ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Πάει προς τα Ψαχνά η φωτιά – Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί (UPD, pics/vid)

Οι πολύ ισχυροί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσκολεύουν πολύ το έργο των Αρχών, που αναγκάστηκαν να εκκενώσουν δύο οικισμούς και τη Ιερά Μονή Παναγίας Μακρυμάλλης στα Ψαχνά
Πάει προς τα Ψαχνά η φωτιά – Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί (UPD, pics/vid)

Πολύ μεγάλες διαστάσεις έχει πάρει πλέον η πυρκαγιά στην Εύβοια στο Δήμο Μεσσαπιών, αφού είναι πλέον ανεξέλεγκτη και οι Αρχές έχουν δώσει εντολή εκκένωσης δύο οικισμών.

Σύμφωνα με πληροφορίες το χωριό Κοντοδεσπότι σώθηκε την τελευταία στιγμή, ενώ κάηκε ένα σπίτι. Ωστόσο, το μέτωπο το μέτωπο κινείται προς τα Ψαχνά!

Στην περιοχή επιχειρούν 60 πυροσβέστες με 28 οχήματα και 40 άτομα πεζοπόρο. Ρίψεις νερού από αέρος πραγματοποιούν τέσσερα αεροπλάνα τύπου Καναντέρ, τέσσερα ελικόπτερα και δύο αεροπλάνα τύπου Πεζετέλ, ενώ έχει δρομολογηθεί η αποστολή και δύο ακόμα Καναντέρ.

Αξίζει δε σημειωθεί ότι οι δυνάμεις της Πυροσβεστικής έχουν υπερδιπλασιαστεί σε σχέση με την αρχική κινητοποίηση. Επιπλέον η Τροχαία έχει διακόψει την κυκλοφορία από ανατολική προς δυτική Εύβοια.

Δείτε το βίντεο που δημοσίευσε η ιστοσελίδα eviazoom.gr.

Μεγάλη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Εύβοια

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Πάει προς τα Ψαχνά η φωτιά – Εκκενώθηκαν δύο οικισμοί (UPD, pics/vid)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.