ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έφριξε το πανελλήνιο με τον κρατικό τραμπουκισμό – Έσπασαν την πόρτα της Ι.Κολοβού για να της πάρουν το σπίτι για χρέη

Με αποτροπιασμό οι πολίτες παρακολούθησαν τις εικόνες από το σπάσιμο της πόρτας της δημοσιογράφου, για χρέη - μόλις - 15.000 ευρώ.
Έφριξε το πανελλήνιο με τον κρατικό τραμπουκισμό – Έσπασαν την πόρτα της Ι.Κολοβού για να της πάρουν το σπίτι για χρέη

Έξωση – χρέη: Σε πρακτικές που παραπέμπουν άμεσα στην εποχή της τουρκοκρατίας ή της γερμανικής κατοχής οδηγεί την χώρα η κυβέρνηση Μητσοτάκη, η οποία κανονικοποιεί την λεηλασία των σπιτιών χάριν των τραπεζών και με νόμο πλέον επιτρέπει τον τραμπουκισμό του ασύλου, την βία και την αρπαγή περιουσιών.

Αυτή η τραγική κατάσταση έγινε αντιληπτή με τον πιο τραγικό τρόπο προς την κοινή γνώμη, με το άθλιο περιστατικό που έλαβε χώρα στο σπίτι της χαμηλοσυνταξιούχου δημοσιογράφου Ιωάννας Κολοβού η οποία το έχασε σε πλειστηριασμό, για ένα χρέος σε πιστωτική κάρτα 15.000 ευρώ που με τους τόκους της τράπεζας ανήλθε στις 45.000 ευρώ.

Η αστυνομία μαζί με δικαστικό επιμελητή και κλειδαρά έφτασαν ξημερώματα έξω από το σπίτι που διέμενε η Ιωάννα Κολοβού στου Ζωγράφου και έσπασαν την πόρτα με ηλεκτρικό πριόνι. Μπήκαν στο σπίτι με την βία και αμέσως προχώρησαν στην καταγραφή της περιουσίας, ενώ πέταξαν έξω την κ. Κολοβού επιτρέποντας της να πάρει μόνο μια σακούλα με ρούχα, τον υπολογιστή της και τις δύο γάτες της. Παράλληλα έφτασαν στο σπίτι και εργάτες από μεταφορική εταιρία για να ξεκινήσουν άμεσα την διαδικασία της έξωσης.

Μάλιστα η έξωση καλύφθηκε ζωντανά και από ρεπόρτερ τηλεοπτικών καναλιών, φανερώνοντας έτσι σε όλη της την ωμότητα, αυτήν την τόσο απάνθρωπη διαδικασία που γίνεται με τις απόλυτες ευλογίες του κράτους. Αυτή είναι η φρικτή πραγματικότητα που έχει διαμορφωθεί από την κυβέρνηση, η οποία πλέον – κυριολεκτικά – φέρνει την κρατική βία «στην πόρτα» των Ελλήνων πολιτών και επιτρέπει την λεηλασία του ασύλου, ακόμα και όταν αυτό αποτελεί πρώτη και μοναδική κατοικία, όπως στην περίπτωση της κ. Κολοβού.

Εικόνες ντροπής και αποτροπιασμού, για ένα κράτος που έχει γίνει έρμαιο των μεγαλοσυμφερόντων και πλέον έχει χαθεί κάθε έννοια πρόνοιας, ανθρωπιάς και αλληλεγγύης. Μιλάμε για μια πραγματική απαλλοτρίωση της ιδιωτικής ακίνητης περιουσίας, για λογαριασμό των funds.

«Δεν μπορώ να μπω μέσα και φοβάμαι ότι μπορεί να κλαπούν και πράγματα, είμαι σίγουρη δηλαδή γιατί θα τα μαζέψουν αυτοί τα πράγματα. Δεν με αφήνουν καθόλου, μιλάμε για αποτρόπαιη κατάσταση, δεν το περίμενα τόσο πολύ. Ούτε στην τουαλέτα δεν με αφήνουν να πάω, να πας δίπλα μου λένε, στον ενικό μου μιλάνε. Με χτυπήσανε, με τράβηξε ο κλητήρας, τραβώντας με, με έβγαλε έξω και με χτύπησε εδώ», είπε στο Open η δημοσιογράφος, η οποία βρίσκεται σε τραγική ψυχολογική κατάσταση.

Σπίτια, ζωές, περιουσίες και αναμνήσεις πετιούνται με συνοπτικές διαδικασίες στην «φαγάνα» των funds, με την λεία της λεηλασίας να καταλήγει στα νύχια των «αρπακτικών» της αγοράς, τύπου «Πάτση». Αντί η δικαιοσύνη, η αστυνομία και πάνω απ’ όλα το ίδιο το κράτος να λειτουργούν στα όρια ενός προστατευτικού πλαισίου για την περιουσία του Έλληνα, λειτουργούν ως κρατικοί «μπράβοι» που πραγματοποιούν επιδρομές για το συμφέρον τραπεζών και επιχειρηματιών.

Εντωμεταξύ ο πρωθυπουργός σύμφωνα με το τελευταίο πόθεν έσχες του έχει χρέη 1,3 εκατ. ευρώ, οι υπουργοί του συνολικά έχουν χρέος 11,4 εκατ. ευρώ και το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας χρωστάει 350 εκατ. ευρώ και ασφαλώς όλοι απολαμβάνουν την αμέριστη εμπιστοσύνη του τραπεζικού συστήματος. Την ίδια στιγμή τα κρατικά όργανα πετούν έξω από το σπίτι της μια συνταξιούχο, για ένα «αυγατισμένο» χρέος 15.000 ευρώ. Κάθε πολίτης πλέον καταλαβαίνει πως έχουμε να κάνουμε με ασύλληπτου βαθμού αδικίες και ότι έχει χαθεί πλήρως η έννοια του ευνομούμενου κράτους.

Όπως ήταν αναμενόμενο, το περιστατικό έγινε ένα από τα πρώτα θέματα συζήτησης στα social media, με τον κόσμο να σχολιάζει εξοργισμένος τις εικόνες ντροπής.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έφριξε το πανελλήνιο με τον κρατικό τραμπουκισμό – Έσπασαν την πόρτα της Ι.Κολοβού για να της πάρουν το σπίτι για χρέη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.