ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκκρεμείς συντάξεις: Πως θα γίνονται τα ραντεβού – Οι αμοιβές δικηγόρων και λογιστών

Οι ασφαλισμένοι που συγκαταλέγονται στις εκκρεμείς συντάξεις θα μπορούν σύντομα να ρυθμίσουν την υπόθεσή τους.
Εκκρεμείς συντάξεις: Πως θα γίνονται τα ραντεβού – Οι αμοιβές δικηγόρων και λογιστών

Σύμφωνα με όσα αναφέρει η imerisia.gr, για τις εκκρεμείς συντάξεις από τη Δευτέρα 15 Νοεμβρίου οι ασφαλισμένοι που έχουν υποβάλει ηλεκτρονικά αίτημα συνταξιοδότησης στην ιστοσελίδα του e-ΕΦΚΑ, θα μπορούν να επιλέγουν ποιος πιστοποιημένος δικηγόρος ή λογιστής ο οποίος θα αναλάβει την περίπτωσή τους.

Εξάλλου το Sportime σας ενημερώνει για τις ημερομηνίες που θα καταβληθούν οι συντάξεις Δεκεμβρίου.

Αναλυτικότερα στην πλατφόρμα του e-ΕΦΚΑ θα βλέπεις κανείς τους πιστοποιημένους δικηγόρους και λογιστές που είναι διαθέσιμοι και που έχουν λάβει λιγότερες από πέντε υποθέσεις. Νωρίτερα όμως  οι πιστοποιημένοι υποχρεούνται να ορίζουν εκείνοι τη διαθεσιμότητά τους για ραντεβού.

Έτσι ο ασφαλισμένος μετά την επιλογή του προσώπου, κατόπιν θα ορίζει και την ημερομηνία και ώρα του ραντεβού με τον πιστοποιημένο νομικό ή λογιστή.

Στη συνέχεια θα λάβει e-mail ότι η υπόθεσή του έχει ανατεθεί στον πιστοποιημένο επαγγελματία της επιλογής του και επιπλέον ότι ισχύει το ραντεβού που είχε καταχωρίσει κατά την υποβολή της ηλεκτρονικής αίτησης συνταξιοδότησης.

Να σημειώσουμε ότι ανάθεση θα γίνεται γνωστή μέσω του e-ΕΦΚΑ και ο ενδιαφερόμενος θα λαμβάνει σχετικό αριθμό πρωτοκόλλου.

Ο e-ΕΦΚΑ ελέγχει την αντιστοιχία ανάμεσα στην υποβληθείσα βεβαίωση ή το υποβληθέν σχέδιο απόφασης και στο αντικείμενο της ανάθεσης.

Εάν οι υποβληθείσες βεβαιώσεις ή σχέδια αντιστοιχούν στην ανάθεση, ο e-ΕΦΚΑ προχωρά στην καταβολή της αντίστοιχης αποζημίωσης με ισόποση πίστωση του τραπεζικού λογαριασμού που έχει δηλώσει ο πιστοποιημένος επαγγελματίας.

Εκκρεμείς συντάξεις: Ποιες οι αμοιβές δικηγόρων και λογιστές

Με κοινή υπουργική απόφαση οι αμοιβές δικηγόρων λογιστών  καθορίστηκαν αναλόγως της περίπτωσης που θα τους αναθέσει ο ασφαλισμένος. Δείτε παρακάτω τα δεδομένα:

    • Έκδοση βεβαίωσης χρόνου ασφάλισης: (αα) 40 ευρώ, όταν η βεβαίωση αφορά έναν πρώην φορέα κοινωνικής ασφάλισης, (αβ) 80 ευρώ, όταν αφορά περισσότερους του ενός φορείς.
    • Έκδοση βεβαίωσης μη ύπαρξης οφειλόμενων εισφορών αυτοαπασχολούμενου ή ελεύθερου επαγγελματία – υποβολή αίτησης για ρύθμιση οφειλόμενων εισφορών: 30 ευρώ.
    • Έκδοση βεβαίωσης οφειλόμενου ποσού για την αναγνώριση πλασματικού χρόνου: 30 ευρώ.
    • Σύνταξη σχεδίου απόφασης προσωρινής σύνταξης ή οριστικής σύνταξης (κύριας ή επικουρικής): 60 ευρώ ανά σχέδιο.
    • Έκδοση προσυνταξιοδοτικής βεβαίωσης: 60 ευρώ. Εάν η βεβαίωση αφορά χρόνο ασφάλισης που διανύθηκε σε περισσότερους πρώην φορείς κοινωνικής ασφάλισης, η αμοιβή ανέρχεται σε 80 ευρώ.

Εκκρεμείς συντάξεις: Δείτε παρακάτω το σχετικό ρεπορτάζ

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκκρεμείς συντάξεις: Πως θα γίνονται τα ραντεβού – Οι αμοιβές δικηγόρων και λογιστών», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.