ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία (vids)

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αποτελεί την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση της προέδρου της Δημοκρατίας. Πότε θα γίνει η ψηφοφορία.
Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία (vids)

Η Αικατερίνη Σακελλαροπούλου αποτελεί την επιλογή του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη για τη θέση της προέδρου της Δημοκρατίας.

Η πρώτη γυναίκα που θα αναλάβει το ανώτατο πολιτειακό αξίωμα στη χώρα. Και αυτό θα αποφασιστεί οσονούπω.

Την Τετάρτη 22 Ιανουαρίου στις 10:30 θα ξεκινήσει η διαδικασία της εκλογής του προέδρου της Δημοκρατίας με τη διεξαγωγή της πρώτης ψηφοφορίας.

Υπενθυμίζεται ότι κατά το Σύνταγμα στην πρώτη ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Δημοκρατίας απαιτείται αυξημένη πλειοψηφία 200 βουλευτών, κάτι για το οποίο η κυβέρνηση αισιοδοξεί, θεωρώντας ότι η κ. Σακελλαροπούλου συγκεντρώνει όλα τα χαρακτηριστικά για την ευρεία στήριξή της.

Αν αυτή η πρώτη ψηφοφορία αποβεί άκαρπη, ο ίδιος αριθμός 200 θετικών ψήφων απαιτείται και στη δεύτερη ψηφοφορία, η οποία βάσει της πρόβλεψης για ψηφοφορίες ανά 5 ημέρες, θα πραγματοποιηθεί πιθανότατα στις 28 Ιανουαρίου.

Η τρίτη ψηφοφορία, εάν αυτό απαιτηθεί θα διεξαχθεί στις 3 Φεβρουαρίου.

Εκεί πια για την εκλογή προέδρου Δημοκρατίας απαιτούνται 180 ψήφοι.

Η τέταρτη ψηφοφορία όπου η εκλογή είναι δυνατή με την απόλυτη πλειοψηφία 151 βουλευτών, εφόσον χρειαστεί θα γίνει στις 9 Φεβρουαρίου.

H πέμπτη και τελευταία, όπου πρόεδρος της Δημοκρατίας εκλέγεται με σχετική πλειοψηφία – αλλά θεωρείται απίθανο να φτάσει η διαδικασία – εκεί  θα διεξαχθεί στις 16 Φεβρουαρίου.



Κάντε follow στο Sportime

Κάντε like στην σελίδα του Sportime στο Facebook

Ακολουθήστε το Sportime στο Instagram

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Αικατερίνη Σακελλαροπούλου: Στις 22 Ιανουαρίου η πρώτη ψηφοφορία (vids)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.