ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έτσι ο Αναγνωστόπουλος μπορεί να διεκδικήσει επικοινωνία με τη μικρή Λυδία

Επικοινωνία με τη μικρή Λυδία δύναται να διεκδικήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έτσι ο Αναγνωστόπουλος μπορεί να διεκδικήσει επικοινωνία με τη μικρή Λυδία

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Επικοινωνία με τη μικρή Λυδία δύναται να διεκδικήσει ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος, όπως αναφέρουν οι πληροφορίες.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Το μόλις λίγων μηνών κοριτσάκι βρίσκεται στην Αλόννησο μετά την προσωρινή απόφαση του δικαστηρίου να παραχωρήσει την επιμέλεια στους γονείς της δολοφονημένης Καρολάιν.

Υπάρχουν, όμως, ερωτήματα αναφορικά με το μέλλον, όπως για παράδειγμα αν ο δολοφόνος πατέρας της Λυδίας, ο οποίος ξεγέλασε τα ψυχομετρικά τεστ και έγινε πιλότος, θα μπορεί να διεκδικήσει επικοινωνία μαζί της.

Η ποινικολόγος Κατερίνα Μαυροειδή, μεταξύ άλλων, είπε τα εξής στην ιστοσελίδα protothema.gr: «Στην αφαίρεση της γονικής μέριμνας όπως εν προκειμένω ο πατέρας του ανήλικου τέκνου παύει να είναι δικαιούχος, είναι όμως φορέας. Αυτό σημαίνει ότι απλά η αφαίρεση της γονικής μέριμνας τίθεται σε αδράνεια, καθώς μένει ανενεργή για ένα χρονικό διάστημα.

Κατά συνέπεια διατηρεί εκ του νόμου την δυνατότητα να επανακτήσει το δικαίωμα γονικής μέριμνας ως προς το ανήλικο τέκνο του στη πορεία του χρόνου και ανάλογα των μεταβολών που θα προκύψουν.

Σε κάθε περίπτωση ακόμη και κατά την οριστική απόφαση του Δικαστηρίου, το οποίο θα αφαιρέσει την γονική μέριμνα, από τον καθ’ ομολογίαν, δολοφόνο, έχει δικαίωμα ο ίδιος να ανακαλέσει ή να μεταρρυθμίσει την οριστική απόφαση του αρμόδιου Δικαστηρίου.

Όσον αφορά την επικοινωνία του κατηγορούμενου πατέρα με το ανήλικο τέκνο πρέπει να επισημανθούν και να γίνουν σαφή τα εξής: Η γονική μέριμνα αφορά τρία βασικά δικαιώματα της επιμέλειας, της διοίκησης περιουσίας του τέκνου και της εκπροσώπησής του.

Σε κάθε περίπτωση το δικαίωμα της επικοινωνίας είναι αναφαίρετο δικαίωμα, διαρκές απόλυτο και αυστηρά προσωποπαγές. Ακόμη και αν έχει αφαιρεθεί η γονική μέριμνα, έχει δικαίωμα ο κατηγορούμενος να ζητήσει την επικοινωνία με το ανήλικο τέκνο του, μάλιστα οι απόψεις αυτές ενισχύονται από συγκεκριμένες διατάξεις.

Σε ομοειδείς υποθέσεις ειδεχθών υποθέσεων, τις οποίες έχω χειριστεί ως συνήγορος προς υπεράσπιση της κατηγορίας, έχουν εκδοθεί αποφάσεις, σύμφωνα με τις οποίες ενώ το Δικαστήριο έκρινε σε συγκεκριμένη χρονική στιγμή την αφαίρεση της γονικής μέριμνας, στην πορεία και μετά από κάποια χρόνια, λόγω μεταβολής συνθηκών, με αίτημα του κατηγορούμενου δράστη, έκρινε το Δικαστήριο την άρση αφαιρέσεως της γονικής μέριμνας.

Συνεπώς καταλήγω στο συμπέρασμα, ότι κάθε υπόθεση είναι μοναδική, έχει τα δικά της ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, και σύμφωνα με την νομική επιστήμη, όταν μια υπόθεση βρίσκεται σε πολύ πρώιμο νομικό στάδιο όπως εν προκειμένω απαγορεύεται να εκφράζονται έωλα και επιπόλαια συμπεράσματα, πόσο μάλλον, όταν ακούγονται δημόσια, και υπάρχει κίνδυνος παραπληροφορήσεως και σύγχυσης της κοινής γνώμης».

 

Διαβάστε επίσης:

Επίσημα παίκτης της Νόριτς ο Γιαννούλης – «Χρυσάφι» στα ταμεία του ΠΑΟΚ!

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Πώς ξεγέλασε τα ψυχομετρικά τεστ ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Έτσι ο Αναγνωστόπουλος μπορεί να διεκδικήσει επικοινωνία με τη μικρή Λυδία», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.