ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκδικητικός ο Θ. Πλεύρης: «Δεν θα αρθούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Έκαναν την επιλογή τους»

Την ώρα που άλλες χώρες σκίζουν τα πιστοποιητικά, ο εμμονικός Θάνος Πλεύρης συνεχίζει τον «πόλεμο» προς τους ανεμβολίαστους πολίτες.
Εκδικητικός ο Θ. Πλεύρης: «Δεν θα αρθούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Έκαναν την επιλογή τους»

Ενώ όλο και περισσότερες χώρες αίρουν τα περιοριστικά μέτρα κατά της πανδημίας για εμβολιασμένους και ανεμβολίαστους, στη θλιβερή ελληνική πραγματικότητα, ο υπουργός Υγείας Θάνος Πλεύρης κρατά τις αντιδημοκρατικές εμμονές του κατά των ανεμβολίαστων πολιτών.

Κόντρα στις ανεπιβεβαίωτες φήμες που μιλούσαν για χαλάρωση μέτρων στους μη εμβολιασμένους και επιστροφή των ανεμβολίαστων υγειονομικών στο ΕΣΥ, ο τριπλοεμβολιασμένος και πρόσφατα θετικός στον κορονοϊό Θάνος Πλεύρης, δήλωσε ξεκάθαρα πως η κυβερνητική εκδικητικότητα θα συνεχιστεί, αφού τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους δεν πρόκειται να αρθούν. Τα μόνα που θα αποσυρθούν θα είναι τα μέτρα για τους εμβολιασμένους, παρότι εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι κολλάνε τον ιό και τον μεταδίδουν ακριβώς το ίδιο!

Θάνος Πλεύρης: «Οι ανεμβολίαστοι έκαναν την επιλογή τους»

Μιλώντας σε τηλεοπτική εκπομπή ο υπουργός Υγείας είπε: «Αυτή τη στιγμή δεν υπάρχει συζήτηση για άρση μέτρων στους μη εμβολιασμένους. Μέχρι τα τέλη Μαρτίου τα περισσότερα από τα μέτρα για τους εμβολιασμένους θα έχουν αρθεί. Αυτή τη στιγμή μιλάμε για άρση περιορισμών μόνο στους εμβολιασμένους. Όσοι δεν έχουν εμβολιαστεί έκαναν μια επιλογή που αποτελεί κίνδυνο για τους ίδιους και την κοινωνία».

Ασφαλώς ο ισχυρισμός του υπουργού είναι εντελώς αβάσιμος και αυθαίρετος, αφού ο «κίνδυνος για την κοινωνία», δηλαδή η πιθανότητα μετάδοσης, δεν μειώνεται αν εμβολιαστεί κάποιος. Επιστήμονες έχουν τοποθετηθεί σαφέστατα πως εμβολιασμένοι και ανεμβολίαστοι κουβαλούν το ίδιο ιικό φορτίο. Ο «κίνδυνος για τους ίδιους» είναι επίσης αστείο πρόσχημα, αφού δεν γίνεται να λες πως δήθεν «προστατεύεις» πολίτες με το να τους επιβάλλεις ταυτόχρονα εξοντωτικά πρόστιμα, αποκλεισμούς από το δημόσιο βίο και να τους εξωθείς στην ανεργία και την πείνα.

Ο Θάνος Πλεύρης εκτίμησε πως στο επόμενο 6μηνο στην Ευρώπη θα υπάρχει μια καλύτερη κατάσταση πολύ κοντά στη κανονικότητα, ωστόσο υπάρχει μια προετοιμασία από όλα τα κράτη σε περίπτωση που ο κορονοϊός επανέλθει το φθινόπωρο. Ξεκαθάρισε πως δύσκολα θα καταργηθεί σαν μέτρο η μάσκα στους εξωτερικούς χώρους και οι αποστάσεις, αφού «είναι ήπια μέτρα και δεν επηρεάζουν την κανονικότητα».

Τιμωρητική διάθεση και για τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς

Όσον αφορά τους ανεμβολίαστους υγειονομικούς του ΕΣΥ, ο υπουργός ενέμεινε στο διχασμό, την τιμωρητική πολιτική και τη συνέχιση της διάλυσης της δημόσιας υγείας, ξεκαθαρίζοντας πως δεν πρόκειται να γυρίσουν στις δουλειές τους αν δεν εμβολιαστούν. Ενώ στον αντίποδα προανήγγειλε και εισβολή των ιδιωτών στο ΕΣΥ, αφού όπως δήλωσε εξετάζεται «το άνοιγμα της δυνατότητας των ιδιωτών γιατρών να προσφέρουν τις υπηρεσίες τους στα δημόσια νοσοκομεία με part time εργασία».

Βλέπουμε λοιπόν, πως ενώ έχει χαθεί κάθε λογική βάση για να συνεχίζουν να εφαρμόζονται διχαστικά μέτρα, η κυβέρνηση επιμένει να επενδύει στο δίπολο καταστροφής «εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι». Όχι γιατί αυτό έχει κάποιο σοβαρό υγειονομικό αντίκρισμα, άλλα γιατί το «εμβολιασμένοι – ανεμβολίαστοι» η κυβέρνηση το αντιλαμβάνεται ως «υπάκουοι – μη υπάκουοι» στις επιταγές της απολυταρχίας.

Ο πραγματικός «κίνδυνος για την κοινωνία» είναι όταν ένα κράτος αφήνει – σκόπιμα – εντελώς ανοχύρωτη τη δημόσια υγεία του, λεηλατεί τα ταμειακά διαθέσιμα και ανοίγει συνεχώς κερκόπορτες για την κερδοσκοπία των ιδιωτών και (σε τελικό στάδιο) την πλήρη ιδιωτικοποίηση της υγείας.

Την ίδια στιγμή που ο Θάνος Πλεύρης βλέπει ανεμβολίαστους που… έκαναν την επιλογή τους, χιλιάδες νέοι «ανεμβολίαστοι», δηλαδή διπλοεμβολιασμένοι που αρνούνται να κάνουν την ενισχυτική δόση προστίθενται στα μαύρα κιτάπια μιας κυβέρνησης που κυβερνά με «λίστες» και δανεικές «ελευθερίες»…

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκδικητικός ο Θ. Πλεύρης: «Δεν θα αρθούν τα μέτρα για τους ανεμβολίαστους – Έκαναν την επιλογή τους»», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Παντελής Λαμψιώτης

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.