ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφυγαν 500 άτομα από την Πυροσβεστική – Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν με μεγάλη φωτιά

Στο «κόκκινο» βρίσκονται εννέα περιοχές της Αττικής, με την κατάσταση στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής φέτος να είναι χειρότερη από πέρυσι.
Έφυγαν 500 άτομα από την Πυροσβεστική – Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν με μεγάλη φωτιά

Φωτιά: Τις περιοχές της Αττικής που προκαλούν ανησυχία στην Πυροσβεστική για το ενδεχόμενο εκδήλωσης φωτιάς τους καλοκαιρινούς μήνες αποκαλύπτει η Realnews.

Πρόκειται για σημεία με έντονο δασικό πλούτο, ιδιαίτερη εδαφική μορφολογία, αλλά και εγγύτητα με κατοικημένες περιοχές.

Υμμητός, Πεντέλη, Ραφήνα, Αρτέμιδα, Κερατέα, Λαύριο, Μαρκόπουλο, Πικέρμι και Μαραθώνας είναι οι 9 περιοχές υψηλού κινδύνου στο Λεκανοπέδιο της Αττικής, στις οποίες, όταν οι έμπειροι πυροσβέστες ακούν στον υπηρεασικό τους ασύρματο ότι ξέσπασε φωτιά, ξέρουν ότι οι επόμενες ώρες ή και ημέρες θα είναι πραγματικά δύσκολες.

Είναι σημεία όπου η πρόσβαση στον αιγιαλό εμποδίζεται από αυθαίρετες κατοικίες, ξενοδοχειακές μονάδες, βίλες και παράνομες περιφράξεις, άναρχα χτισμένοι οικισμοί ξεφυτρώνουν μέσα στα δάση και περιοχές με ελλιπή σχεδιασμό στις αντιπυρικές ζώνες και στους δρόμους διαφυγής.

Την ίδια ώρα, σύμφωνα με την Πανελλήνια Ομοσπονδία Ενώσεων Υπαλλήλων Πυροσβεστικού Σώματος, η κατάσταση στις δυνάμεις της Πυροσβεστικής είναι φέτος χειρότερη από πέρυσι.

«Εξακολουθούμε να έχουμε γερασμένο προσωπικό, με μέσο όρο ηλικίας πυροσβεστών τα 49 έτη.

Μιλώντας με αριθμούς, φέτος έχουν φύγει με συντάξεις συνολικά 500 άτομα και έχουν αναπληρωθεί με 150 διοικητικούς υπαλλήλους, οι οποίοι είναι δικηγόροι, οικονομολόγοι, μηχανικοί και ρίχνονται στη μάχη, στο πεδίο της φωτιάς», δηλώνει ο πρόεδρος της ΠΟΕΥΠΣ, Δημήτρης Σταθόπουλος.

Από ‘κει και πέρα, παρά τις ελλείψεις που παρουσιάζει το Πυροσβεστικό σώμα, τα τελευταία χρόνια υπάρχει σημαντική αλλαγή στόχευσης στον τομέα της δασοπυρόσβεσης, εστιάζοντας στην πρόληψη αλλά και στην ενίσχυση της καταστολής.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έφυγαν 500 άτομα από την Πυροσβεστική – Αυτές οι περιοχές κινδυνεύουν με μεγάλη φωτιά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Λευτέρης Παυλίδης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.