ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εφιαλτικό σενάριο να εξαϋλώθηκαν άνθρωποι από την φωτιά

Αυτό φοβούνται οι άνδρες της πυροσβεστικής
Εφιαλτικό σενάριο να εξαϋλώθηκαν άνθρωποι από την φωτιά

Την ώρα που το πυροσβεστικό σώμα καταγράφει καθημερινά τα ονόματα των ανθρώπων που αναφέρονται ως αγνοούμενοι των καταστροφικών πυρκαγιών στην Ανατολική Αττική, ένα εφιαλτικό σενάριο κάνει την εμφάνισή του.

Το Sportime.gr είναι σε θέση να γνωρίζει από πηγές εντός του πυροσβεστικού σώματος τους φόβους των αρμοδίων πως οι υψηλές θερμοκρασίες έχουν εξαϋλώσει άγνωστο αριθμό ανθρώπων που παγιδεύτηκαν εντός του θερμικού κύματος της πύρινης λαίλαπας.

Ήδη από τις πρώτες στιγμές μετά το πέρασμα της φωτιάς τα αποτελέσματά της έκαναν τον γύρο του κόσμου. Τραγικές εικόνες με ανθρώπινες σωρούς, καμένα σπίτια, δέντρα και αυτοκίνητα κατεστραμμένα ολοσχερώς, κάποια εξ αυτών να έχουν λιώσει τελείως από τις υψηλές θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν, θα μείνουν για πάντα χαραγμένες στη μνήμη όσων τις είδαν. Πολλοί αναρωτήθηκαν πώς έγινε αυτό; Πώς έλιωσαν ζάντες αλουμινίου και μέρη αυτοκινήτων από τιτάνιο; Πώς κάηκαν ακόμα και βρύα εντός της θάλασσας; Η απάντηση δόθηκε το βράδυ της Πέμπτης από τους αρμόδιους της πυροσβεστικής οι οποίοι τόνισαν ότι κατά την διάρκεια του θερμικού κύματος αναπτύχθηκαν θερμοκρασίες τέτοιες που να λιώσουν οι ζάντες και άλλα μέρη αυτοκινήτων που θέλουν θερμοκρασίες από 600 έως 1600 βαθμούς Κελσίου. Αυτές λοιπόν ήταν, εκ του αποτελέσματος, οι θερμοκρασίες που αναπτύχθηκαν κατά την διάρκεια της πυρκαγιάς στο Μάτι.

Αυτό που φοβούνται οι άνδρες της πυροσβεστικής είναι πως υπάρχουν μεγάλες πιθανότητες πολλοί άνθρωποι που εγκλωβίστηκαν εντός του θερμικού κύματος να έχουν εξαϋλωθεί πλήρως. Μάλιστα ήδη 27 σωροί δεν έχουν πια, σύμφωνα με τα όσα ειπώθηκαν στην έκτακτη συνέντευξη τύπου των αρμοδίων την Πέμπτη το βράδυ, «ανθρώπινα χαρακτηριστικά». Για το λόγο αυτό πηγές που έχουν γνώση του θέματος τονίζουν στο Sportime.gr πως οι αρχές περιμένουν από το εξωτερικό ειδικό μηχάνημα το οποίο σκανάρει τις στάχτες για να διαπιστωθεί η ύπαρξη υπολειμμάτων ανθρώπινου DNA.

Την ίδια ώρα, έμπειροι άνδρες του πυροσβεστικού σώματος που λαμβάνουν μέρος στις έρευνες και μίλησαν στο Sportime.gr υπό το καθεστώς της ανωνυμίας, φοβούνται πως ο αριθμός των θυμάτων είναι πιθανό να αυξηθεί δραματικά αφού οι περισσότερες σωροί έχουν συλλεχθεί από το κάτω μέρος της Λεωφόρου Μαραθώνος, χωρίς ακόμα να έχουν ξεκινήσει οι έρευνες στο πάνω μέρος. Επίσης εκφράζονται φόβοι ότι πολλοί σωροί είναι βυθισμένες ή τις έχουν παρασύρει τα θαλάσσια ρεύματα μιας και εκατοντάδες άνθρωποι βρήκαν καταφύγιο εντός της θάλασσας, όμως ακόμα και εκεί αναπτύχθηκαν υπερβολικά υψηλές θερμοκρασίες. Χαρακτηριστικό της κατάστασης που επικρατούσε ακόμα και μέσα στο νερό είναι πως βρέθηκαν καμένα θαλάσσια βρύα.

Όπως έγινε το βράδυ της Πέμπτης γνωστό, κατά την διάρκεια της έκτακτης συνέντευξης τύπου του Αναπληρωτή Υπουργού Προστασίας του Πολίτη, Νίκου Τόσκα και του κυβερνητικού Εκπροσώπου, Δημήτρη Τζανακόπουλου, ο αριθμός των ανθρώπων που αναζητούνται από τους δικούς τους και δεν έχουν δώσει σημεία ζωής από την μέρα της φονικής πυρκαγιάς είναι δύσκολο να επιβεβαιωθεί αφού ήδη διαγράφησαν 40 άνθρωποι από την λίστα των αγνοούμενων γιατί βρέθηκαν στα σπίτια τους. Μάλιστα ένα ζευγάρι Βρετανών που

αναζητούνταν από τις αρχές είχε επιστρέψει μετά την τραγωδία στο σπίτι του στο Λονδίνο. Η κατάσταση αυτή κάνει ακόμα πιο δύσκολο το έργο των αρχών, οι οποίες όμως ετοιμάζονται και για το χειρότερο σενάριο, αυτό κάποιοι άνθρωποι να μην βρεθούν ποτέ.

Ολοκληρώνεται η διαδικασία νεκροτομής

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εφιαλτικό σενάριο να εξαϋλώθηκαν άνθρωποι από την φωτιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.