ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2019: Χωρίς εφορευτική επιτροπή το εκλογικό τμήμα του Αλέξη Τσίπρα

Εκλογές 2019: Πολλά προβλήματα υπάρχουν με τις εφορευτικές επιτροπές σε όλη τη χώρα, αφού ακόμα και εκεί που ψηφίζει ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει ακόμα κανένας το παρών. Συγκεκριμένα στο172ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην Κυψέλη και εκλογικό τμήμα 719Α, που θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα ούτε ένα από τα 8 μέλη...
Εκλογές 2019: Χωρίς εφορευτική επιτροπή το εκλογικό τμήμα του Αλέξη Τσίπρα

Εκλογές 2019: Πολλά προβλήματα υπάρχουν με τις εφορευτικές επιτροπές σε όλη τη χώρα, αφού ακόμα και εκεί που ψηφίζει ο πρωθυπουργός δεν έχει δώσει ακόμα κανένας το παρών.

Συγκεκριμένα στο172ο Δημοτικό Σχολείο Αθηνών, στην Κυψέλη και εκλογικό τμήμα 719Α, που θα βρεθεί ο Αλέξης Τσίπρας, δεν έχει παρουσιαστεί ακόμα ούτε ένα από τα 8 μέλη εφορευτικής επιτροπής.

Αυτό το φαινόμενο έχει παρουσιαστεί σε πάρα πολλά μέρη στην Ελλάδα, ενώ στις περισσότερες περιπτώσεις ο μόνος που βρίσκεται στη θέση του, είναι ο δικαστικός αντιπρόσωπος.

Στη Στερεά Ελλάδα σύμφωνα με τους δικαστικούς αντιπροσώπους και των 5 εκλογικών περιφερειών (Φθιώτιδα, Εύβοια, Φωκίδα, Ευρυτανία και Βοιωτία) δεν έχουν αναφερθεί προβλήματα, ωστόσο από τους πολίτες εκφράζονται διάφορες απορίες επί της εκλογικής διαδικασίας.

Μικρά προβλήματα παρατηρούνται, κυρίως στην Εύβοια, σχετικά με την προσέλευση των μελών των εφορευτικών επιτροπών χωρίς, ωστόσο, μέχρι στιγμής, να δημιουργείται κάποιο σημαντικό ή σοβαρό πρόβλημα στην εξέλιξη της εκλογικής διαδικασίας.

Πάνω από το 50% των μελών των εφορευτικών επιτροπών δεν βρέθηκαν σήμερα στις θέσεις τους, στην Αχαϊα, σύμφωνα με το dete.gr.

Εκλογές 2019: Όπως αναφέρεται στο ρεπορτάζ , στα πιο πολλά εκλογικά τμήματα να υπάρχει ένα μέλος, πολλές φορές το αναπληρωματικό ή και κανένα. Οι εκλογές όμως ήταν τριπλές και μάλιστα με 4 κάλπες με αποτέλεσμα να επικρατεί πανδαιμόνιο.

Κυρίως στις ευρωεκλογές. Μια και απουσίαζαν μέλη εφορευτικών επιτροπών οι εκλογείς μάζευαν ένα ένα μόνοι τους τα 40 ευρωψηφοδέλτια. Και αν ο ψηφοφόρος ήταν ηλικιωμένος,  μπορεί να ήθελε και 10 λεπτά μόνο για να τα μαζέψει.

Κάποιοι αγανακτούσαν και έπαιρναν μόνο το ψηφοδέλτιο που θα έριχναν στην κάλπη. Σε κάποια τμήματα πάντως επιστρατεύτηκαν πολίτες που πήγαν να ψηφίσουν για να συγκροτήσουν την εφορευτική επιτροπή.

Μικροπροβλήματα, σύμφωνα με πληροφορίες, υπήρξαν σε ένα εκλογικό τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας, καθώς η ψηφοφορία ξεκίνησε με μία μικρή καθυστέρηση, επειδή άργησε να προσέλθει ο δικαστικός αντιπρόσωπος.

Επίσης, σε άλλο εκλογικό τμήμα της Αιτωλοακαρνανίας έλειπε μία κάλπη και ο δήμος αναμένεται να τοποθετήσει νέα, ενώ σε πολλά τμήματα της περιφέρειας Δυτικής Ελλάδας καταγράφονται απουσίες μελών των εφορευτικών επιτροπών.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2019: Χωρίς εφορευτική επιτροπή το εκλογικό τμήμα του Αλέξη Τσίπρα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.