Ο πατέρας Ανανίας Κουστένης, μια πνευματική μορφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξία, εκοιμήθη απόψε Σάββατο 15 Μαϊου 2021 σε ηλικία 76 ετών. Ο μακαριστός π. Ανανίας από τις αρχές Απριλίου νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αττικόν. Ποιος ήταν ο μακαριστός π. Ανανίας Ο Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης γεννήθηκε το έτος 1945 στην Δημητσάνα Αρκαδίας και ακολούθησε τον δρόμο...

Ο πατέρας Ανανίας Κουστένης, μια πνευματική μορφή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξία, εκοιμήθη απόψε Σάββατο 15 Μαϊου 2021 σε ηλικία 76 ετών.

Ο μακαριστός π. Ανανίας από τις αρχές Απριλίου νοσηλευόταν στο Νοσοκομείο Αττικόν.

Ποιος ήταν ο μακαριστός π. Ανανίας

Ο Αρχιμανδρίτης Ανανίας Κουστένης γεννήθηκε το έτος 1945 στην Δημητσάνα Αρκαδίας και ακολούθησε τον δρόμο του μοναχισμού, για να δοθεί στον Θεό και τον άνθρωπο. Έλαβε ανθρωπιστική παιδεία με σπουδές στην Θεολογία και την Βυζαντινή Φιλοσοφία του Πανεπιστημίου Αθηνών, αξιοποιώντας τις γνώσεις του στην υπηρεσία των ανθρώπων.

Είχε μεταφράσει τον Ρωμανό τον Μελωδό και η πνευματική του δραστηριότητα είναι ανεξάντλητη. Ο λόγος του ήταν ένας λόγος τιμής και αρχοντιάς, θαλπωρής και παραμυθίας, ελπίδας και χάριτος. Ενας λόγος που εμπνέει και ενθουσιάζει, που διδάσκει και ξεκουράζει και που ενώνει τον Θεό με τον άνθρωπο.

Ακούστε στο παρακάτω video ένα οδοιπορικό απο τον μακαριστό π. Ανανία το οποίο αρχιζει από το Σάββατο του Λαζάρου, την Αγία και Μεγάλη Εβδομάδα και φθάνει έως την Ανάσταση Του Κυρίου.