ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: Σε δεινή θέση ο Τριαντόπουλος για το «μπάζωμα» – Έκανε τον ανήξερο

Αντί να παραδεχθεί ότι συντόνισε τις επιχειρήσεις μπαζώματος στα Τέμπη, ο Χ.Τριαντόπουλος είπε ότι απλά... ενημέρωνε την κοινή γνώμη
Έγκλημα στα Τέμπη: Σε δεινή θέση ο Τριαντόπουλος για το «μπάζωμα» – Έκανε τον ανήξερο

Σε δεινή θέση βρίσκονται τα στελέχη της κυβέρνησης που φέρεται να συνδέονται με την επιχείρηση συγκάλυψης του εγκλήματος των Τεμπών. Οι ραγδαίες αποκαλύψεις για το μπάζωμα και την επιχείρηση της «μονταζιέρας», έχουν στριμώξει για τα καλά το Μαξίμου και πλέον ούτε και τα πιο ευφάνταστα επιχειρήματα δεν πείθουν.

Χαρακτηριστική ήταν η εξαιρετικά αμήχανη εμφάνιση του Χρήστου Τριαντόπουλου στην ολομέλεια της Βουλής, του πολιτικού δηλαδή που αποτελεί δεξί χέρι του Μητσοτάκη και φέρεται να ενορχήστρωσε τις διαδικασίες του μπαζώματος στον τόπο της τραγωδίας.

Να θυμίσουμε ότι αφού είχαν διοχετευτεί στη δημοσιότητα οι μονταρισμένες συνομιλίες του Σταθμάρχη της Λάρισας για να δοθεί η εντύπωση ότι η τραγωδία οφειλόταν αποκλειστικά σε «ανθρώπινο λάθος», ο κ. Τριαντόπουλος καμάρωνε στα κανάλια ως επιβλέπων τη γρήγορη «αποκατάσταση του χώρου της τραγωδίας», που ουσιαστικά ήταν ένα «μπάζωμα» στοιχείων, και μάλιστα πρωτοφανούς ταχύτητας.

Σήμερα ο ίδιος πολιτικός, κάνει τον ανήξερο και ούτε λίγο – ούτε πολύ παρουσιάζει τον εαυτό του ως «διακοσμητικό στοιχείο» για ότι έγινε στα Τέμπη τις πρώτες μέρες μετά την τραγωδία. Ενώ ο συντονιστής της Πυροσβεστικής Ευάγγελος Φαλάρας, διέψευσε ότι η υπηρεσία είχε οποιαδήποτε συμμετοχή στο μπάζωμα του τόπου του εγκλήματος, ο κ. Τριαντόπουλος ρίχνει ακόμα το μπαλάκι στις κρατικές υπηρεσίες.

Επιπλέον δεν είπε τίποτα για τη βιαστική απομάκρυνση 300 κυβικών χώματος που μεταφέρθηκε σε «κρυφό» ιδιόκτητο οικόπεδο και αφέθηκε εκεί για μήνες, χωρίς να εξετάζονται τα στοιχεία. Ο Χρήστος Τριαντόπουλος δεν… ήξερε, δεν άκουσε, δεν είδε τίποτα, και ας ήταν υπουργός παρά τω πρωθυπουργώ, δηλαδή άμεσος εντολοδόχος του Μαξίμου.

Στις πιεστικές ερωτήσεις της αντιπολίτευσης, ο κ. Τριαντόπουλος επαναλάμβανε συνεχώς την ίδια «καραμέλα», ότι «δεν υπάρχουν στοιχεία που να τον εμπλέκουν». Για τα όσα είχε πει λίγες μέρες μετά το δυστύχημα για την «αποκατάσταση του χώρου της τραγωδίας», το «τροπάριο» άλλαξε και ο κ. Τριαντόπουλος είπε ότι απλά… ενημέρωνε την κοινή γνώμη για τα τεκταινόμενα σε σχέση με τα Τέμπη.

Δηλαδή το δεξί χέρι του πρωθυπουργού, ήταν κάτι σαν έκτακτος εκπρόσωπος… Τύπου της τραγωδίας. Σε τόσο φαιδρές δικαιολογίες καταφεύγουν πλέον τα κορυφαία κυβερνητικά στελέχη. Στο νέο του αφήγημα, ο κ. Τριαντόπουλος ισχυρίζεται ότι δεν ήταν αυτός που συντόνιζε τις δράσεις της Πολιτικής Προστασίας, αλλά της κρατικής αρωγής. Έτσι διαψεύδει τον ίδιο το συνάδελφό του, Θάνο Πλεύρη, που είχε πει σαφώς στην Εξεταστική ότι ο κ. Τριαντόπουλος ήταν επικεφαλής του κλιµακίου που αποφάσισε για τις παρεμβάσεις στον τόπο της τραγωδίας.

Παρόλα αυτά ο κ. Τριαντόπουλος συνεχίζει να κρύβεται πίσω από την Πυροσβεστική, δηλαδή πίσω από το δάχτυλό του. Και για το αν επιθυμεί να μπει στο «μικροσκόπιο» της Δικαιοσύνης για να αποδείξει την αθωότητά του, δεν απάντησε ούτε γι’ αυτό. Φυσικά αν δεν είχε τίποτα να κρύψει, δεν θα είχε κανένα πρόβλημα να λογοδοτήσει, όπως δεν θα είχε και ο Κώστας Αχ. Καραμανλής. Αλλά αμφότεροι καλύπτονται πίσω από την ασυλία τους…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Τέμπη: Σε δεινή θέση ο Τριαντόπουλος για το «μπάζωμα» – Έκανε τον ανήξερο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Ορφανίδης

Ο Αλέξανδρος Ορφανίδης αρθρογραφεί στο Sportime.GR από τα τέλη του 2021, επισημαίνοντας με τα άρθρα του, τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας.