ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγιναν ρεζίλι: Ένας σταθμάρχης ισοπέδωσε «on air» το κυβερνητικό παραμύθι περί υπαρκτής «τηλεδιοίκησης» – Ο Μ. Παπαδόπουλος έκανε νεύμα να τον «κόψουν»!

Σε πανικό ο υφυπουργός Μ. Παπαδόπουλος έδωσε εντολή να «κόψουν» τον σταθμάρχη που έλεγε πως δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση στο δίκτυο από το 2019!
Έγιναν ρεζίλι: Ένας σταθμάρχης ισοπέδωσε «on air» το κυβερνητικό παραμύθι περί υπαρκτής «τηλεδιοίκησης» – Ο Μ. Παπαδόπουλος έκανε νεύμα να τον «κόψουν»!

Μιχάλης Παπαδόπουλος: Με κάθε δυνατό μέσο επιχειρεί η κυβέρνηση Μητσοτάκη να βγάλει διανοητικά «ανάπηρο» ολόκληρο τον ελληνικό λαό, τους σιδηροδρομικούς υπαλλήλους, τους εμπειρογνώμονες και κάθε άνθρωπο που μιλά για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα που συντελέστηκε στα Τέμπη, αφού το υπουργείο Μεταφορών «πουλά» το αφήγημα ότι λειτουργούσε κανονικά η τηλεδιοίκηση και ότι η φονική σύγκρουση των τρένων οφειλόταν αποκλειστικά σε ανθρώπινο λάθος.

Ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος το απόγευμα της Δευτέρας βρέθηκε στο σταθμαρχείο Λάρισας προκειμένου να πείσει τους δημοσιογράφους και την κοινή γνώμη ότι η τηλεδιοίκηση λειτουργούσε κανονικά, ενώ στην πραγματικότητα το μόνο που λειτουργούσε ήταν ο πίνακας τοπικού χειρισμού που «βλέπει» την πορεία των συρμών 3,5 χιλιόμετρα από την έξοδο του σταθμού και 1,5 χιλιόμετρο από το νότιο τμήμα.

Νωρίτερα, οι κύριοι Γεραπετρίτης και Καραμανλής περιέγραφαν στην Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας την τηλεδιοίκηση στη Λάρισα ως… λειτουργική από το 2022, και επέμεναν πως λειτουργούσε μέχρι και μία ώρα πριν από το δυστύχημα.

Να υπενθυμίσουμε πως ο υφυπουργός Μεταφορών Μιχάλης Παπαδόπουλος ήταν εκείνος που έλεγε από το βήμα της Βουλής τον Ιούλιο του 2022 ότι οι καταγγελίες των σιδηροδρομικών που αφορούσαν σοβαρά προβλήματα ασφάλειας στο δίκτυο «δεν ανταποκρίνονται στην πραγματικότητα», πως είναι προϊόν «μικροπολιτικής» και πως η κυβέρνηση Μητσοτάκη δημιουργούσε έναν «σύγχρονο και δίκαιο» σιδηρόδρομο.

Το πόσο… σύγχρονος και δίκαιος υπήρξε ο σιδηρόδρομος, αποδείχθηκε στο μακελειό των Τεμπών και τις -τουλάχιστον- 57 ζωές που χάθηκαν τόσο άδικα, επειδή εμπιστεύθηκαν τη μεταφορά τους σε ένα τριτοκοσμικό δίκτυο.

Ξεμπρόστιασμα μπροστά στις κάμερες

Η επίσκεψη του κ. Παπαδόπουλου στο σταθμαρχείο Λάρισας, από επιχείρηση αποποίησης πολιτικών ευθυνών προκειμένου να βγει «λάδι» η κυβέρνηση Μητσοτάκη, μετετράπη σε ολοκληρωτικό φιάσκο, και μάλιστα «on air».

Συγκεκριμένα, ο Μιχάλης Παπαδόπουλος μεταξύ άλλων ανέφερε στους δημοσιογράφους ότι «δεν θα επιτρέψουμε σε κανέναν ούτε εντός της Βουλής ούτε εκτός της Βουλής να παραπληροφορεί την ελληνική κοινωνία. Για αυτό είμαστε σήμερα εδώ στο σταθμαρχείο Λάρισας να δείξουμε ότι αυτός ο πίνακας, το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί και λειτουργούσε και την νύχτα του μοιραίου δυστυχήματος. Δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε».

