×

Τελευταία Νέα

Στίβος ΝΕΟ

Sportime BET

Media

Live Games•LIVE

ΠαραFootball

Editorial

Στοίχημα

Βαθμολογίες

Εκλογές 2019: Επιστροφή δικομματισμού και αυτοδυναμίας


Sportime Team

Εκλογές 2019: Επιστροφή δικομματισμού και αυτοδυναμίας


Εκλογές 2019: Εξακομματική θα είναι η νέα Βουλή. Η ενσωμάτωση ολοκληρώθηκε και η Νέα Δημοκρατία ήταν η νικήτρια.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης είχε ζητήσει από τον λαό να του δώσει την αυτοδυναμία και αυτό έγινε. Πήρε 39,85 και έτσι θα έχει 158 έδρες το κόμμα του. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έπεσε πολύ από τις εκλογές του 2015. Πήρε 31,53 και θα έχει 86 έδρες. ΤΟ ΚΙΝΑΛ με 8,09 θα έχει 22 έδρες, ενώ το ΚΚΕ 15 έχοντας 5,31. Στη Βουλή θα έχουμε ακόμη την Ελληνική Λύση που με 3,69 παίρνει 10 έδρες και το ΜέΡΑ25 με 3,44 και 9 έδρες. Δεν μπήκε η Χρυσή Αυγή.

Η Νέα Δημοκρατία εκλέγει πέντε βουλευτές από το Επικρατείας, ενώ ο ΣΥΡΙΖΑ τέσσερις. Από έναν βουλευτή από το Επικρατείας εκλέγουν το ΚΙΝΑΛ, το ΚΚΕ και η Ελληνική Λύση. Κανέναν το ΜέΡΑ25.

Εκλογές 2019: Η διπλή επιστροφή

Δύο είναι οι σημαντικές ειδήσεις που έβγαλε το εκλογικό αποτέλεσμα. Η πρώτη ότι μετά το 2009 ένα κόμμα έχει ξανά αυτοδυναμία. Έπρεπε, δηλαδή, να περάσουν 10 χρόνια. Τότε ήταν η κυβέρνηση του Γιώργου Παπανδρέου.

Η δεύτερη… επιστροφή ήταν αυτή του δικομματισμού. Νέα Δημοκρατία και ΣΥΡΙΖΑ πήραν μαζί κάτι παραπάνω από 70%. Φαίνεται, λοιπόν πως αυτό είναι το νέο δίπολο. Βέβαια, τα πέρασε και τα δύο η αποχή! Η τελευταία άγγιξε το 44%. Πρόκειται για τεράστιο ποσοστό.

Τέλος, τη Δευτέρα (8/7) στις 13.00 το μεσημέρι θα γίνει η ορκωμοσία του νέου πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη. Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας κ. Προκόπης Παυλόπουλος επικοινώνησε τηλεφωνικώς με τον Πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας και τον συνεχάρη για την εκλογική νίκη του Κόμματός του.

Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Κυριάκος Μητσοτάκης είναι αποφασισμένος να μη χρησιμοποιήσει ως έδρα του το Μέγαρο Μαξίμου. Σκοπεύει να επιστρέψει στον πέμπτο όροφο του υπουργείου Διοικητικής Μεταρρύθμισης στη λεωφόρο Βασιλίσσης Σοφίας. Το Μέγαρο Μαξίμου, πάντως, θα διατηρηθεί ως επίσημη έδρα της κυβέρνησης για τελετές, συνεδριάσεις και επισκέψεις ξένων.

Διαβάστε ΕΔΩ ποιοι αναμένεται να καταλάβουν βασικά πόστα στη νέα Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας.

ΠΑΙΞΕ ΕΔΩ ΔΩΡΕΑΝ ΦΟΒΕΡΑ ΦΡΟΥΤΑΚΙΑ

Sportime Extras