ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ο δολοφόνος ήθελε να αποφύγει την ανάκριση – Ζήτησε να τον δει ψυχίατρος

Την ανάκριση φαίνεται πως ήθελε να αποφύγει ο 30χρονος δολοφόνος που διέπραξε το έγκλημα στη Φολέγανδρο, ζητώντας μάλιστα να τον δει ψυχίατρος!
Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ο δολοφόνος ήθελε να αποφύγει την ανάκριση – Ζήτησε να τον δει ψυχίατρος

Την ανάκριση φαίνεται πως ήθελε να αποφύγει ο 30χρονος δολοφόνος που διέπραξε το έγκλημα στη Φολέγανδρο, ζητώντας μάλιστα να τον δει ψυχίατρος!

Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Την ανάκριση προσπαθεί να αποφύγει με κάθε τρόπο ο 30χρονος δολοφόνος που σκότωσε για ασήμαντη αφορμή την Γαρυφαλλιά, με τον δράστη να είχε αιτηθεί την εξέταση από ψυχίατρο, προβάλλοντας ψυχιατρικά προβλήματα λίγες ώρες πριν την κύρια ανάκριση του στις 22 Ιουλίου.

Ο 30χρονος που όμως ομολόγησε στην Αστυνομία ήταν αυτός που αφαίρεσε τη ζωή από την άτυχη Γαρυφαλλιά, ανέφερε στην αίτησή του το ιατρικό ιστορικό του ισχυριζόμενος ότι είχε διαγνωσθεί με διπολική διαταραχή. Συγκεκριμένα ανέφερε: «Το έτος 2014 σε ηλικία 23 ετών άρχισα να έχω παραισθήσεις και να διακατέχομαι από παρανοϊκές και έμμονες ιδέες, όπως ότι υπάρχουν παντού στο σπίτι εγκατεστημένες κάμερες μέσω των οποίων παρακολουθούμαι από αγνώστους, ότι δεν είμαι βιολογικό παιδί των γονέων μου, αλλά υιοθετημένος κ.α. Την περίοδο αυτή δεν έβγαινα από το σπίτι, είχα απομονωθεί πλήρως από τους φίλους μου και ζούσα στο δωμάτιό μου με κλειστά παράθυρα και συνήθως χωρίς φως» αναφέρει στο έγγραφο που κατέθεσε στον τακτικό ανακριτή στις 22 Ιουλίου.

Ο δράστης ισχυρίστηκε ότι επειδή μιλούσε συνέχεια στους γονείς του για συνωμοσίες εις βάρος του, ανησύχησαν και τον πήγα σε ψυχίατρο στην Κόρινθο όπου του χορήγησε φαρμακευτική αγωγή, την οποία αποφάσισε να μην ακολουθήσει. Στη συνέχεια αναφέρει: «Η έξαρση του πρώτου αυτού επεισοδίου διήρκησε περίπου δυο εβδομάδες. Επειδή η οικογένειά μου είχε αναστατωθεί και στεναχωρηθεί πολύ αν και οι παρανοϊκές σκέψεις και παραισθήσεις συνεχίζονταν, τις απέκρυπτα και δεν τις εξέφραζα. Το μόνο μέλος της οικογένειάς μου στο οποίο επιλεκτικά εκμυστηρευόμουν ορισμένες από τις σκέψεις αυτές ήταν η αδερφή μου, με την οποία συνδεόμουν στενά». Σύμφωνα με τον δράστη της δολοφονίας της άτυχης Γαρυφαλλιάς, το 2015 η κατάστασή του παρουσίασε νέα έξαρση με κύρια συμπτώματα τις παρανοϊκές ιδέες, την έντονη εσωτερική ανησυχία και το άγχος. «Οι σκέψεις έτρεχαν στο μυαλό μου ασταμάτητα, χωρίς να μπορώ να τις ελέγχω και χωρίς να μπορώ να τις επικεντρώσω. Σταμάτησα να λαμβάνω τροφή και να πίνω ακόμα και νερό επειδή πίστευα ότι κάποιοι ήθελαν να με δηλητηριάσουν. Η κατάσταση αυτή έγινε αντιληπτή από τους γονείς μου».

Παράλληλα, όπως αναφέρει ο 30χρονος πήγε σε ψυχίατρο της ψυχιατρικής κλινικής του νοσοκομείου «Άγιοι Ανάργυροι» όπου διέγνωσε ότι πάσχει από διπολική διαταραχή και του συνταγογράφησε ψυχοφάρμακο ενώ τον παρέπεμψε για ψυχιατρική παρακολούθηση. «Επειδή όμως ήμουν εξαιρετικά καχύποπτος απέναντι στους γιατρούς, κυρίως δε απέναντι στη φαρμακευτική αγωγή διότι πίστευα ότι όλα ήταν μέρος μιας συνωμοσίας σε βάρος μου, που απέβλεπε να με καταστρέψει σωματικά και ψυχικά, δεν έλαβα την αγωγή και σύντομα διέκοψα τις συνεδρίες αποκρύπτοντας το από τους οικείους μου στην Κόρινθο».

Η αίτηση αναστολής της ανακριτικής διαδικασίας που κατέθεσε στις 22 Ιουλίου ο 30χρονος έγινε μια ημέρα μετά το επεισόδιο που είχε και μεταφέρθηκε στο Κέντρο Υγείας Νάξου, όπου υποβλήθηκε σε ιατρικές εξετάσεις και μετά από 12ωρη νοσηλεία του χορηγήθηκε φαρμακευτική αγωγή. Ο 30χρονος ανέφερε στην αίτησή του: «από την ημέρα της σύλληψής μου και μέχρι σήμερα (22 Ιουλίου) δεν εξετάστηκα από ψυχίατρο, για να βεβαιωθεί η κατάσταση των πνευματικών μου λειτουργιών ούτε μου χορηγήθηκε η αναγκαία ενδεδειγμένη ψυχοφαρμακευτική αγωγή. Από την ημέρα της πράξης για την οποία κατηγορούμαι τελώ σε κατάσταση πλήρους πνευματικής και ψυχικής αποδιοργάνωσης και για το λόγο αυτό μου ήταν αδύνατο να επικοινωνήσω ουσιαστικά με τους συνηγόρους υπεράσπισής μου και να προετοιμάσω την απολογία μου».

Διαβάστε επίσης:

Φολέγανδρος – Εξόργισε ο δολοφόνος της Γαρυφαλλιάς: «Προσπαθούσε να με μειώσει, την έσπρωξα στον γκρεμό»

ΠΑΟΚ: Οι Άραβες στέλνουν τον Τζιοβίνκο… στην έξοδο από την Αλ Χιλάλ!

ΑΕΙ: Με κάρτα εισόδου και Πανεπιστημιακή Αστυνομία ανοίγουν τον Σεπτέμβριο!

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έγκλημα στη Φολέγανδρο: Ο δολοφόνος ήθελε να αποφύγει την ανάκριση – Ζήτησε να τον δει ψυχίατρος», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.