ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: Χυδαία τοποθέτηση Βορίδη, είπε ότι τα Τέμπη «κρίθηκαν από 2 εκλογές» – «Κρύβεστε πίσω από την ψήφο των πολιτών» έγραψε ο Βαγγέλης Βλάχος

«Δεν μπορούν να κρίνουν εκλογές τα Τέμπη, γιατί ο λαός δεν έμαθε τι πραγματικά έγινε εκεί», γράφει ο αδελφός θύματος στον υπουργό
Έγκλημα στα Τέμπη: Χυδαία τοποθέτηση Βορίδη, είπε ότι τα Τέμπη «κρίθηκαν από 2 εκλογές» – «Κρύβεστε πίσω από την ψήφο των πολιτών» έγραψε ο Βαγγέλης Βλάχος

Με ένα χειμαρρώδες κείμενο που αποτελεί πραγματικό «καταπέλτη» εναντίον της κυβέρνησης, απάντησε ο Βαγγέλης Βλάχος που έχασε τον αδερφό του στη σιδηροδρομική τραγωδία των Τεμπών, στις προκλητικές δηλώσεις του Μάκη Βορίδη ότι η αντιπολίτευση δεν πρέπει να αναπαράγει το ζήτημα γιατί «τα Τέμπη κρίθηκαν από δύο εκλογές».

Έτσι απλά, ο Μάκης Βορίδης συμπυκνώνει σε μερικές λέξεις όλη την πολιτική ξετσιπωσιά με την οποία αντιμετωπίζει το Μαξίμου όλο εκείνον τον πόνο, την οργή, την αδικία και το πένθος που προέκυψε από το μεγαλύτερο σιδηροδρομικό δυστύχημα στην ιστορία της Ελλάδας.

Διακατεχόμενη από μια πρωτοφανή αλαζονεία, η κυβέρνηση Μητσοτάκη θεωρεί ότι το 41% είναι κολυμβήθρα του Σιλωάμ που ξέπλυνε ακόμα και το έγκλημα των Τεμπών. Η έπαρσή τους είναι τέτοια που δεν τους επιτρέπει να κατανοήσουν ότι είναι εντελώς διαφορετικό θέμα η απονομή δικαιοσύνης που στην Ελλάδα μπορεί να «σέρνεται» για χρόνια, από την εκλογική διαδικασία που κρίνεται σε μία και μόνο Κυριακή.

Στην περίπτωση της τραγωδίας των Τεμπών, το ζήτημα παραμένει στο σκοτάδι, η έρευνα κάνει σκανδαλωδώς αργά βήματα και ο λαός δεν γνωρίζει ακόμα την πλήρη αλήθεια για το ποιοι ευθύνονται γι’ αυτό το έγκλημα, επομένως το 41% στις εκλογές δεν σημαίνει απολύτως τίποτα.

«Δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε ότι η δικαίωση 57 διαμελισμένων και καμένων ανθρώπων κρίθηκε από την ψήφο των πολιτών» έγραψε με προφανή αγανάκτηση για τις χυδαίες δηλώσεις Βορίδη, ο Βαγγέλης Βλάχος. Η κάλπη δεν είναι «πλυντήριο» για ανομήματα που απομένει να αναδειχθούν, ούτε «πάτημα» για να ακούνε τέτοιες δηλώσεις αναισχυντίας όλοι οι συγγενείς που περιμένουν τη δικαίωση για τους νεκρούς τους.

Άλλωστε ο Μάκης Βορίδης όσο και αν δεν θέλει να του χαλάνε τη… νιρβάνα του με το -ενοχλητικό για εκείνον – ζήτημα της τραγωδίας των Τεμπών, είναι υποχρεωμένος να δίνει απαντήσεις γιατί δεν είναι η αντιπολίτευση εκείνη που έθαψε νεκρούς, άλλα όλες εκείνες οι οικογένειες που εμπιστεύτηκαν τους ανθρώπους τους να ταξιδέψουν σε ένα τριτοκοσμικό σιδηροδρομικό δίκτυο. Στις εκλογές κρίνονται τα κόμματα για τις πολιτικές τους εν συνόλω και οι ψηφοφόροι δεν ψηφίζουν με γνώμονα ένα και μόνο συγκεκριμένο ζήτημα που μάλιστα δεν έχει ακόμα διερευνηθεί.

«Θα σας ρωτάμε για πάντα για τα Τέμπη, γιατί είστε υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα. Εσείς το επιτρέψατε. Με τις αποφάσεις σας. Θα ρωτάμε μέχρι να απαντήσετε. Και όταν απαντήσετε με τα ψέματά σας, θα συνεχίσουμε να ρωτάμε. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ. Αλλά δεν είναι η αντιπολίτευση που ρωτάει. Είμαστε εμείς αυτοί που ρωτάμε. Κάθε φορά που απαντάτε, απαντάτε σε μάνες, πατεράδες, κόρες, γιους, αδέρφια, συζύγους, συντρόφους, συγγενείς και φίλους, όχι στην αντιπολίτευση. Απαντάτε σε εμάς. Το καταλάβατε;», γράφει ο Βαγγέλης Βλάχος στην ανάρτησή του.

Αυτές οι δύο νικηφόρες εκλογές για τις οποίες καγχάζει ο Μάκης Βορίδης, δεν μπορούν να δώσουν καμία άφεση «αμαρτιών» στα περίεργα «ακαταδίωκτα», την κωλυσιεργία και την αλλοπρόσαλλη διαχείριση στην έρευνα του δυστυχήματος και τις καταγγελίες των σιδηροδρομικών ότι τίποτα δεν άλλαξε στην τριτοκοσμική κατάσταση του δικτύου. Και κυρίως δεν μπορούν να ξεπλύνουν την οργή και την αγανάκτηση των ανθρώπων που δίνουν καθημερινό αγώνα να δικαιωθούν αυτές οι χαμένες ζωές και αντιμετωπίζουν μια ενορχηστρωμένη προσπάθεια συγκάλυψης του εγκλήματος.

Και αν θέλουμε να μιλήσουμε για λαϊκή βούληση, κάποιος μπορεί να απαντήσει στον κ. Βορίδη ότι πάνω από 2,5 εκατομμύρια άνθρωποι, δηλαδή τουλάχιστον το 30% του πληθυσμού της χώρας είχαν πάρει μέρος στις αλλεπάλληλες διαδηλώσεις διαμαρτυρίας για το προδιαγεγραμμένο έγκλημα των Τεμπών, και αυτή είναι μια πανελλήνια κατάθεση οργής που δεν μπορεί να αγνοηθεί από μια κυβέρνηση που έλαβε την εξουσία με σχεδόν το 50% των εγγεγραμμένων να απέχει από τις κάλπες.

«Όχι. Δεν υπάρχουν εκλογές που να μπορούν να κρίνουν τα Τέμπη. Τα Τέμπη είναι πολύ πιο σημαντικά από μία και από δύο Εκλογές. Τα Τέμπη δείχνουν τη χώρα που φτιάξατε μετά από 40 χρόνια μεταπολίτευσης», γράφει ο Βαγγέλης Βλάχος και δεν θα μπορούσαμε να συμφωνήσουμε περισσότερο με τα λόγια του.

Ολόκληρη η ανάρτηση του Βαγγέλη Βλάχου

Όχι. Τα Τέμπη δεν κρίθηκαν από δύο Εκλογές.

Δεν έχετε το δικαίωμα να λέτε ότι η δικαίωση 57 διαμελισμένων και καμμένων ανθρώπων κρίθηκε από την ψήφο των πολιτών. Μήπως και τα φάρμακα, τα χειρουργεία και η αποκατάσταση των πολυτραυματιών κρίθηκε σε δύο εκλογές; Αλήθεια; Αυτό λέτε;

Δεν μπορούν να κρίνουν εκλογές τα Τέμπη, γιατί ο λαός δεν είδε και δεν έμαθε τι πραγματικά έγινε στα Τέμπη. Φροντίσατε εσείς για αυτό.

