ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδικητικά μέτρα ακόμα και για τους εφήβους: «Πόρτα» στην εστίαση για ανεμβολίαστα παιδιά άνω των 12 ετών!

Με αναφορά στο ΦΕΚ της σχετικής ΚΥΑ, τα ανεμβολίαστα παιδιά ηλικίας 12 ετών και άνω, απαγορεύεται να εισέλθουν σε κλειστούς χώρους εστίασης!
Εκδικητικά μέτρα ακόμα και για τους εφήβους: «Πόρτα» στην εστίαση για ανεμβολίαστα παιδιά άνω των 12 ετών!

Εστίαση: Σοκ προκαλεί το σκληρό τιμωρητικό καθεστώς που επιβάλλει η κυβέρνηση, με μέτρα αποκλεισμού και κοινωνικής απομόνωσης να εφαρμόζονται ακόμα και σε παιδιά. Συγκεκριμένα η απαγόρευση εισόδου στους ανεμβολίαστους σε κλειστούς χώρους εστίασης, η οποία ισχύει από σήμερα 13 Σεπτεμβρίου, αφορά και τα παιδιά από 12 ετών και πάνω!

Ενώ τα παιδιά ηλικίας από 5 έως 11 ετών θα μπορούν να μπουν στους κλειστούς χώρους εστίασης με self test που θα έχουν διενεργήσει το τελευταίο εικοσιτετράωρο.

Το μέτρο απαγόρευσης αφορά καφετέριες, ίντερνετ καφέ, εστιατόρια, κυλικεία, αναψυκτήρια κλπ., όπου οι ανήλικοι από 12 ετών και πάνω, θα πρέπει να επιδεικνύουν πιστοποιητικό εμβολιασμού ή πιστοποιητικό νόσησης, το οποίο εκδίδεται 30 ημέρες μετά τον πρώτο θετικό έλεγχο και η ισχύς του διαρκεί έως 6 μήνες.

Η συγκεκριμένη απαγόρευση αναγράφεται στο ΦΕΚ της σχετικής ΚΥΑ, που με ξεκάθαρο τρόπο συμπεριλαμβάνει τους ανήλικους στις απαγορεύσεις που ισχύουν και για τους ενήλικους.

Η κυβέρνηση δεν διστάζει να λειτουργήσει με αποφάσεις που εφαρμόζουν ωμό εκβιασμό ακόμα και προς τα ανήλικα παιδιά που βρίσκονται σε μια ηλικία, που η κοινωνικοποίηση τους είναι βασικό θεμέλιο για την ομαλή διαμόρφωση της προσωπικότητας τους. Κόβει από τους έφηβους τη δυνατότητα των ανέμελων στιγμών μέσα σε μια καφετέρια, όπου ο μαθητής θα καθίσει με την παρέα του, για να αποφορτιστεί από το βάρος της ημέρας.

Η νεολαία αντιμετωπίζεται από τον Κυριάκο Μητσοτάκη σα να προσπαθεί να… δαμάσει μια αγέλη άβουλων όντων, προσφέροντας έναν δρόμο που τους περιμένουν… δωροκάρτες των 150 ευρώ και… δωρεάν gigabytes και από την άλλη στοχοποίηση, κλειστές πόρτες και κοινωνικός αποκλεισμός. Μια τραγική συμπεριφορά που μόνο σεβασμό προς τους νέους δεν δείχνει.

Ένας μη εμβολιασμένος ενήλικος, έχει αναπτύξει προσωπικότητα και -ασχέτως αν τα μέτρα της κυβέρνησης είναι ανόητα και καταχρηστικά – μπορεί να επωμιστεί το βάρος των επιλογών του. Είτε στην εστίαση, είτε στη διασκέδαση, είτε οπουδήποτε.

Άλλα ένας ανήλικος δεν φταίει σε τίποτα να πέφτει θύμα των ανήθικων εκβιαστικών πολιτικών του κράτους, που επιδιώκει να τον χρησιμοποιήσει ως ανθρώπινο μοχλό πίεσης προς την οικογένεια του, αφού ο κοινωνικός αποκλεισμός ενός εφήβου είναι επόμενο πως θα φέρει και εντάσεις στο οικογενειακό περιβάλλον.

Το μόνο σίγουρο, είναι πως το μόνο που θα καταφέρει από όλα αυτά τα παράλογα μέτρα που επιβάλλει η κυβέρνηση, θα είναι ζημιά στον ψυχισμό των αθώων παιδιών.

 

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκδικητικά μέτρα ακόμα και για τους εφήβους: «Πόρτα» στην εστίαση για ανεμβολίαστα παιδιά άνω των 12 ετών!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.