ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Εκλογές 2023: Τόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι ετεροδημότες – Ποιος λογίζεται ως ετεροδημότης

Πόσες ημέρες εκλογικής άδειας δικαιούνται οι ετεροδημότες από τις εκλογές 2023.
Εκλογές 2023: Τόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι ετεροδημότες – Ποιος λογίζεται ως ετεροδημότης

Εκλογές 2023: Δείτε όλες τις λεπτομέρειες που ισχύουν για την εκλογική διαδικασία όσον αφορά τους ετεροδημότες. Πόση άδεια δικαιούστε.

Σύμφωνα με ρεπορτάζ του Mega Channel, Ως ετεροδημότης λογίζεται ο εκλογέας (ψηφοφόρος) που επιθυμεί να ψηφίσει στον τόπο διαμονής του, τους συνδυασμούς της εκλογικής περιφέρειας στην οποία είναι εγγεγραμμένος.

Οι εκλογείς ασκούν το εκλογικό τους δικαίωμα στον δήμο, στα δημοτολόγια του οποίου είναι εγγεγραμμένοι. Οι ετεροδημότες εκλογείς θα ψηφίσουν σε αμιγές ή μεικτό εκλογικό τμήμα ετεροδημοτών της έδρας του Νομού, όπου διαμένουν.

Να σημειώσουμε πως όλοι οι εκλογείς, μπορούν να ενημερώνονται για το εκλογικό τμήμα που θα ψηφίσουν, με την έκδοση και δημοσίευση της σχετικής απόφασης του οικείου Αντιπεριφερειάρχη το αργότερο 10 ημέρες μετά την έναρξη της προεκλογικής περιόδου, η οποία γνωστοποιείται στους δήμους του νομού.

Οι ετεροδημότες υποβάλλουν ψηφιακά αίτηση και βάσει αυτών των αιτήσεων καταρτίζονται οι ειδικοί εκλογικοί κατάλογοι.

Εκλογές 2023: Πόσες ημέρες εκλογικής άδειας δικαιούνται οι ετεροδημότες

  • Μία (1) εργάσιμη ημέρα σε όσους μετακινηθούν σε απόσταση 200 ‐ 400 χλμ
  • Δύο (2) εργάσιμες ημέρες σε όσους μετακινηθούν μόνο οδικώς 401+ χλμ (με υπεύθυνη δήλωση)
  • Για μετακίνηση σε νησιά (χωρίς οδική πρόσβαση) – Οι ημέρες άδειας (έως 3) θα εξετάζονται κατά περίπτωση
  • Όσοι εργάζονται την Κυριακή των εκλογών θεωρείται ημέρα ειδικής άδειας με αποδοχές





Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Εκλογές 2023: Τόσες ημέρες άδειας δικαιούνται οι ετεροδημότες – Ποιος λογίζεται ως ετεροδημότης», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Αλέξανδρος Κωτάκης

Είμαι ο Αλέξανδρος Κωτάκης και γεννήθηκα στην Αθήνα. Σπούδασα αθλητική δημοσιογραφία και πλέον η σχέση μου μαζί της ξεπερνά την 20ετία. Όλα αυτά τα χρόνια «κύλησαν» στο διαδίκτυο μέσα από συνεργασίες με αθλητικές ιστοσελίδες. To Sportnet.gr αποτέλεσε την αρχή για εμένα, ενώ ακολούθησαν το Sportline.gr, το easybetnet.com και βεβαίως το Goal News (Sentragoal.gr) στο οποίο παρέμεινα το συντριπτικά μεγαλύτερο διάστημα της ως τώρα πορείας μου (11.5 έτη). Τα τελευταία χρόνια βρίσκομαι στην «οικογένεια» του Sportime, με το οποίο συνεχίζω να καλύπτω το αθλητικό ρεπορτάζ, αλλά και την ειδησεογραφία της επικαιρότητας από όλους του χώρους. Επίσης αρθρογραφώ για την ομάδα του Άρη.