ΚΟΙΝΩΝΙΑ

«Έφυγε» στα 35 της η δημοσιογράφος Μώρφια Σταματοπούλου

Αποχαιρετιστήριο άρθρο από την «Εφ.Συν.» για τη Μώρφια Σταματοπούλου
«Έφυγε» στα 35 της η δημοσιογράφος Μώρφια Σταματοπούλου

Μώρφια Σταματοπούλου: Σε ηλικία μόλις 35 ετών «έφυγε» από τη ζωή η δημοσιογράφος της «Εφ.Συν.», χτυπημένη από σοβαρό πρόβλημα υγείας.

Πάντα χαμογελαστή, τρυφερή και ευγενική, ακόμα κι όταν έδινε μάχες για τη ζωή της.

Μερικοί από τους χαρακτηρισμούς που της αποδίδει η Εφημερίδα των Συντακτών στο αποχαιρετιστήριο κείμενο που ετοίμασε.

Η Μώρφια Σταματοπούλου άρχισε να πηγαίνει στο γραφείο εν μέσω πανδημίας Covid-19, όμως πολύ γρήγορα τους κέρδισε όλους.

Απόσπασμα του κειμένου για τη Μώρφια Σταματοπούλου

«Μπήκε για πρώτη φορά στο γραφείο ενώ μαινόταν η πανδημία. Κι ένα από τα πρώτα πράγματα που είπε –μετά τα αστεία που κάναμε για το παράξενο όνομά της– ήταν να δούμε πώς η ασθένεια με την οποία πάλευε δεν θα επηρεάσει τη δουλειά της. Ήταν λεπτεπίλεπτη, αλλά γεμάτη σθένος ετούτη η κοπελίτσα.

Ένα πλάσμα πανέξυπνο, τρυφερό, ευγενικό, με διάθεση χαρίεσσα και παιγνιώδη – παραδομένη στη χαρά της ζωής ακόμα κι όταν έδινε μάχη τιτάνια για την ίδια τη ζωή της.

Άλλωστε με την αναπαράσταση του γέλιου στα λογοτεχνικά κείμενα και τη λειτουργία του γέλιου στα έργα του Λουκιανού της Σαμοσάτας ασχολούνταν και στη διδακτορική διατριβή της στο Πανεπιστήμιο του Lund. Κι αυτό το ωραίο χαμόγελό της δεν το έχανε ποτέ – ακόμα κι όταν πονούσε.

Η Μώρφια ήταν ένα κομμάτι από το μέλλον της εφημερίδας μας, ένα από τα παιδιά μας. Κι είναι πολύ φτωχές οι λέξεις για να την αποχαιρετήσουμε. Στον μπαμπά της, τον συνάδελφό μας Γιώργο Σταματόπουλο, στην οικογένειά της και στους φίλους της τα πιο θερμά μας συλλυπητήρια».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο ««Έφυγε» στα 35 της η δημοσιογράφος Μώρφια Σταματοπούλου», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Βαγγέλης Λάσκαρης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.