ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στα Τέμπη: Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων έξι μήνες μετά την τραγωδία – «Ξεχάσατε τα Τέμπη; Οι νεκροί μας δεν είναι αριθμοί»

Οργισμένες αναρτήσεις στα social media από τους συγγενείς των θυμάτων - Αναφέρουν ότι δέχονται απειλές, και μιλούν για συγκάλυψη του θέματος
Έγκλημα στα Τέμπη: Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων έξι μήνες μετά την τραγωδία – «Ξεχάσατε τα Τέμπη; Οι νεκροί μας δεν είναι αριθμοί»

Τραγωδία στα Τέμπη: Έξι μήνες πέρασαν από εκείνο το εφιαλτικό βράδυ της 28ης Φεβρουαρίου, όταν η επιβατική αμαξοστοιχία Intercity 62 που εκτελούσε δρομολόγιο Αθήνα – Θεσσαλονίκη και το εμπορικό τρένο 63503 με δρομολόγιο Θεσσαλονίκη – Λάρισα συγκρούονται μετωπικά, κοντά στον οικισμό Ευαγγελισμός, με αποτέλεσμα να θρηνήσει η χώρα για το πιο πολύνεκρο δυστύχημα στην ιστορία του ελληνικού σιδηροδρόμου.

Ένα δυστύχημα, που στη συνείδηση του ελληνικού λαού κατεγράφη ως προδιαγεγραμμένο έγκλημα που συνέβη στο όνομα του κέρδους και της διαπλοκής. Το επιβεβαίωσαν οι μαζικές συγκεντρώσεις και πορείες που για μέρες γίνονταν σε πόλεις όλης της Ελλάδας, με βασικό αίτημα να μη συγκαλυφθεί η υπόθεση, οι υπαίτιοι να οδηγηθούν στην δικαιοσύνη όσο «ψηλά» και αν βρίσκονται, και να ληφθούν τα απαιτούμενα μέτρα ασφαλείας.

Οι φόβοι του λαού ότι η υπόθεση θα «θαφτεί» σταδιακά, δυστυχώς είχαν βάση, αφού μέσα σε αυτούς τους έξι μήνες η κυβέρνηση Μητσοτάκη με ποικίλους τρόπους επιδιώκει τη συγκάλυψη του θέματος. Και όσοι έμειναν πίσω να θρηνούν, βρίσκονται αντιμέτωποι με ένα ανάλγητο κράτος που τους έχει γυρίσει την πλάτη.

Το μόνο που έπραξε η κυβέρνηση Μητσοτάκη ήταν ότι αφού εξασφάλισε πρώτα ότι η υπόθεση θα ελεγχόταν από δική της «ακαταδίωκτη» επιτροπή, πέταξε στους επιζώντες και τις οικογένειες ένα «ξεροκόμματο» μερικών μέτρων στήριξης και θεώρησε ότι ξεμπέρδεψε με το θέμα.

Ο αμείλικτος χρόνος πέρασε, και στο κρατικό έγκλημα των Τεμπών ήρθαν να προστεθούν νέα κρατικά εγκλήματα όπως η ανυπαρξία πρόληψης για τις πυρκαγιές, που επέτρεψε να ζήσουμε το «ολοκαύτωμα» του φετινού καλοκαιριού. Μοιραία η προσοχή του λαού στράφηκε στις νέες συμφορές που βρίσκουν τον τόπο μας, και τα φιλοκυβερνητικά ΜΜΕ άρχισαν να σπρώχνουν προς την αφάνεια την υπόθεση των Τεμπών.

Όμως είναι στο χέρι του λαού, αλλά και των κομμάτων που εξέλεξε ο λαός ως αντιπολίτευση, αν αυτό το ζήτημα θα μείνει στην επιφάνεια όπως πρέπει ή αν θα αφεθούν μόνοι τους όσοι παλεύουν για τη δικαίωση. Συγγενείς των αδικοχαμένων ανθρώπων, επιζήσαντες από την τραγωδία, δικηγόροι, ανεξάρτητοι πραγματογνώμονες, δημοσιογράφοι μετρημένοι στα δάχτυλα και διάφοροι άνθρωποι που μάχονται για να δικαιωθούν αυτές οι ψυχές και να μην υπάρξουν ποτέ ξανά νέα Τέμπη, εργάζονται καθημερινά για να κρατήσουν την υπόθεση στην επιφάνεια.

Με αφορμή τη συμπλήρωση έξι μηνών από την τραγωδία των Τεμπών, οργισμένοι συγγενείς των θυμάτων απευθύνουν κραυγή απόγνωσης προς πάσα κατεύθυνση για να μην ξεχαστεί και να μη συγκαλυφθεί το έγκλημα, διότι τα θύματα δεν είναι απλοί «αριθμοί».

Ο Βαγγέλης Βλάχος που έχασε τον αδερφό του στο δυστύχημα των Τεμπών, με ανάρτησή του στο Twitter, αναφέρει χαρακτηριστικά:

«Τι έγινε; Τα ξεχάσατε τα Τέμπη;

Αύριο, 6 μήνες μετά, δεν θα έχει πορείες, δεν θα έχει συμβολικές δράσεις και απεργίες απέναντι σε αυτήν την εγκληματική κυβέρνηση της οποίας τα ψέματα καταρρίπτονται το ένα μετά το άλλο από την πραγματικότητα. Φαντάζομαι ότι για πολλά κόμματα όλες αυτές οι δράσεις είχαν νόημα προεκλογικά. Τώρα που πήραν το ποσοστάκι που ήθελαν, τις θεσούλες που ήθελαν, όλα καλά, σιωπή».

Η Κατερίνα Βουτσινά, που επίσης έχασε τον αδερφό της στο σιδηροδρομικό δυστύχημα των Τεμπών, κάνει λόγο για δολοφονία, συγκάλυψη τρομακτικών διαστάσεων, αναφέροντας, μάλιστα, χαρακτηριστικά:

«Δεν θα σταματήσω ποτέ, και αν αυτό συνεπάγεται απειλές η περίεργες απόπειρες “ατυχημάτων” θα έχω εσάς μάρτυρες».

Η κυρία Βουτσινά σε σχετική ανάρτησή της, παραθέτει μια σειρά από συγκλονιστικές καταγγελίες και εκτιμήσεις για το έγκλημα των Τεμπών, ξεκινώντας το μακροσκελές κείμενο της με λόγια που είναι γροθιά στο στομάχι, για όσους διαθέτουν ακόμα ευσυνειδησία:

«Σήμερα τελέστηκε το μνημόσυνο του δολοφονημένου αδερφού μου, που έχασε βάναυσα και βίαια , αποτρόπαια τη ζωή του.Μαζί με άλλες ψυχές. Είδα τη μητέρα μου να ακροβατεί μεταξύ ζωής και θανάτου. Όπως και εγώ, βλέποντας από τότε που είδα 21 φωτογραφίες του “μετά” όπως και το ιατροδικαστικό πόρισμα. Πολτοποίηση κεφαλής. Δεν θα σταματήσω να αναφέρω αλήθειες , και όταν ξεκινήσει το δικαστήριο μέλημα θα είναι η διάδοση της αλήθειας».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στα Τέμπη: Ξεσπούν οι συγγενείς των θυμάτων έξι μήνες μετά την τραγωδία – «Ξεχάσατε τα Τέμπη; Οι νεκροί μας δεν είναι αριθμοί»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Πέτρος Δημόπουλος

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.