ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: «Πήγαμε στην Αδειλίνη 6 γονείς και μας είπε ”ατυχήματα συμβαίνουν και στην Αφρική”» είπε ο Νίκος Πλακιάς

Καταπέλτης ο πατέρας των δίδυμων κοριτσιών κατά της εισαγγελέως Αδειλίνη - «Εγώ τα παιδιά δεν τα έφερα στον κόσμο για να γίνουν θυσία»
Έγκλημα στα Τέμπη: «Πήγαμε στην Αδειλίνη 6 γονείς και μας είπε ”ατυχήματα συμβαίνουν και στην Αφρική”» είπε ο Νίκος Πλακιάς

Τον αποτροπιασμό τους και την οργή τους καταθέτουν οι συγγενείς των νεκρών του εγκλήματος στα Τέμπη, για τις δηλώσεις της εισαγγελέως του Αρείου Πάγου Γεωργίας Αδειλίνη στο φόρουμ των Δελφών, αλλά και για τα όσα είπε στη συνέντευξη του στον ΑΝΤ1 ο Κυριάκος Μητσοτάκης.

Η κ. Αδειλίνη για να αποτινάξει τα όσα της καταλογίζουν οι συγγενείς των θυμάτων για την κυνική της συμπεριφορά, ουσιαστικά τους έβγαλε ψεύτες και είπε ότι ουδέποτε τους παρακίνησε να «καταπιούν» την τραγωδία και να καταφύγουν στη βοήθεια της εκκλησίας. «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι παρέπεμψα οποιονδήποτε συγγενή να βρει παρηγοριά στην εκκλησία. Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι συμπεριφέρθηκα με αυτόν τον κυνισμό που μου αποδίδεται», είπε η εισαγγελέας.

Και μόνο το ότι η κ. Αδειλίνη έκανε 6 ολόκληρους μήνες να δώσει μια απάντηση για όσα της είχε προσάψει δημόσια η Μαρία Καρυστιανού και το έκανε τώρα που πληθαίνουν οι αποκαλύψεις και πλησιάζουν οι ευρωεκλογές, είναι από μόνο του μια «περίεργη» συγκυρία.

Και μάλιστα οι απαντήσεις που έδωσε η κ. Αδειλίνη δεν ήρθαν θεσμικά, αλλά προέκυψαν από ένα – άσχετο με το ζήτημα των Τεμπών – οικονομικό φόρουμ. Η κ. Αδειλίνη ούτε λίγο – ούτε πολύ υποστήριξε ότι οι συγγενείς των νεκρών δεν… κατάλαβαν τι άκουσαν λόγω του πένθους τους. Έφτασε δηλαδή να υποτιμήσει την αντιληπτική τους ικανότητα, και αυτό να το παρουσιάσει ως… συμπόνοια από μέρους της. Συγκεκριμένα είπε ότι «ο αβάσταχτος πόνος αυτών των ανθρώπων και η δίκαιη οργή τους δικαιολογεί τυχόν παρερμηνείες όσων είπε».

Τα βασικά επιχειρήματα ενάντια στους ισχυρισμούς της κ. Αδειλίνη είναι δύο. Πρώτον, οι συγγενείς δεν θα είχαν κανένα λόγο να πουν ψέματα για τα περί εκκλησίας. Σε όλη την πορεία του αγώνα τους, έχουν αποδείξει ότι είναι αξιοπρεπέστατοι και τιμιότατοι άνθρωποι. Δεν θα είχαν κανένα λόγο να ανοίξουν κόντρα με τους λειτουργούς της ελληνικής δικαιοσύνης. Ίσα ίσα που τη χρειάζονταν δίπλα τους από την πρώτη στιγμή αλλά δυστυχώς βρήκαν γυρισμένες πλάτες όπως καταγγέλλουν.

Ο δεύτερος και ακόμα πιο βασικός λόγος που η κ. Αδειλίνη δεν γίνεται πιστευτή, είναι ότι οι συγγενείς έχουν μάρτυρες για τα όσα ειπώθηκαν, ενώ η εισαγγελέας κατέθεσε μόνο τον προσωπικό της ισχυρισμό. Ένας από αυτούς τους μάρτυρες, ο οποίος επιβεβαιώνει απόλυτα την κ. Καρυστιανού, είναι και ο Νίκος Πλακιάς, τραγικός πατέρας των δίδυμων κοριτσιών και θείος της κοπέλας από την Καλαμπάκα, που σκοτώθηκαν στη σιδηροδρομική τραγωδία.

