ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδικητικοί ως το τέλος: O Γ. Οικονόμου δήλωσε πως όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ανεμβολίαστους, θα εισπραχθούν

Επιμένει στην είσπραξη του ανήθικου προστίμου η κυβέρνηση, αφού ο Γιάννης Οικονόμου είπε πως θα πρέπει να αποπληρωθεί και το τελευταίο ευρώ.
Εκδικητικοί ως το τέλος: O Γ. Οικονόμου δήλωσε πως όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ανεμβολίαστους, θα εισπραχθούν

Γιάννης Οικονόμου: Φρούδες αποδεικνύονται οι ελπίδες όσων πολιτών περίμεναν πως η κυβέρνηση θα έδειχνε στοιχειώδη ανθρωπιά στην επιβολή του υγειονομικού χαρατσιού των 100 ευρώ και θα έσβηνε το χρέος τους, που «τρέχει» από τα μέσα Ιανουαρίου.

Με τη χθεσινή ανακοίνωση του υπουργού Υγείας Θάνου Πλεύρη πως το πρόστιμο θα ανασταλεί από τις 15 Απριλίου, κάποιοι φάνηκαν αισιόδοξοι πως θα αποσύρονταν και τα φορομπηχτικά ποσά που έφτασαν μέχρι τους λογαριασμούς της ΑΑΔΕ των ανεμβολίαστων πολιτών άνω των 60 ετών.

Όμως σήμερα ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Γιάννης Οικονόμου, στην ενημέρωση των πολιτικών συντακτών, έσπευσε να ξεκαθαρίσει πως το μέτρο – έκτρωμα, θα εφαρμοστεί ως έχει, μέχρι τις 15 Απριλίου, και τα πρόστιμα θα παραμείνουν κανονικά σε ισχύ ως τότε.

«Έχουν βεβαιωθεί πρόστιμα και έχουν εισπραχθεί πρόστιμα όλο το προηγούμενο διάστημα. Θα δώσουμε αναλυτικά στοιχεία για όλο το προηγούμενο διάστημα», δήλωσε ο κ. Οικονόμου. Ενώ επέμεινε υπογραμμίζοντας ότι «να αποσαφηνίσουμε ότι η απόφαση αυτή, δηλαδή ότι δεν θα επιβάλλονται πρόστιμα από τις 15 Απρίλη και μετά, δεν σημαίνει ότι όσα έχουν ήδη επιβληθεί θα ακυρωθούν».

Όπως βλέπουμε, η κυβέρνηση με εντελώς ανάλγητο τρόπο συνεχίζει να κάνει επίδειξη «δύναμης» εις βάρος των ανυπεράσπιστων ηλικιωμένων, και απαιτεί ακόμα και τώρα να εισπράξει τα ανήθικα πρόστιμα που επιβλήθηκαν επειδή οι άνω των 60 έκαναν το… έγκλημα να ασκήσουν το πανανθρώπινο δικαίωμα της προαιρετικότητας μιας οποιασδήποτε ιατρικής πράξης στο σώμα τους.

Σε μια εποχή μάλιστα που οι χαμηλοσυνταξιούχοι μετρούν και το τελευταίο ευρώ για να ανταπεξέλθουν στην καταιγίδα της ακρίβειας, έχουν και από πάνω να εξυπηρετήσουν τις υγειονομικές κυρώσεις, επινόησης Κυριάκου Μητσοτάκη. Λες και θα… σωθεί το κατεστραμμένο ΕΣΥ ή τα κρατικά ταμεία αν αποπληρωθούν τα πρόστιμα των «ανυπάκουων» ηλικιωμένων!

Το Μαξίμου από τη μία εμφανίζει την αναστολή του προστίμου σαν… έργο φιλανθρωπίας, και από την άλλη εμμένει στην εκδικητική στάση μέχρι την τελευταία στιγμή. Δεν σταματά την οικονομική αφαίμαξη των ανεμβολίαστων, για να μην χάσει το… κύρος της η απολυταρχική πολιτική Μητσοτάκη.

Είναι καιρός η κυβέρνηση να σοβαρευτεί και να παρατήσει τα επικοινωνιακά πείσματα, γιατί ο λαός και οι ιδιαίτερα οι ευάλωτες ηλικιακά ομάδες, χρειάζονται στήριξη μπροστά στην επισιτιστική κρίση που διαφαίνεται στον ορίζοντα. Το μέτρο αυτό ήταν πολιτικό τερατούργημα και δεν έπρεπε να εφαρμοστεί εξ’ αρχής. Ούτε καν έπρεπε να πέσει στο τραπέζι των προτάσεων, τέτοιο αναχρονιστικό αίσχος.

Ακόμα και τώρα όμως δεν είναι αργά να αναγνωρίσει η κυβέρνηση τα τραγικά λάθη της και να επιστρέψει πίσω αυτά τα «αεριτζίδικα» κρατικά έσοδα, στους πολίτες που τα χρειάζονται για να βγάλουν τον μήνα τους…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκδικητικοί ως το τέλος: O Γ. Οικονόμου δήλωσε πως όλα τα πρόστιμα που επιβλήθηκαν σε ανεμβολίαστους, θα εισπραχθούν», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.