ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: Απαράδεκτες παραλείψεις στη δειγματοληψία των πεταμένων χωμάτων – Αλλοίωση στοιχείων καταγγέλλουν οι συγγενείς

Έγκλημα στα Τέμπη: Για «μπάχαλο» κάνει λόγο ο Χρήστος Κωνσταντινίδης, που μιλά ξεκάθαρα για εκ νέου αλλοίωση στοιχείων!
Έγκλημα στα Τέμπη: Απαράδεκτες παραλείψεις στη δειγματοληψία των πεταμένων χωμάτων – Αλλοίωση στοιχείων καταγγέλλουν οι συγγενείς

Δεν έφτανε το γεγονός ότι χρειάστηκαν 14 ολόκληροι μήνες για να ασχοληθούν οι Αρχές με το χώμα που απομακρύνθηκε άρον – άρον από τον τόπο της τραγωδίας, φαίνεται ότι το κάνουν και με μη ενδεδειγμένο τρόπο! Αυτό προκύπτει από τις καταγγελίες των συγγενών των θυμάτων, που κάνουν λόγο για έρευνα – μπάχαλο που δημιουργεί πολλά ερωτηματικά για το κατά πόσο αναζητείται όντως η αλήθεια ή κάποιες ενέργειες γίνονται για τα μάτια του κόσμου.

Πρόκειται για τα 300 κυβικά χώμα (20 φορτηγά) που – κατά παραβίαση κάθε πρωτοκόλλου – αφαιρέθηκαν από τον τόπο της σύγκρουσης, για να στρωθεί νέο «καθαρό» χώμα και να γίνει το περιβόητο μπάζωμα που εξαφάνισε όλα τα ίχνη. Να σημειωθεί εδώ ότι κανένας δεν έχει αναλάβει την ευθύνη να δώσει μια σοβαρή απάντηση στο γιατί σκάφτηκε ο χώρος και έπειτα «τσιμεντώθηκε». Ενδεικτικό της αμηχανίας των εμπλεκομένων να δώσουν μια απάντηση που να «στέκει», είναι ότι μεταχειρίζονται 3-4 διαφορετικές και αντικρουόμενες δικαιολογίες, ταυτόχρονα.

Ο Χρήστος Κωνσταντινίδης ο οποίος έχασε τη σύζυγό του, Βασιλική Χλωρού, στην τραγωδία των Τεμπών, περιγράφει μια άκρως «ατσούμπαλη» διαδικασία στις έρευνες που γίνονται στο πεταμένο χώμα. Μιλώντας στον 98.4, ο κ. Κωνσταντινίδης καταγγέλλει ότι η δειγματοληψία γίνεται με ακατανόητη προχειρότητα και περίεργες παραλείψεις. «Οι Αρχές στη χώρα μας είναι η ντροπή και η κατάντια μας», λέει αγανακτισμένος ο ίδιος.

Στο σημείο γίνεται συλλογή δειγμάτων των χωμάτων από κλιμάκιο της Χημικής Υπηρεσίας Λάρισας προκειμένου να εξεταστεί αν στο χώμα υπάρχουν εύφλεκτες ουσίες, όπως το ξυλόλιο, που φέρεται να μετέφερε παράνομα η εμπορική αμαξοστοιχία. Από την έκρηξη πτητικών ουσιών που ήδη έχει καταδειχθεί από ανάλυση βίντεο, απανθρακώθηκαν περισσότερα από τα μισά θύματα της τραγωδίας. Μάλιστα η σωρός της φοιτήτριας Εριέτα Μόλχο αγνοείται ακόμα, και δεν μπορεί κανείς να εξαιρέσει την πιθανότητα να πετάχτηκε μαζί με τα χώματα που απομακρύνθηκαν από το σημείο της τραγωδίας.

Όσον αφορά την αναζήτηση βιολογικού υλικού, έχουν ριχτεί στη μάχη τρία εκπαιδευμένα σκυλιά της Anubis Coldcase K9 Team, μιας ιδιωτικής εταιρείας που ειδικεύεται στον εντοπισμό αγνοουμένων (ζωντανών ή νεκρών), η οποία είχε επιχειρήσει με επιτυχία και στα συντρίμμια των βαγονιών που είχαν παρατήσει για μήνες οι Αρχές στη θέση Κουλούρι.

Το ζήτημα είναι ότι πέρα από την πολυκαιρία, ο χώρος μολύνθηκε τώρα και από απαράδεκτες παρεμβάσεις όσων εργάζονταν εκεί. Επιστρατεύτηκαν βαρέα οχήματα (μπουλντόζες κ.λπ), αντί να χρησιμοποιηθούνε χειροκίνητα ειδικά εργαλεία (καροτιέρες), όπως προβλέπεται από τους κανόνες δειγματισμού. Επιπλέον, τα δείγματα που πάρθηκαν από τον χώρο είναι πολύ λίγα (12 συγκεκριμένα) για να αντιπροσωπεύσουν έναν τεράστιο όγκο 300 κυβικών χώματος. Και όπως καταγγέλλει ο κ. Κωνσταντινίδης, δεν πάρθηκαν ούτε δεύτερα δείγματα για ταυτοποίηση, ώστε να αποκλειστεί η περίπτωση λάθους. Και αντί να πάνε πρώτα οι σκύλοι στο σημείο για να ερευνήσουν τα απείραχτα χώματα, πήγαν οι μπουλντόζες και ανακάτεψαν για δεύτερη φορά τον όγκο (η πρώτη φορά ήταν όταν πήραν τα χώματα από το σημείο μηδέν) και κατόπιν πήγαν οι σκύλοι.

Ακριβώς τα ίδια περίεργα «λάθη», έγιναν και στη δειγματοληψία στη θέση Κουλούρι. Και αμέσως προκύπτει το ερώτημα αν πρόκειται για μη επαρκή γνώση στη διαδικασία λήψης υλικού ή αν αυτή η προχειρότητα είναι σκόπιμη.

«Όλα αυτά γεννούν πληθώρα ερωτηματικών, μήπως υπάρχει σκοπιμότητα στον τρόπο συλλογής δειγμάτων είτε για ακύρωση είτε για παραποίηση στοιχείων» σημειώνει ο κ. Κωνσταντινίδης.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Τέμπη: Απαράδεκτες παραλείψεις στη δειγματοληψία των πεταμένων χωμάτων – Αλλοίωση στοιχείων καταγγέλλουν οι συγγενείς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.