ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή του πιλότου – Τι είπε ο δικηγόρος

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωννίδης, συνήγορος υπεράσπισης του πιλότου που ομολόγησε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά μίλησε για την υπόθεση.
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή του πιλότου – Τι είπε ο δικηγόρος

Ο Αλέξανδρος Παπαϊωννίδης, συνήγορος υπεράσπισης του πιλότου που ομολόγησε το έγκλημα στα Γλυκά Νερά μίλησε για την υπόθεση.

Μιλώντας για το έγκλημα στα Γλυκά Νερά, που σόκαρε το πανελλήνιο, ο Αλέξανδρος Παπαιωαννίδης, ένας εκ των συνηγόρων του καθ΄ ομολογία δολοφόνου της 20χρονης Καρολάιν είπε: «Δεν υπήρχε κίνητρο, δεν υπήρχε προσχεδιασμός, δεν υπάρχει ζήτημα εξ αρχής αν υπήρξε τρίτο πρόσωπο. Για την ύπαρξη τρίτου προσώπου δεν υπάρχει καμία αναφορά ούτε από τους αστυνομικούς ούτε από τον Εισαγγελέα».

Φιλοξενούμενος στον ANT1, αναφέρθηκε στη βραδιά του εγκλήματος είπε ότι «μιλάμε για μια ακραία κατάσταση εκείνη την νύχτα και κανείς δεν μπορεί να ξέρει την ψυχολογία του».

Ο συνήγορος του συζυγοκτόνου ισχυρίστηκε ότι θα ήθελε «να γυρίσει τον χρόνο πίσω, καθώς και ότι ο πιλότος «στην απολογία του στους αστυνομικούς παρέθεσε μια σειρά γεγονότων από το παρελθόν που οδήγησαν σε αυτήν την κατάσταση».

Eπεσήμανε, ωστόσο ότι «όχι μόνο ως συνήγορος, αλλά και ως πολίτης, δεν μπορώ να ξέρω τι σκεφτόταν εκείνη την στιγμή».

Όπως αποκάλυψε, «αύριο ο 33χρονος θα δώσει πολλές πρόσθετες λεπτομέρειες κατά την απολογία του στον ανακριτή. Στοιχεία που δεν έχει αναφέρει μέχρι στιγμής, δεν τα έχει καταθέσει στους αστυνομικούς. Αυτά τα στοιχεία θα φωτίσουν τις συνθήκες του εγκλήματος».

Αναφορικά με την υπερασπιστική γραμμή που θα ακολουθήσει ο εκ των συνηγόρων υπεράσπισης του Μπάμπη Αναγνωστόπουλου μίλησε και στο Mega.

Αναλυτικά όσα δήλωσε:

«Αύριο θα εμφανιστούμε στις ανακριτικές αρχές, προκειμένου να καταθέσουμε τα στοιχεία ενώπιον του ανακριτή. Η υπερασπιστική γραμμή είναι συγκεκριμένη. Είναι αποδοχή της πράξης με όλες τις λεπτομέρειες. Θα προστεθούν νέα στοιχεία που θα αυξήσουν το ανακριτικό υλικό για το τι συνέβη πραγματικά και ποιες ήταν οι συνθήκες. Ως γεγονός και ως άδικη πράξη δεν αμφισβητείται», εξήγησε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

«Δεν ήταν προσχεδιασμένο το έγκλημα»

«Αυτό που λέω από την πρώτη μέρα ήταν ότι δεν υπήρχε κίνητρο, ούτε ήταν προσχεδιασμένο. Και δεν υπήρξε και ο οποιοσδήποτε συνεργός. Δεν προέκυψε τίποτα από όλα αυτά. Είναι μια πράξη που ο εντολέας μου αποδέχεται, αναφέρει αναλυτικά τι συνέβη τη μοιραία νύχτα, αλλά θα μιλήσουμε και για τα γεγονότα που πυροδότησαν την πράξη του», συνέχισε ο ίδιος.

