ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΥΠ: Σάλος με την καταστροφή στοιχείων από τις υποκλοπές

Οσμή νέου σκανδάλου για την ΕΥΠ με την καταστροφή στοιχείων από τις υποκλοπές!
ΕΥΠ: Σάλος με την καταστροφή στοιχείων από τις υποκλοπές

Σάλος έχει προκληθεί από την απόφαση της ΕΥΠ να προχωρήσει στην καταστροφή στοιχείων από τις υποκλοπές έπειτα από την ανακοίνωσης της ΑΔΑΕ για διενέργεια ελέγχων.

Πιο συγκεκριμένα, μετά το σκάνδαλο των υποκλοπών από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, η ΑΔΑΕ αποφάσισε τη διενέργεια ελέγχων σε ΕΥΠ, ΚΕΤΥΑΚ και ΕΛ.ΑΣ (ΔΙΔΑΠ), γεγονός που προκάλεσε… αναστάτωση.

Σύμφωνα με όσα αναφέρει ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών από τη στιγμή που πάρθηκε αυτή η απόφαση, ξεκίνησε μια μεγάλη επιχείρηση καταστροφής αποδεικτικών υλικών η οποία πραγματοποιείται στο Κέντρο Τεχνολογικής Υποστήριξης, Ανάπτυξης και Καινοτομίας.

Την απόφαση αυτή έλαβε υψηλόβαθμό στέλεχος της ΕΥΠ που στο παρελθόν αποτέλεσε στενότατο συνεργάτη του Κυριάκου Μητσοτάκη και μέσα από αυτή, έχει αρχίσει η καταστροφή πολλών αρχείων, κρίσιμων για το σκάνδαλο των υποκλοπών.

ΕΥΠ: Σάλος με την καταστροφή στοιχείων από τις υποκλοπές

Το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ για την απόφαση της ΕΥΠ για την καταστροφή στοιχείων από τις υποκλοπές προκάλεσε μπαράζ αντιδράσεων καθώς ολοένα και περισσότερες είναι οι πληροφορίες που έρχονται στο προσκήνιο.

Μάλιστα, μια από αυτές μιλάει για εντολή προς τους υπαλλήλους να παραδώσουν τα ειδικού τύπου υπηρεσιακά usb ασφαλείας, γνωστά και ως iron keys, μέσα στα οποία υπάρχουν όλες οι συνομιλίες που έχουν υποκλαπεί.

Μάλιστα, την όλη επιχείρηση εκκαθάρισης φέρεται να συντονίζει ο Α.Λ., επίσης υψηλόβαθμό στέλεχος της ΕΥΠ ενώ η απόφαση αυτή έχει προκαλέσει όπως είναι λογικό, αναστάτωση στους εργαζομένους.

Δείτε το σημερινό πρωτοσέλιδο της Εφημερίδας των Συντακτών:

ΕΥΠ: Σάλος με την καταστροφή στοιχείων από τις υποκλοπές

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΥΠ: Σάλος με την καταστροφή στοιχείων από τις υποκλοπές», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Κώστας Παπαδόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.