Θα σας ρωτάμε για πάντα για τα Τέμπη, γιατί είστε υπεύθυνοι για αυτό το έγκλημα. Εσείς το επιτρέψατε. Με τις αποφάσεις σας. Θα ρωτάμε μέχρι να απαντήσετε. Και όταν απαντήσετε με τα ψέματά σας, θα συνεχίσουμε να ρωτάμε. Δεν θα σταματήσουμε ποτέ.

Αλλά δεν είναι η αντιπολίτευση που ρωτάει. Είμαστε εμείς αυτοί που ρωτάμε. Κάθε φορά που απαντάτε απαντάτε σε μάνες, πατεράδες, κόρες, γιους, αδέρφια, συζύγους, συντρόφους, συγγενείς και φίλους, όχι στην αντιπολίτευση. Απαντάτε σε εμάς. Το καταλάβατε;

Είστε υπεύθυνοι που το επιτρέψατε να γίνει, να μπουν δυο τρένα στην ίδια γραμμή και να συγκρουστούν χωρίς κανένας να το ξέρει ή να μπορεί να το σταματήσει και να δολοφονήσουν τους ανθρώπους μας, είστε υπεύθυνοι που δεν έχετε την ικανότητα να σώσετε τους πολίτες που κινδυνεύουν να καούν πάνω στο πιο κεντρικό σημείο της χώρας, είστε υπεύθυνοι που δεν μπορείτε να φέρετε σε πέρας μια σωστή διερεύνηση της υπόθεσης, είστε υπεύθυνοι που πετάξατε τα συντρίμμια με τα χώματα και όλα τα αντικείμενα και ποιος ξέρει τι άλλο λες και είναι σκουπίδια, είστε υπεύθυνοι που δεν μπορείτε να τηρήσετε τις Ευρωπαϊκές οδηγίες για την ασφάλεια των τρένων αλλά και για τη διερεύνηση των δυστυχημάτων, είστε υπεύθυνοι που φάγατε όλα τα κονδύλια, είστε υπεύθυνοι που διορίσατε ανίκανους και επικίνδυνους υπαλλήλους που δε πληρούν τα τυπικά προσόντα, είστε υπεύθυνοι έχετε αφήσει την ασφάλεια των πολιτών στο έλεος της τύχης και του ανθρώπινου παράγοντα, είστε υπεύθυνοι που επιτρέπετε να κυκλοφορούν τρένα χωρίς προδιαγραφές ασφαλείας και με επικίνδυνα υλικά, είστε υπεύθυνοι που έχετε παρατήσει στο έλεος του Θεού σας τους πολυτραυματίες, είστε υπεύθυνοι που ταΐσατε τα mainstream media εκατομμύρια ευρώ για να σταματήσουν να σας επικρίνουν.

Είστε υπεύθυνοι που νομίζετε ότι έχετε φτιάξει ένα επιτελικό κράτος αλλά στην πραγματικότητα έχετε φτιάξει ένα τελικό κράτος.

Τολμάτε και κρύβεστε πίσω από την ψήφο των πολιτών; Έχετε φτάσει σε αυτό το σημείο; Τόσο απελπισμένοι και ανίκανοι είστε;

Όχι. Δεν υπάρχουν εκλογές που να μπορούν να κρίνουν τα Τέμπη. Τα Τέμπη είναι πολύ πιο σημαντικά από μία και από δύο Εκλογές. Τα Τέμπη δείχνουν τη χώρα που φτιάξατε μετά από 40 χρόνια μεταπολίτευσης.

