ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2019: Φόβοι για καθυστερήσεις στην καταμέτρηση

Αρκετά μεγάλη φόβοι για καθυστέρηση της καταμέτρησης
Εκλογές 2019: Φόβοι για καθυστερήσεις στην καταμέτρηση

Εκλογές 2019: Αρκετά θέματα υπάρχουν από το πρωί σε πολλά εκλογικά κέντρα, αφού μέλη των εφορευτικών επιτροπών δεν έδωσαν το παρών στις θέσεις τους.

Συγκεκριμένα σήμερα στις 7 π.μ. οι κάλπες άνοιξαν για τους Έλληνες πολίτες, σε 39.063 εκλογικά τμήματα, προκειμένου να ασκήσουν το εκλογικό τους δικαίωμα τόσο στις Ευρωεκλογές, αλλά και στις εκλογές των ΟΤΑ α΄ και β΄ βαθμού.

Ωστόσο οι ελλείψεις που παρουσιάζονται στις εφορευτικές επιτροπές, αναμένεται να καθυστερήσουν σε μεγάλο βαθμό την καταμέτρηση, που θα αρχίσει μετά τη δύση του ήλιου και συγκεκριμένα στις 7μ.μ. που θα κλείσουν οι κάλπες.

Λόγω των πολλαπλών εκλογών και του αριθμού των υποψηφίων, για πρώτη φορά διορίστηκαν δικαστικοί αντιπρόσωποι δημόσιοι υπάλληλοι πτυχιούχοι Νομικών Σχολών, οι οποίοι δεν έχουν βρεθεί σε αντίστοιχη θέση, κάτι που προκαλεί και αυτό καθυστέρηση.

Εκλογές 2019: Τι δήλωσαν οι αρχηγοί των κομμάτων (pics)

Στην Κυψέλη ψήφισε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αφού ψήφισε, έκανε τις δηλώσεις του.

«Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα για την Ελλάδα είναι μια μέρα δημοκρατίας. Οι πολίτες αποφασίζουν για τους δήμους τις περιφέρειες, τους εκπροσώπους που θα στείλουν στην ευρωβουλή. Είναι όμως και μέρα ευθύνης των πολλών, είναι μέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού».

Μητσοτάκης: «Ο λόγος στους πολίτες»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ψήφισε στις 10:30 το πρωί, στην Κηφισιά. Κατά την έξοδό του, είπε για την σημερινή εκλογική διαδικασία:
«Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη και ηλιόλουστη μέρα για τη δημοκρατία μας. Χαίρομαι που βλέπω μεγάλη συμμετοχή. Δεν έχουμε να πούμε πολλά σήμερα. Τα έχουμε πει όλα. Σήμερα ο λόγος περνάει στους πολίτες. Εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση τους και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια νέα, φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας. Καλή ψήφο!».

Παυλόπουλος: «Να δείξουμε ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι»

Για τις Εκλογές 2019, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ψήφισε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Νέο Ψυχικό. Ο Παυλόπουλος κατά την έξοδό του, έκανε αναφορά στην επικίνδυνα αυξανόμενη άνοδο της ακροδεξιάς και είπε πως οι Έλληνες πολίτες πρέπει να δείξουν πως είναι συνειδητοποιημένοι.

«Σε μια περίοδο κατά την οποία δυνάμεις του λαϊκισμού και του ρατσισμού επιβουλεύονται ευθέως και απροκαλύπτως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και επιχειρούν να το κατεδαφίσουν, σε μια περίοδο που άλλοι λαοί χωρίς να έχουν υποστεί θυσίες, εγκαταλείπουν το σκάφος της Ευρώπης, αποδεικνύοντας ότι ταξίδευαν με αυτό με σημαίες ευκαιρίας, είναι ώρα οι Έλληνες με την ετυμηγορία μας να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2019: Φόβοι για καθυστερήσεις στην καταμέτρηση», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.