ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2019: Οι εκτιμήσεις της Singular Logic

Οι κάλπες έκλεισαν και η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών άρχισε. Τα κομματικά επιτελεία υποδέχονται τα πρώτα αποτελέσματα προκειμένου να προχωρήσουν στην αντίστοιχη αξιολόγηση. Οι εκλογές διεξάγονται σε επτά από τις 13 περιφέρειες και σε 229 από τους 332 δήμους της χώρας, με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτά τα 27.659 εκλογικά...
Εκλογές 2019: Οι εκτιμήσεις της Singular Logic

Οι κάλπες έκλεισαν και η καταμέτρηση των αποτελεσμάτων για τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών άρχισε. Τα κομματικά επιτελεία υποδέχονται τα πρώτα αποτελέσματα προκειμένου να προχωρήσουν στην αντίστοιχη αξιολόγηση.

Οι εκλογές διεξάγονται σε επτά από τις 13 περιφέρειες και σε 229 από τους 332 δήμους της χώρας, με αποτέλεσμα να είναι ανοιχτά τα 27.659 εκλογικά τμήματα έναντι 39.063 την περασμένη Κυριακή, δηλαδή το 71% του συνόλου, ενώ οι εγγεγραμμένοι ψηφοφόροι σήμερα αντιστοιχούν στο 80% του συνόλου.

Σύμφωνα με τη Singular Logic στους δύο μεγάλους δήμους της χώρας, της Αθήνας και της Θεσσαλονίκης, υπάρχει ξεκάθαρο προβάδισμα. Στον μεν δήμο Αθηναίων το αποτέλεσμα ήταν πάνω – κάτω αναμενόμενο, καθώς πρώτος και με διαφορά έρχεται ο Κώστας Μπακογιάννης συγκεντρώνει το 65,2%.

Στον δε δήμο Θεσσαλονίκης την έκπληξη κάνει ο Κωνσταντίνος Ζέρβας συγκεντρώνοντας τη «μερίδα του λέοντος» των ψήφων με 66,8%

«Κλείνει σήμερα μια επίπονη προσπάθεια που ξεκίνησε πριν αρκετούς μήνες για τις πιο δύσκολες εκλογές που κλήθηκε να οργανώσει ποτέ το ελληνικό κράτος. Είναι ένα στοίχημα που κερδίσαμε. Η χώρα αποκτά απόψε νέες αυτοδιοικητικές Αρχές που καλούνται να λειτουργήσουν σε νέο πλαίσιο. Θα ήθελα να ευχηθώ σε όλους και όλες καλή δύναμη», είπε ο υπουργός Εσωτερικών, Αλέξης Χαρίτσης, ευχαριστώντας άπαντες για την προσπάθεια που έκαναν.

«Ανοησίες και γελοιότητες» είναι η λακωνική απάντηση κύκλων του κυβερνώντος κόμματος στα σενάρια που είδαν το φως της δημοσιότητας περί ενδεχόμενης μετάθεσης των εκλογών για το Φθινόπωρο. Υπενθυμίζεται ότι η κυβέρνηση έχει ανακοινώσει ότι οι εκλογές θα γίνουν στις 7 Ιουλίου.

Ο πρωθυπουργός έχει δηλώσει ότι μετά τον δεύτερο γύρο των αυτοδιοικητικών εκλογών θα επισκεφθεί τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας και θα ζητήσει την προκήρυξη εκλογών.

Δείτε παρακάτω τα exit polls των εκλογών σε Δήμους και Περιφέρειες:

Οι Δήμοι:

Αθηναίων: Μπακογιάννης 65,2%

Θεσσαλονίκης: Ζέρβας 66,8%

Πατραίων: Πελετίδης 71,4%

Ηρακλείου: Λαμπρινός 51,3%

Πειραιώς: Μώραλης 57,6%

Λαρισαίων: Καλογιάννης 57,3%


Οι περιφέρειες

Περιφέρεια Αττικής: Πατούλης 66,2%

Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας: Φαρμάκης 56,4%

Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονιας – Θράκης: Μέτιος 51,1%

Περιφέρεια Πελοποννήσου: Νίκας 52,7%

Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας: Σπανό; 51,4%

Περιφέρεια Ιονίων Νήσων: Κράτσα 59,1%

Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου: Μουτζούρης 51,1%

Σύμφωνα με την εκτίμηση αποτελέσματος της Singular Logic, οι έξι από τις 7 περιφέρειες έχουν κριθεί, εκτός από την Περιφέρεια Ανατολικής Μακεδονίας – Θράκης.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2019: Οι εκτιμήσεις της Singular Logic», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.