Αλλά αν ποτέ μπορεί να υπάρξουν τέτοιες εκλογές, τότε θα μας βρείτε εκεί, απέναντι σε όλους εσάς, και στο λαό θα δείξω πολύ απλά πως καταντήσατε τον αδερφό μου. Μια φωτογραφία. Για να δουν οι πολίτες τι αγοράζουν κάθε φορά που βγάζουν ένα εισιτήριο στο σιδηρόδρομο που υποτίθεται ότι ήταν προτεραιότητα για το Μητσοτάκη πριν από το 2019. Ο Καραμανλής διασφαλίζει την ασφάλεια; Κάθε ταξίδι των πολιτών στο τμήμα Λάρισα – Θεσσαλονίκη ήταν κορώνα/γράμματα κατά τη διάρκεια της κυβέρνησής σας. Ένα στρίψιμο κέρματος διασφαλίζει περισσότερο την ασφάλεια από τις μεταφορές επί Καραμανλή.

Αλλά δεν τα είπατε αυτά στους πολίτες… Δεν είπατε ότι ο Καραμανλής έπαιρνε αποφάσεις για μόνιμη μη τήρηση Ευρωπαϊκών οδηγιών για την ασφάλεια στο σιδηρόδρομο. Δεν είπατε ότι αγνοούσε τα πάντα. Δεν είπατε ότι τον πρώτο μόλις χρόνο σαν Υπουργός Μεταφορών έφτασε να έχει από 100Κ καταθέσεις και εισοδήματα, “μόλις” 2.5Μ καταθέσεις και εισοδήματα. Δεν τους είπατε ότι για τα εξώδικα και τις μελέτες και τις προειδοποιήσεις που έμειναν στα συρτάρια. Και πολλά άλλα. Αλλά εμείς τα ξέρουμε όλα αυτά. Και όλα αυτά θα βγουν, με τον ένα ή τον άλλο τρόπο.

Ξέρετε, την ημέρα που είδα τις φωτογραφίες του αδερφού μου αποφάσισα ότι ο σκοπός της ζωής μου είναι όλοι εσείς να μην έχετε ποτέ ξανά μια θέση εξουσίας που θα παίρνετε αποφάσεις για τη ζωή των πολιτών. Γιατί είστε ανάξιοι και ανίκανοι. Δεν προστατέψατε τον αδερφό μου. Ο Βάιος ήταν το καλύτερο παιδί. Γραμμένος στα άστρα. Ικανός, αγαπητός, με χιούμορ. Καλύτερος σε όλα από μένα και από όλους εσάς. Άξιος με κάθε έννοια αξίας. Και μας τον κάψατε ζωντανό. Διαφθείρατε όλα αυτά που αγαπούσε.

Είστε ανίκανοι να προστατεύσετε τους πολίτες. Και όσες εκλογές και να κερδίσετε αυτό δεν θα αλλάξει. Τρένα, Φωτιές, Πλημμύρες κλπ, σε κάθε δοκιμασία δείχνετε την ανικανότητα σας. Κανείς και καμία δεν θα έπρεπε να σας τιμάει με την ψήφο του/της. Δεν αξίζετε καμία ψήφο.

Και θα αγωνίζομαι για πάντα μέχρι να το πετύχω αυτό, με όλους τους τρόπους, όπου και όπως πρέπει. Παίξτε τα μικροπολιτικά σας παιχνιδάκια με τις προανακριτικές και τις εξεταστικές κλπ και όλα αυτά τα θέατρα. Παίξτε τα. Βάλτε τα κανάλια και τα τρολ σας να πουν τα παραμύθια σας. Κάντε τα όλα αυτά. Δεν έχουν καμία σημασία.
Δεν θα καταφέρετε τίποτα, γιατί μια μέρα αυτή η ψήφος που τόσο νομίζετε ότι σας αθωώνει θα είναι αυτή που θα σας στείλει στα πολλά σπιτάκια σας. Απλά, όμορφα και δημοκρατικά θα πάρετε την πολιτική καταδίκη που σας αξίζει.

Γιατί;
Γιατί έχω δει πως καταντήσατε το καλύτερο παιδί που έχω γνωρίσει και είχα την τύχη να μεγαλώσω δίπλα του

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Τέμπη: Χυδαία τοποθέτηση Βορίδη, είπε ότι τα Τέμπη «κρίθηκαν από 2 εκλογές» – «Κρύβεστε πίσω από την ψήφο των πολιτών» έγραψε ο Βαγγέλης Βλάχος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.