ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2019: Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα

Εκλογές 2019: Μεγάλη ήττα γνώρισε στις χθεσινές (27/5) εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νέα Δημοκρατία να νικάει και μάλιστα με διαφορά.
Εκλογές 2019: Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα

Εκλογές 2019: Μεγάλη ήττα γνώρισε στις χθεσινές (27/5) εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ, με τη Νέα Δημοκρατία να νικάει και μάλιστα με διαφορά.

Το κόμμα του Κυριάκου Μητσοτάκη, θα είναι κατά πάσα πιθανότητα αυτό που θα πάρει την κορυφή στις ερχόμενες εκλογές και με συγκεκριμένες προϋποθέσεις μπορεί να πάρει την αυτοδυναμία και με ένα ποσοστό της τάξεως του 34%.

Σύμφωνα με τον νόμο λοιπόν, «κλειδί» για να επιτευχθεί κάτι τέτοιο, δεν είναι το ποσοστό που θα λάβει ο ΣΥΡΙΖΑ, αλλά αυτό που θα πάρουν τα μικρά κόμματα, που δεν θα μπουν στη Βουλή.

Συγκεκριμένα, αν η κατάσταση είναι όπως στις προηγούμενες Εθνικές εκλογές, όπου το ποσοστό των κομμάτων που δεν κατάφερε να μπει στη Βουλή άγγιζε το 19,02%, τότε το σενάριο αυτό θα πάρει «σάρκα και οστά».

Αναλυτικά:

Κόμματα εκτός Βουλής Αυτοδυναμία
9% 36,8%
10% 36,4%
11% 36%
12% 35,6%
13% 35,2%
14% 34,8%
15% 34,4%
16% 34%

Εκτός των ευρωεκλογών, ο Αλέξης Τσίπρας ηττήθηκε και στις περιφερειακές, αφού έχασε σε 12 από τις 13 περιφέρειες από την ΝΔ.

Εκλογές 2019 – Διεθνή ΜΜΕ

Παράλληλα, τα διεθνή ΜΜΕ κάνουν λόγο για  «ηχηρή» και «συντριπτική» ήττα του Αλέξη Τσίπρα, μετά την ανακοίνωση των πρόωρων εκλογών.

«Ο Αλέξης Τσίπρας καλεί σε πρόωρες εκλογές μετά την ηχηρή ήττα» τονίζει το Al Jazeera.

 

«Ο πρωθυπουργός της Ελλάδας, Αλέξης Τσίπρας, ανακοίνωσε πρόωρες εκλογές μετά τη συντριπτική ήττα στις εκλογές» αναφέρει το France 24.

«Το κόμμα του Τσίπρα ηττήθηκε στην Ελλάδα, ο πρωθυπουργός παραδόθηκε: “Πρόωρες εκλογές”» γράφει η ιταλική La Stampa.

«Το αριστερό κόμμα του Τσίπρα χάνει την πλειοψηφία» αναφέρει το Süddeutsche Zeitung.

Η γαλλική Le Figaro γράφει «τιμωρήθηκε βαριά η αριστέρα του Τσίπρα».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2019: Τι λένε τα διεθνή ΜΜΕ για την Ελλάδα», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.