς πολλοί μαθητές μας ζουν σε δύσκολες συνθήκες. Έχουν δύσκολη ζωή. Το καταπληκτικό είναι πως όσα προβλήματα κι αν έχουν στο σπίτι, ο,τιδήποτε κι αν τους λείπει από τη ζωή τους ή τους πονάει, το σχολείο μας τους ανήκει. Αν το σχολείο μας μπορούσε να ανοίξει στις 6 το πρωί, τότε σίγουρα θα υπήρχε μια ουρά παιδιών να περιμένουν απ’ έξω από τις 5. Είναι φαινόμενο».

Ελληνοκύπρια η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο

Αξίζει να σημειωθεί ακόμη πως εκπρόσωπος του βραβείου είπε για εκείνη:

«Η Άντρια πηγαίνει ενάντια στο κύμα, αξιοποιώντας το χρόνο της για να καταλάβει τις ζωές των μαθητών πέρα από το σχολείο, επισκεπτόμενη τα σπίτια τους, ανεβαίνοντας μαζί τους στο λεωφορείο και μερικές φορές στέκεται στην πύλη του σχολείου με αστυνομικούς για να καλωσορίσει τους μαθητές στην αρχή της σχολικής ημέρας.

Έχει μάθει επίσης τους βασικούς χαιρετισμούς σε πολλές από τις 35 γλώσσες που ομιλούνται στο σχολείο της, για να σπάσει τα εμπόδια και να βοηθήσει αποφασιστικά στην έναρξη σχέσεων με τους γονείς τους, πολλοί εκ των οποίων δεν μιλούν αγγλικά».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Ελληνοκύπρια η καλύτερη δασκάλα στον κόσμο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Σία Ανδρικάκη

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.