ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκλεισαν όλοι οι οίκοι ανοχής στο Ηράκλειο

Η Δημοτική Αστυνομία έβαλε λουκέτο στους τέσσερις εναπομείναντες οίκους ανοχής
Έκλεισαν όλοι οι οίκοι ανοχής στο Ηράκλειο

Κανένας οίκος ανοχής δεν έμεινε ανοιχτός στο Ηράκλειο, καθώς το νέο σχέδιο νόμου που άλλαξε πριν από λίγα χρόνια, αυστηροποιήθηκε με αποτέλεσμα η διαδικασία αδειοδότησής τους μέσα στην ιστορική πόλη να είναι πολύ δύσκολη.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι τέσσερις οίκοι ανοχής που είχαν μείνει στο Ηράκλειο «σφραγίστηκαν» από τη Δημοτική Αστυνομία.

Kαθώς το αίτημά τους για προσωρινή αναστολή του σφραγίσματός τους απορρίφθηκε από το Διοικητικό Πρωτοδικείο Ηρακλείου.

Έτσι, λοιπόν, η Δημοτική Αρχή ακολούθησε την προβλεπόμενη διαδικασία και από σήμερα μέχρι νεωτέρας, θα παραμείνουν κλειστοί.

Μέχρι δηλαδή αποφανθεί το Εφετείο για το αν μπορούν ή όχι να λειτουργούν οι οίκοι ανοχής.

Σύμφωνα με τον προϊστάμενο της Δημοτικής Αστυνομίας, Μαρίνο Παττακό, ο οποίος μίλησε στο neakriti.gr:

«Στόχος μας δεν ήταν να κλείσουν οι οίκοι ανοχής, δεν ήταν αυτή η πολιτική μας βούληση. Γι’ αυτό το λόγο, επειδή το νέο νομοθετικό πλαίσιο ήταν πολύ αυστηρό, σαν Δημοτική Αρχή προτείναμε κάποιες τροποποιήσεις οι οποίες υπερψηφίστηκαν το καλοκαίρι στο Δημοτικό Συμβούλιο και εστάλησαν στο Υπουργείο Δικαιοσύνης.

Ωστόσο, η σημερινή απόφαση του Δικαστηρίου μας υποχρεώνει να ακολουθήσουμε το νόμο».

Υπενθυμίζεται ότι πλέον βρίσκονταν σε λειτουργία συνολικά τέσσερις οίκοι ανοχής: ένας στα Δειλινά, δύο στο λιμάνι του Ηρακλείου και άλλος ένας στη Χανιόπορτα.

Όπως μας ενημέρωσε ο κ. Παττακός, υπήρχε και ένας πέμπτος οίκος ανοχής στην πόλης ο οποίος όμως έκλεισε μόνος του πριν από λίγο καιρό.

ΠΗΓΗ: neakriti.gr

Πέθανε ο Ανδρέας Μπόμης

Η «Ομάδα Προσφοράς ΟΠΑΠ» συνεχίζει να παίζει έως την Κυριακή

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκλεισαν όλοι οι οίκοι ανοχής στο Ηράκλειο», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.