Όμως ένας εργαζόμενος που εκτελεί υπηρεσία σταθμάρχη στη Λάρισα, δεν πτοήθηκε από την προσπάθεια παραπληροφόρησης του κόσμου από τον υφυπουργό, και είπε την καθαρή αλήθεια μπροστά στις κάμερες. Όταν ο σταθμάρχης ερωτήθηκε από τους δημοσιογράφους για το αν λειτουργούσε η τηλεδιοίκηση εκείνη τη μοιραία νύχτα (και γενικότερα στο παρελθόν), ξεκαθάρισε πως «αυτό δεν είναι τηλεδιοίκηση. Είναι τοπικός χειρισμός». Στη συνέχεια ρωτήθηκε ξανά και ξανά, με τον ίδιο να δίνει την ίδια ακριβώς απάντηση, πως πρόκειται περί «τοπικού χειρισμού», ώστε να το κάνει όσο πιο σαφές γινόταν.

«Δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Υπάρχει ο τοπικός χειρισμός. Βλέπει 3,5 χλμ. από την έξοδο του σταθμού και 1,5 με 2 χλμ. από το νότιο τμήμα. Αν υπήρχε τηλεδιοίκηση θα έβλεπε μέχρι το Πλατύ. Βγήκε εντελώς εκτός λειτουργίας τον Ιούλιο του 2019. Από το 2019 μέχρι σήμερα δεν υπάρχει τηλεδιοίκηση. Το τοπικό σύστημα τηλεδιοίκησης λειτουργεί», είπε ο σταθμάρχης, αποκαλύπτοντας πως το σύστημα τηλεδιοίκησης βγήκε σε αχρηστία από τότε που ήρθε στην εξουσία η κυβέρνηση Μητσοτάκη. Με λίγα λόγια ο υφυπουργός έγινε ρεζίλι και δεν είχε τι να πει.

Όσο ο σταθμάρχης ισοπέδωνε με τις απαντήσεις του τα αφηγήματα της κυβέρνησης, ο κ. Παπαδόπουλος άρχισε να κάνει μορφασμούς αμηχανίας και δυσαρέσκειας, χαλάρωσε τη… γραβάτα του, ενώ έφτασε ακόμα και στο σημείο να ψιθυρίσει σε άνδρα της συνοδείας του να «κόψει» τις δηλώσεις του σταθμάρχη, λέγοντας του «τέλος»!

Έτσι θα χυθεί… άπλετο φως και θα αποδοθεί η δικαιοσύνη που υπόσχεται ο πρωθυπουργός; Με τους κυβερνητικούς να αγνοούν συστηματικά τις προειδοποιήσεις των σιδηροδρομικών πριν την τραγωδία στα Τέμπη, άλλα να συνεχίζουν να τους φιμώνουν και μετά; Βαφτίζοντας τους πίνακες τοπικού χειρισμού ως σύστημα… τηλεδιοίκησης που «δυστυχώς δεν χρησιμοποιήθηκε»; Παίζοντας «κρυφτό» με τις λέξεις και τα νοήματα, προκειμένου να αμβλυνθούν οι εντυπώσεις για τις εγκληματικές ευθύνες της κυβέρνησης;

Την ώρα που ο Άδωνις Γεωργιάδης είπε ότι «αν ο Καραμανλής έλεγε για τα προβλήματα ασφαλείας στα τρένα, δεν θα έμπαινε άνθρωπος», το υπουργείο Μεταφορών προσπαθεί πείσει τον κόσμο ότι όλα δούλευαν… ρολόι, και έφταιγε μόνο ο σταθμάρχης. Οι ευθύνες τους είναι τόσο πασιφανείς, που δεν μπορούν να συνεννοηθούν μεταξύ τους ούτε για τα παραμύθια που πουλάνε στον ελληνικό λαό. Και αν κατά τύχη βρεθεί κανένας δίπλα του να λέει την αλήθεια, τον «κόβουν» με συνοπτικές διαδικασίες…

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγιναν ρεζίλι: Ένας σταθμάρχης ισοπέδωσε «on air» το κυβερνητικό παραμύθι περί υπαρκτής «τηλεδιοίκησης» – Ο Μ. Παπαδόπουλος έκανε νεύμα να τον «κόψουν»!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.