ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε έξι χρόνια ελεύθερος ο πιλότος αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό

Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ο Μπαμπης Αναγνωστόπουλος σε λίγα χρόνια να βγει από τη φυλακή, παρά το φονικό.
Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε έξι χρόνια ελεύθερος ο πιλότος αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο ο Μπαμπης Αναγνωστόπουλος σε λίγα χρόνια να βγει από τη φυλακή, παρά τη σκληρότητα του φονικού.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: O γνωστός ποινικολόγος Μιχάλης Δημητρακόπουλος μιλώντας σε εκπομπή στην τηλεόραση εξήγησε ότι το πολύ σε 18 χρόνια ο Μπάμπης Αναγνωστόπουλος θα είναι ελεύθερος. Αν μάλιστα του αναγνωρισθεί κάποιο ελαφρυντικό τότε είναι πολύ πιθανό σε μια εξαετία να βρίσκεται εκτός φυλακής.

«Είναι βέβαιο ότι έχουμε να κάνουμε με ένα έγκλημα ειδεχθές, στυγερό και με προμελέτη, σε ήρεμη ψυχική κατάσταση» σημείωσε αρχικά για τον αποτρόπαιο φόνο της Καρολάιν ο κ. Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι αυτός ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης δεν αφήνει περιθώρια αισιοδοξίας για τον κατηγορούμενο.

«Η δικιά μου εμπειρία λέει ότι στον α’ βαθμό, στο μεικτό ορκωτό δικαστήριο, η ποινή που θα του επιβληθεί θα είναι η ισόβια κάθειρξη, για την ανθρωποκτονία της συζύγου και μητέρας του ανήλικου τέκνου τους, ενώ με το νέο νόμο που υπάρχει τα τελευταία δύο χρόνια, όταν κακοποιείς ή φονεύεις ένα ζωάκι, η ποινή που προβλέπεται είναι 5 – 10 χρόνια κάθειρξη» τόνισε ο γνωστός ποινικολόγος, συμπληρώνοντας πως η εκτίμησή του λέει ότι θα του επιβληθεί κατά συγχώνευση η ποινή της ισόβιας κάθειρξης και 7 -8 χρόνων συνολικά.

«Ισόβια σημαίνει 16 χρόνια στη φυλακή πραγματικά και άλλα δύο χρόνια για τις υπόλοιπες ποινές. Δηλαδή σε 18 χρόνια αυτός ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος» πρόσθεσε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

«Το τεκμήριο της αθωότητας είναι ένας θεσμός του δυτικού νομικού πολιτισμού, απόλυτα σεβαστός. Το ακύρωσε ο ίδιος ο κατηγορούμενος, λέγοντας “ομολογώ πως αφαίρεσα τη ζωή της γυναίκας μου”» ανέφερε ο κ. Δημητρακόπουλος, υπογραμμίζοντας ότι ο νομικός χαρακτηρισμός της πράξης δεν θα αλλάξει στο β’ βαθμό της δίκης. «Εάν αναγνωριστεί κάποιο ελαφρυντικό, η ισόβια κάθειρξη γίνεται πρόσκαιρη κάθειρξη, 5 – 15 ετών. Που σημαίνει ότι μπορεί σε έξι χρόνια αυτός ο άνθρωπος θα είναι ελεύθερος» κατέληξε ο Μιχάλης Δημητρακόπουλος.

Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Αναλυτικά παρακάτω όσα είπε στο MEGA

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:

NBA: Έπεσε ξανά άγριο ξύλο μεταξύ οπαδών (video)

Ο Ρικ Πιτίνο δε θέλει «ελληνικό στυλ» στην Εθνική

Survivor spoiler: Η απίστευτη ανατροπή που έκανε ο Σάκης Κατσούλης

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Γλυκά Νερά: Σε έξι χρόνια ελεύθερος ο πιλότος αν αναγνωριστεί ελαφρυντικό», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.