ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αιγαίο: 82 τουρκικές παραβιάσεις και 9 εικονικές αερομαχίες (vid)

Σε ένα κρεσέντο προκλήσεων προχώρησε την Τρίτη (21/7) η τουρκική πολεμική αεροπορία λίγες ώρες μετά τη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα για σεισμικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου. Συγκεκριμένα, 16 τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν την Τρίτη σε 82 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και εννέα εικονικές...
Αιγαίο: 82 τουρκικές παραβιάσεις και 9 εικονικές αερομαχίες (vid)

Σε ένα κρεσέντο προκλήσεων προχώρησε την Τρίτη (21/7) η τουρκική πολεμική αεροπορία λίγες ώρες μετά τη NAVTEX που εξέδωσε η Άγκυρα για σεισμικές έρευνες στην ελληνική υφαλοκρηπίδα νότια του Καστελόριζου.

Συγκεκριμένα, 16 τουρκικά αεροσκάφη προέβησαν την Τρίτη σε 82 παραβιάσεις του εθνικού εναέριου χώρου, σε Βορειοανατολικό, Κεντρικό και Νοτιοανατολικό Αιγαίο, ενώ σημειώθηκαν και εννέα εικονικές αερομαχίες μεταξύ ελληνικών και τουρκικών μαχητικών.

Τα τουρκικά αεροσκάφη (10 F-16, δύο F-4, τρία CN-235 και ένα ελικόπτερο) προέβησαν επίσης σε 17 παραβάσεις των κανόνων εναέριας κυκλοφορίας στο FIR Αθηνών.

Δεκατέσσερις από τις παραβιάσεις ήταν υπερπτήσεις που πραγματοποίησαν τουρκικά F-16 πάνω από το νησιωτικό σύμπλεγμα τoυ Καστελόριζου.

Παράλληλα, οκτώ από τα τουρκικά μαχητικά ήταν οπλισμένα, ενώ τα παραπάνω αεροσκάφη αναγνωρίστηκαν και αναχαιτίστηκαν σύμφωνα με τους διεθνείς κανόνες.

Αιγαίο παραβιάσεις – Δείτε video

Πηγή: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αιγαίο: 82 τουρκικές παραβιάσεις και 9 εικονικές αερομαχίες (vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.