«Αύριο θα εμπλουτίσουμε την ήδη υπάρχουσα προανακριτική κατάθεση. Θα δώσουμε περισσότερες λεπτομέρειες, αλλά και έγγραφα που θα δείξουν την κατάσταση που επικρατούσε μεταξύ του ζευγαριού σε παρελθόντα χρόνο. Το ημερολόγιο του θύματος αποτελεί μέρος της δικογραφίας. Είναι στα πρώτα έγγραφα που η ίδια η αστυνομική αρχή διαβίβασε. Είναι αξιοποιήσιμο ανακριτικό υλικό. Έχουμε να αντιμετωπίσουμε μια ακραία κατάσταση με ακραίες συνθήκες. Είτε μιλάμε για το ημερολόγιο, είτε για τις καταθέσεις των μαρτύρων, είτε η ίδια η απολογία, όλα αυτά συνθέτουν το υλικό της δικογραφίας. Το ημερολόγιο θα αξιοποιηθεί, θα το αναδείξουμε, είναι και αυτό ένα από τα στοιχεία», πρόσθεσε ο κ. Παπαϊωαννίδης.

«Από το νομικό μας πολιτισμό, το δικαίωμα του κατηγορούμενου στην υπεράσπιση είναι ιερό. Δεν μπορούμε να αντιληφθούμε την ψυχολογική κατάσταση και τι ακριβώς συνέβη. Θα αξιολογηθούν όλα αυτά και η δικαιοσύνη είναι η μόνη αρμόδια να κρίνει», είπε ακόμα.

«Στο παρόν στάδιο δε θα καλέσουμε μάρτυρες αναφορικά με την κατάσταση στο σπίτι του ζευγαριού. Επίσης, μόνο αν κρίνει ο ανακριτής ότι πρέπει θα υποβληθεί σε οποιαδήποτε ψυχιατρική εξέταση ο εντολέας μου. Αύριο είναι μεγάλη μέρα σε επίπεδο ανάκρισης. Υπάρχει και άλλο υλικό της δικογραφίας που ακόμα δεν το έχουμε δει γιατί είναι σε ηλεκτρονική μορφή. Νομίζω ότι μέσα από τη μακροσκελή διαδικασία αύριο θα αναδειχθούν και άλλα στοιχεία», συνέχισε.

Απαντώντας σχετικά με το στοιχείο που έχει προκύψει, ότι οι κάρτες μνήμης αφαιρέθηκαν από τις κάμερες αρκετές ώρες πριν την τέλεση του εγκλήματος, ο κ. Παπαϊωαννίδης είπε ότι «Θα μου επιτρέψετε να μην κάνω κάποιο σχόλιο, γιατί αυτό αποτελεί μέρος της υπερασπιστικής γραμμής και αυτών που θα καταθέσουμε. Αλλά το βασικό στοιχείο αυτής της υπόθεσης είναι η ομολογία του εντολέα μου. Τα άλλα στοιχεία είναι επιμέρους που αναδεικνύουν μόνο τις συνθήκες εκτέλεσης του αδικήματος, και τα οποία θα αξιολογηθούν».

«Έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του»

«Ο εντολέας μου έχει συνειδητοποιήσει την πράξη του, και λέει ότι ό,τι έγινε μετά, έγινε με μόνο γνώμονα το παιδί. Στο μυαλό του υπήρχε μία σκέψη, σύμφωνα με τα λόγια του, δεν ήθελε το παιδί να χάσει την ίδια ημέρα και τη μάνα και τον πατέρα του. Για τα όσα έγιναν μετά το αδίκημα σας μιλάω», σημείωσε ακόμα ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Ο ίδιος αποκάλυψε, τέλος, ότι ο 32χρονος επιθυμεί την επιμέλεια του παιδιού να την έχουν και οι δύο οικογένειες.

«Έχει αναλάβει η εισαγγελία πρωτοδικών. Το παιδί θα πάει είτε στην οικογένεια του κατηγορούμενου, είτε στην οικογένεια της 20χρονης. Η βούληση του εντολέα μου είναι να είναι και στις δύο οικογένειες το παιδί», είπε χαρακτηριστικά ο κ. Παπαϊωαννίδης.

Διαβάστε επίσης:

Survivor spoiler 21/6: Ποιος κερδίζει την πρώτη ασυλία;

Survivor: Ακόμα μία αποχώρηση από το ριάλιτι – Ένα βήμα πριν τον μεγάλο τελικό!

Σάκκαρη – Μητσοτάκης: Η «πεθερά» Μαρέβα τη στηρίζει χρόνια;

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αυτή είναι η υπερασπιστική γραμμή του πιλότου – Τι είπε ο δικηγόρος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.