«Φύγαμε απογοητευμένοι από την Αδειλίνη»

Μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Kontra, ο κ. Πλακιάς διέλυσε το αφήγημα της κ. Αδειλίνη και είπε πικρές αλήθειες που σίγουρα δεν πρόκειται να ακουστούν σε κανένα… φόρουμ:

«Πήγαμε στην Αδειλίνη έξι γονείς. Εγώ θα μιλήσω για τον εαυτό μου. Εγώ και ο αδελφός μου φύγαμε απογοητευμένοι. Περίμενα συναντώντας την ανώτατη δικαστική εκπρόσωπο της χώρας να αποκομίσουμε ένα όφελος. Να δει στα μάτια μας τους πατεράδες. Ούτε κατάλαβε. Προσωπικά για μένα είμαι σίγουρος ότι δεν κατάλαβε ποιος είμαι. Μας έλεγε ότι σιδηροδρομικά ατυχήματα συμβαίνουν και στην Ασία και στην Αφρική» και πρόσθεσε μάλιστα ότι η κ. Αδειλίνη τους είπε «ας είναι αυτό η αρχή για μια καλύτερη Ελλάδα».

«Εγώ έχω χάσει δυο παιδιά και πάω στην εισαγγελέα να μου αποδοθεί δικαιοσύνη, τίποτα άλλο δεν θέλω και νομίζει ότι εμένα μ’ ενδιαφέρει ένα καλύτερο αύριο του σιδηροδρόμου ή των αεροδρομίων; Πνίγει την υπόθεσή μου. Εμένα η οικογένειά μου διαλύθηκε. Αυτή είναι η αλήθεια» σημείωσε.

«Εγώ τα παιδιά δεν τα έφερα στον κόσμο για να γίνουν Ιφιγένειες ούτε θυσίες. Και αυτό που κάνουν με οργίζει περισσότερο. Νιώθω μερικές φορές ότι με υποτιμούν», τόνισε.

«Δεν υπάρχει δικαιοσύνη για εμένα. Θα το λέω συνέχεια μέχρι να πεθάνω. Δικαιοσύνη θα είναι να φύγω από εδώ, από το μαγαζί μου που είμαι, να πάω σπίτι μου να δω τα παιδιά μου και να συνεχίσω τη ζωή μου. Ούτε ήρωας θέλω να γίνω, ούτε επαναστάτης, τίποτα» τόνισε ο ίδιος και συμπλήρωσε: «Βλέπετε ένα πατέρα ο οποίος παλεύει για το δίκιο των παιδιών του. Αυτά τα ουρλιαχτά του πατέρα. Δεν είναι ουρλιαχτά. Είναι ουρλαχτά για το δίκιο των παιδιών του. Και θα φωνάζω, θα ουρλιάζω μέχρι να κλείσω τα μάτια μου».

Ο Νίκος Πλακιάς σχολίασε καυστικά και την επικοινωνιακή «καραμέλα» που αναμασά ο πρωθυπουργός, την οποία χρησιμοποίησε και στην τελευταία συνέντευξή του, λέγοντας ότι «στα Τέμπη συναντήθηκε το ανθρώπινο λάθος με χρόνιες παθογένειες της δημόσιας διοίκησης»:

 «Ποιο είναι το ανθρώπινο λάθος; Ο σταθμάρχης πώς ήρθε σ’ αυτή τη θέση;» είπε με οργή. «Είναι πολιτικό μέσο από το Μαξίμου. Τα ονόματα τα έχουμε δώσει στη δικογραφία, θα ακουστούν στα δικαστήρια. Αν συνεχίσουν, θα αρχίσουμε να τα βγάζουμε, η υπομονή εξαντλείται» συμπλήρωσε. Αναφερόμενος δε στις χρόνιες παθογένειες, ρώτησε με νόημα: «Πόσα χρόνια ήταν πρωθυπουργός ο κ. Μητσοτάκης πριν το έγκλημα; Τέσσερα. Δεν ήταν αρκετά να διορθώσει τις παθογένειες;»

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Τέμπη: «Πήγαμε στην Αδειλίνη 6 γονείς και μας είπε ”ατυχήματα συμβαίνουν και στην Αφρική”» είπε ο Νίκος Πλακιάς», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.