ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2019: Φίδι αναστάτωσε εκλογικό κέντρο!

Εκλογές 2019: Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στο εκλογικό τμήμα (δημοτικό σχολείο) στον Αετό Ξηρομέρου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.
Εκλογές 2019: Φίδι αναστάτωσε εκλογικό κέντρο!

Εκλογές 2019: Αναστάτωση επικράτησε το πρωί της Κυριακής στο εκλογικό τμήμα (δημοτικό σχολείο) στον Αετό Ξηρομέρου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Στις κάλπες καλούνται να προσέλθουν οι πολίτες σήμερα Κυριακή 7 Ιουλίου για τις Εθνικές εκλογές.

Ένα από τα απρόοπτα της διαδικασίας συνέβη στο εκλογικό τμήμα (δημοτικό σχολείο) στον Αετό Ξηρομέρου του Δήμου Ακτίου Βόνιτσας.

Πιο συγκεκριμένα, όπως αναφέρει το xiromeronews.blogspot.com, η θέα ενός φιδιού στο προαύλιο «πάγωσε» τους κατοίκους, την εφορευτική επιτροπή και τους δικαστικούς αντιπροσώπους καθώς δεν είναι συνηθισμένοι σε τέτοιου είδους «επισκέψεις» και μάλιστα στο σημείο αυτό που μέχρι πριν λίγες ημέρες έπαιζαν μικρά παιδιά.

Όπως αναμενόταν, προκλήθηκε εύλογος φόβος, καθώς οι άνθρωποι το είδαν ξαφνικά μπροστά τους!

Βεβαίως, το φίδι ύστερα από λίγη ώρα«εξουδετερώθηκε», ενώ  υπήρξε και η αντίστοιχη δημοσίευση στα social media.

Εκλογές 2019

Οι βουλευτικές εκλογές θα διεξαχθούν σήμερα Κυριακή και η ψηφοφορία διαρκεί από τις 7:00 το πρωί έως τις 7.00 το απόγευμα. Η άσκηση του εκλογικού δικαιώματος σύμφωνα με την εκλογική νομοθεσία είναι υποχρεωτική ενώ από την υποχρεωτική άσκηση του εκλογικού δικαιώματος απαλλάσσονται νόμιμα όσοι την ημέρα της ψηφοφορίας θα βρίσκονται στο εξωτερικό και όσοι έχουν υπερβεί το 70ό έτος της ηλικίας τους.

Μπορείτε να ψηφίσετε με την αστυνομική ταυτότητα, το διαβατήριό σας, την άδεια οδήγησης ή το ατομικό βιβλιάριο υγείας όλων των ασφαλιστικών ταμείων που έχουν εκδοθεί από τις αρμόδιες ελληνικές αρχές. Η «κομμένη» ταυτότητα είναι αποδεκτή. Εάν έχουν αλλάξει τα προσωπικά σας στοιχεία (π.χ. μεταβολή επωνύμου λόγω διαζυγίου), θα πρέπει να προσκομίσετε τα σχετικά δικαιολογητικά. Στρατιωτικοί και υπηρετούντες στα σώματα ασφαλείας χρησιμοποιούν την υπηρεσιακή τους ταυτότητα.

Ψηφίζουμε αποκλειστικά με σταυρό (+) στην αριστερή ή τη δεξιά πλευρά του ψηφοδελτίου. Εάν βάλουμε σταυρό, και αριστερά και δεξιά, το ψηφοδέλτιο θεωρείται άκυρο, ενώ για την ψήφο είναι απαραίτητο να παραστείτε αυτοπροσώπως στο εκλογικό σας τμήμα.

Η Ελλάδα έχει 59 εκλογικές περιφέρειες και ο αριθμός των σταυρών εξαρτάται από τον αριθμό των εδρών της εκλογικής περιφέρειας.  Ο εκλογέας μπορεί να εκφράσει την προτίμησή του υπέρ υποψηφίων του συνδυασμού, σημειώνοντας στο ψηφοδέλτιο σταυρό προτίμησης παραπλεύρως του ονόματός τους, ως ακολούθως

α) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από ένας ως και τρεις βουλευτές, έναν σταυρό.

β) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από τέσσερις ως και επτά βουλευτές, μέχρι δύο σταυρούς.

γ) Στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται από οκτώ ως και δώδεκα βουλευτές, μέχρι τρεις σταυρούς, και

δ) στις εκλογικές περιφέρειες, όπου εκλέγονται περισσότεροι από δεκατρείς βουλευτές, μέχρι τέσσερις σταυρούς.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2019: Φίδι αναστάτωσε εκλογικό κέντρο!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.