ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Τι έχουν δείξει οι έρευνες – Όλες οι νέες πληροφορίες

Νέες εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο αναφορικά με το έγκλημα στα Γλυκά νερά. Δείτε όλες τις νέες πληροφορίες.
Έγκλημα Γλυκά Νερά: Τι έχουν δείξει οι έρευνες – Όλες οι νέες πληροφορίες

Νέες εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο αναφορικά με το έγκλημα στα Γλυκά νερά. Δείτε όλες τις νέες πληροφορίες.

Έγκλημα Γλυκά Νερά: Μετά τη νέα κατάθεση του συζύγου της Καρολάιν που έχασε τη ζωή της στο στυγερό έγκλημα στα Γλυκά Νερά, νέες εξελίξεις έρχονται στο προσκήνιο μετά της έρευνες που έκανε η Ελληνική Αστυνομία.

Τα στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. έχουν έλθει σε επαφή με τουλάχιστον 100 άτομα (οι καταθέσεις είναι περίπου 25), δηλαδή αστυνομικούς, γείτονες, συγγενείς και φίλους του ζευγαριού όπως κι άλλα πρόσωπα που μπορεί να γνωρίζουν τι ακριβώς έχει συμβεί εκείνο το ξημέρωμα της 11ης Μαΐου.

Επιπλέον, έχουν ζητηθεί συγκριτικά στοιχεία από 10-15 παρόμοιες ληστρικές επιθέσεις στην Αττική, όπως και για τις κινήσεις τουλάχιστον 20-30 ελλήνων, αλβανών, γεωργιανών ποινικών, ορισμένοι από τους οποίους έχουν αποφυλακιστεί πρόσφατα, έχοντας στοχεύσει συγκεκριμένα πρόσωπα, με κύριο ενδιαφέρον σε τρεις αλλοδαπούς αλβανικής καταγωγής που μπορεί να σχετίζονται με τη ληστεία, οι οποίοι έχουν εξαφανιστεί.

Τις τελευταίες ημέρες διατυπώθηκαν ερωτήματα σχετικά με τον ρόλο στην εν λόγω υπόθεση της συμβούλου του ζευγαριού Ελένης Μυλωνοπούλου (φωτογραφία), που είχε δηλώσει σε ΜΜΕ ότι η Καρολάιν και ο σύζυγός της ήταν ένα ευτυχισμένο ζευγάρι και ότι είχε επισημάνει στην 20χρονη να μην αναφέρει οτιδήποτε σε γνωστούς της για την οικονομική κατάστασή της.

Η κυρία Μυλωνοπούλου, η οποία είχε κληθεί από τα πρώτα 24ωρα μετά τον φόνο στην ΕΛ.ΑΣ., είχε καταθέσει για ορισμένα ζητήματα τριβής, όχι όμως «μεγάλης έντασης». Ακόμα φαίνεται να υπάρχουν αναφορές από γνωστούς του ζευγαριού ότι η 20χρονη πράγματι δεν απέφευγε να μιλάει για την καλή οικονομική κατάστασή τους αλλά και για μια αναβληθείσα αγορά οικοπέδου από τον 32χρονο πιλότο, προκειμένου να διερευνηθεί αν κι αυτό θα μπορούσε να σχετίζεται με την καταγγελλόμενη ληστρική επίθεση.

Οι αστυνομικοί έχουν καταγράψει τις κρίσιμες καταθέσεις του πιλότου, του μοναδικού αυτόπτη μάρτυρα, ο οποίος περιέγραψε την εισβολή των ληστών από ένα ανοιχτό παράθυρο του υπογείου, αιφνιδιάζοντας το ζευγάρι που κοιμόταν στη μικρή σοφίτα της μεζονέτας. Εκείνος φαίνεται να υπέδειξε αμέσως το σημείο στο οποίο ήταν κρυμμένα τα χρήματα, ενώ η 20χρονη Καρολάιν άρχισε να φωνάζει με αποτέλεσμα να δολοφονηθεί.

Επιπλέον, φαίνεται να έχει επισημάνει ότι για άγνωστο χρονικό διάστημα είχε λιποθυμήσει, προκαλώντας ωστόσο ορισμένα ερωτήματα πώς μπόρεσε να συνέλθει.

Οι αστυνομικοί εντοπίζουν δύο σημαντικά ζητήματα στην πλήρη διαλεύκανση της υπόθεσης. Παρότι η ανάλυση του τόπου του εγκλήματος φαίνεται να καταδεικνύει πως υπήρχε εισβολή αδίστακτων κακοποιών, τα ευρήματα (αποτυπώματα, DNA, αναλύσεις κλήσεων, υλικό καμερών) είναι μηδαμινά σε σχέση με δεκάδες άλλες ληστρικές υποθέσεις. Εκεί, ακόμα κι αν δεν εντοπίζεται αξιοποιήσιμο γενετικό υλικό, υπάρχουν περισσότεροι μάρτυρες, υλικό από κάμερες κ.λπ.

Το δεύτερο ζήτημα είναι τα ερωτήματα που προκύπτουν από την περιγραφή της ληστείας.

Έτσι λοιπόν διατυπώνονται από αστυνομικούς – και όχι μόνο – τα ερωτήματα:

Γιατί δεν φαίνεται να υπάρχουν σημάδια πάλης στο σώμα ή ίχνη γενετικού υλικού στα νύχια της άτυχης κοπέλας στην προσπάθεια των δραστών να την ακινητοποιήσουν επειδή φώναζε και αντιστεκόταν, όπως περιγράφεται από τον 32χρονο σύζυγό της;

Γιατί πίεζαν το κεφάλι της – σύμφωνα με εκτιμήσεις ιατροδικαστών – για περίπου τέσσερα-πέντε λεπτά ώστε να τη σκοτώσουν, ενώ με ένα έως δύο λεπτά πίεσης θα λιποθυμούσε απλώς;

Γιατί οι δράστες, αν και ήταν κατά τα άλλα τόσο προσεκτικοί, δεν πήραν μαζί τους ή δεν κατέστρεψαν τα κινητά τηλέφωνα του ζευγαριού (που μάλιστα δεν ήταν κρυμμένα αλλά ήταν πάνω στο κομοδίνο του κρεβατιού);

Γιατί δεν βρέθηκαν αποτυπώματα, γενετικό υλικό ή ίχνη από γάντια πάνω στην κολλητική ταινία;

Γιατί λείπει μόνο η κάρτα μνήμης από την κάμερα του σπιτιού αντί να ξηλωθεί και να καταστραφεί η κάμερα;

Γιατί γείτονες δεν άκουσαν φωνές από τις προσπάθειες του ζευγαριού να αντισταθεί στους ληστές;

Σύμφωνα με στελέχη της ΕΛ.ΑΣ. υπάρχουν άγνωστες πτυχές της έρευνας που σύντομα θα δημοσιοποιηθούν.

Διαβάστε επίσης:

Ηλεία: Της επιτέθηκε ο σύζυγος, αλλά την έσωσε η πεθερά της

Έγκλημα στη Κατερίνη: Έδεσαν και έκαψαν 45χρονο

Tι απάντησε ο ερημίτης όταν τον ρώτησαν αν έχει δουλειά

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα Γλυκά Νερά: Τι έχουν δείξει οι έρευνες – Όλες οι νέες πληροφορίες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.