ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2019: Τι δήλωσαν οι αρχηγοί των κομμάτων (pics)

Ως «μέρα ευθύνης» των πολιτών, χαρακτήρισε τις εκλογές ο Τσίπρας
Εκλογές 2019: Τι δήλωσαν οι αρχηγοί των κομμάτων (pics)

Οι Εκλογές 2019 για την Ευρώπη, τους Δήμους και την Περιφέρεια, είναι σε εξέλιξη σε όλη τη χώρα και οι πολιτικοί αρχηγοί ψήφισαν από νωρίς.

Στην Κυψέλη ψήφισε ο Πρωθυπουργός της χώρας, Αλέξης Τσίπρας, ο οποίος αφού ψήφισε, έκανε τις δηλώσεις του.

«Σήμερα είναι μια όμορφη μέρα για την Ελλάδα είναι μια μέρα δημοκρατίας. Οι πολίτες αποφασίζουν για τους δήμους τις περιφέρειες, τους εκπροσώπους που θα στείλουν στην ευρωβουλή. Είναι όμως και μέρα ευθύνης των πολλών, είναι μέρα ευθύνης του καθενός και της καθεμιάς να υπερασπιστεί τις θυσίες και τους κόπους του ελληνικού λαού».

Μητσοτάκης: «Ο λόγος στους πολίτες»

Από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, ψήφισε στις 10:30 το πρωί, στην Κηφισιά. Κατά την έξοδό του, είπε για την σημερινή εκλογική διαδικασία:
«Σήμερα είναι μια πολύ όμορφη και ηλιόλουστη μέρα για τη δημοκρατία μας. Χαίρομαι που βλέπω μεγάλη συμμετοχή. Δεν έχουμε να πούμε πολλά σήμερα. Τα έχουμε πει όλα. Σήμερα ο λόγος περνάει στους πολίτες. Εμπιστεύομαι απόλυτα την κρίση τους και είμαι σίγουρος ότι αύριο θα ξημερώσει μια νέα, φωτεινή μέρα για την πατρίδα μας. Καλή ψήφο!».

Παυλόπουλος: «Να δείξουμε ότι είμαστε συνειδητοποιημένοι»

Για τις Εκλογές 2019, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Προκόπης Παυλόπουλος, ψήφισε λίγο μετά τις 10 το πρωί στο Νέο Ψυχικό. Ο Παυλόπουλος κατά την έξοδό του, έκανε αναφορά στην επικίνδυνα αυξανόμενη άνοδο της ακροδεξιάς και είπε πως οι Έλληνες πολίτες πρέπει να δείξουν πως είναι συνειδητοποιημένοι.

«Σε μια περίοδο κατά την οποία δυνάμεις του λαϊκισμού και του ρατσισμού επιβουλεύονται ευθέως και απροκαλύπτως το ευρωπαϊκό οικοδόμημα και επιχειρούν να το κατεδαφίσουν, σε μια περίοδο που άλλοι λαοί χωρίς να έχουν υποστεί θυσίες, εγκαταλείπουν το σκάφος της Ευρώπης, αποδεικνύοντας ότι ταξίδευαν με αυτό με σημαίες ευκαιρίας, είναι ώρα οι Έλληνες με την ετυμηγορία μας να αποδείξουμε πόσο συνειδητοποιημένοι Ευρωπαίοι είμαστε», είπε χαρακτηριστικά.

Εκλογές 2019: Ο Θεοδωράκης την δήλωση της ημέρας…

Στην Αθήνα ψήφισε η Φώφη Γεννηματά, που είπε ότι οι Έλληνες πρέπει να αλλάξουν σελίδα στην χώρα.

«Οι πολίτες σήμερα με την ψήφο τους αλλάζουν σελίδα στην Ευρώπη και την Ελλάδα. Κλείνουν την πόρτα στην ακροδεξιά και τον λαϊκισμό, ανοίγουν τον δρόμο για προοδευτικές εξελίξεις στη χώρα μας», είπε.

Ο Σταύρος Θεοδωράκης ψήφισε στο Χαϊδάρι, όπου έφτασε με την μηχανή του. Μάλιστα η δήλωσή του, συζητήθηκε αρκετά…

«Για να γεννηθούμε, ένα σπερματοζωάριο δεν δείλιασε, έφυγε μπροστά. Δεν έμεινε να κοιτάει τι κάνουν τα άλλα. Ξεκίνησε και τελικά τα κατάφερε», είπε ο επικεφαλής του Ποταμιού, απευθυνόμενος κυρίως προς τους νέους ψηφοφόρους.

Για το ΚΚΕ, ο Δημήτρης Κουτσούμπας άσκησε το εκλογικό του δικαίωμα στην Νέα Ιωνία.

«Ελπίζουμε σήμερα ελληνικός λαός να κάνει την επιλογή που θα δυναμώσει τη φωνή του παντού και σε τοπικό επίπεδο και σε πανευρωπαϊκό», ανέφερε στους δημοσιογράφους.

Τέλος, για τους ΑΝ.ΕΛ, ο Πάνος Καμμένος από νωρίς το πρωί ψήφισε και έκανε την εξής δήλωση:

«Είναι μια γιορτή για τη δημοκρατία, εύχομαι να εκλεγούν οι πιο ικανοί, οι πιο εργατικοί και οι πιο έντιμοι. Οι εξελίξεις θα έρθουν μετά τα αποτελέσματα των ευρωεκλογών, για να οδηγηθούμε πολύ γρήγορα στις εθνικές εκλογές. Ας αφήσουμε τους πολίτες να εκφραστούν. Έχουν περισσότερη σοφία από τους πολιτικούς».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2019: Τι δήλωσαν οι αρχηγοί των κομμάτων (pics)», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.