ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΕΚΑΒ: 4.000 διασώστες θα λάβουν οριζοντίως 1.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

ΕΚΑΒ: Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε σε συνέντευξη του πως έρχεται «ένα εξαιρετικό πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων των διασωστών. Από το οποίο 4.000 διασώστες θα λάβουν οριζοντίως 1.000 ευρώ»
ΕΚΑΒ: 4.000 διασώστες θα λάβουν οριζοντίως 1.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ

ΕΚΑΒ: Ο Υπουργός Υγείας Βασίλης Κικίλιας τόνισε σε συνέντευξη του πως έρχεται «ένα εξαιρετικό πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων των διασωστών. Από το οποίο 4.000 διασώστες θα λάβουν οριζοντίως 1.000 ευρώ».

Ο Βασίλης Κικίλιας μιλώντας στον ΣΚΑΙ 100,3 αναφέρθηκε σε ορισμένες σημαντικές αναβαθμίσεις στο ΕΚΑΒ. «Έρχεται μέσω ΕΣΠΑ, ένα εξαιρετικό πρόγραμμα αναβάθμισης των δεξιοτήτων των διασωστών», ανέφερε μεταξύ άλλων.

Κικίλιας: «Το ΕΚΑΒ εκμοντερνίστηκε»

«Το ΕΚΑΒ εκμοντερνίστηκε, έχει γίνει μια εξαιρετική προσπάθεια. Θα εκπαιδευτεί το προσωπικό, θα αναβαθμιστούν οι δεξιότητές του. Είχαμε την χαρά και την τύχη να ενισχύσουμε τον στόλο μας δια μέσου της Πολεμικής Αεροπορίας, με δύο ελικόπτερα και δύο αεροσκάφη. Δωρεά του Ιδρύματος Σταύρος Νιάρχος».

Υπενθύμισε επίσης ότι «Τον Σεπτέμβριο ξεκινάει ο διαγωνισμός για 4.000 μόνιμες προσλήψεις νοσηλευτών στο ΕΣΥ, μέσω ΑΣΕΠ. Για να έχουν έξτρα μοριοδότηση οι εργαζόμενοι του κλάδου νοσηλευτών», επισημαίνοντας ότι με διαδικασίες ΑΣΕΠ, θα κρατηθεί το Εθνικό Σύστημα Υγείας, όπως έχει δεσμευτεί ο πρωθυπουργός για τους ανθρώπους αυτούς που είναι πρωτοπόροι στη μάχη ενάντια στην Covid.

Η πανδημία δεν έχει τελειώσει

«Καταλαβαίνω ότι υπάρχει κόπωση μετά από 16 πλέον μήνες πανδημικών κυμάτων και μέτρων και ενός πολύ υψηλού ποσοστού συμμόρφωσης των συμπολιτών μας. Και υπάρχει και η προσδοκία ότι γλιτώσαμε, ξεφύγαμε. Να αρχίσουμε να απολαμβάνουμε ξανά τις απλές φυσιολογικές χαρές της ζωής, την κοινωνικότητα, τις διακοπές μας, τις συναναστροφές με φίλους. Πρέπει να υπάρχει όμως προσοχή. Η πανδημία δεν έχει τελειώσει. θα τελειώσει όταν μηδενίσουν τα κρούσματα. Ακόμα έχουμε σχετικά υψηλούς δείκτες».

«Βεβαίως δίνουμε βαθμούς ελευθερίας, δίνουμε τη δυνατότητα με τον εμβολιασμό και με το testing και με τους κανόνες που έχουμε πει, να κινηθούμε πιο άνετα, και το απολαμβάνουμε όλοι αυτό. Αλλά προς Θεού, δεν φτάνουμε στο άλλο άκρο.

Βλέπετε ότι τοπικές συρροές μπορεί να προκύψουν και προκύπτουν ήδη. Και είναι λογικό αυτό, γιατί ακόμα ο ιός είναι εδώ. Αν όμως προσέχουμε και τηρούμε τα μέτρα, τότε βοηθάμε και τους ιδιοκτήτες και τους εργαζομένους να δουλέψουν, τα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος, το λιανεμπόριο και τον τουρισμό και όλες αυτές τις εκφάνσεις τη ζωής μας, που θέλαμε όλους αυτούς τους μήνες να ξαναπάρουμε πίσω», συμπλήρωσε, ενώ εξέφρασε την άποψη ότι «όλοι πρέπει να κάνουμε μια προσπάθεια να το υποστηρίξουμε αυτό και όχι να το τορπιλίσουμε».

Το 27% του πληθυσμού έχει ήδη λάβει τουλάχιστον μία δόση εμβολίου

«Έχουμε ήδη πραγματοποιήσει 4.405.000 εμβολιασμούς.  2.837.000 συμπολίτες μας με τουλάχιστον μια δόση, 27% πλέον του πληθυσμού και 1.624.000 συμπολίτες μας και τις δυο δόσεις, ποσοστό 15,5%», δήλωσε ο υπουργός, προσθέτοντας ότι «Στις 31 Μαΐου θα έχουμε κάνει περισσότερους από 5.600.000 εμβολιασμούς και περισσότεροι από 3.500.000 συμπολίτες μας θα έχουν κάνει τουλάχιστον μια δόση, ποσοστό 34% του πληθυσμού μας».

Εθνική προσπάθεια οι εμβολιασμοί, σημαντική και επιτυχημένη η συνεργασία ΕΣΥ και ιδιωτικού τομέα

Σήμερα λειτουργούν, όπως ανέφερε ο κ. Κικίλιας 1.517 εμβολιαστικά κέντρα σε όλη τη χώρα, ενώ διαβεβαίωσε ότι ο αριθμός αυτός θα αυξηθεί, «γιατί ανακοινώσαμε την επιχείρηση ‘Γαλάζια Ελευθερία’ και άρα θα προσθέτουμε συνεχώς εμβολιαστικά κέντρα στα νησιά μας και από τον ιδιωτικό τομέα».

«Την προηγούμενη εβδομάδα ανακοίνωσα το άνοιγμα της πλατφόρμας για να δηλώσουν συμμετοχή και οι ιδιωτικοί φορείς. Ιδιωτικές κλινικές, διαγνωστικά κέντρα, πολυϊατρεία θα γίνουν εμβολιαστικά κέντρα για τον Ιούνιο. Έτσι ώστε να ξεδιπλωθεί στο σύνολό της αυτή η προσπάθεια. Και έχουν ήδη δηλώσει συμμετοχή 300 κέντρα», είπε.

«Φαίνεται για μία ακόμη φορά πόσο σημαντική και επιτυχημένη είναι η συνεργασία του Εθνικού Συστήματος Υγείας με τον ιδιωτικό τομέα.  Είναι μια εθνική προσπάθεια και φαίνεται ότι εκεί που υπάρχει διάθεση, οργάνωση και σωστός προγραμματισμός, είναι και επιτυχής αυτή η συνεργασία», κατέληξε ο υπουργός.

Sportime αποκλειστικό: Τελικός Κυπέλλου με κορυφαία «σφυρίχτρα»!

ΠΑΟΚ: Ο Καγκάβα βραβεύτηκε από την Πανελλήνια Λέσχη της Μάντσεστερ Γιουνάιτεντ (pics)

 

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «ΕΚΑΒ: 4.000 διασώστες θα λάβουν οριζοντίως 1.000 ευρώ μέσω ΕΣΠΑ», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.