ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Ένα βραχυκύκλωμα οδήγησε στην απώλεια ρεύματος πάνω από 1 εκατ. κατοίκους!

Βραχυκύκλωμα ήταν ο λόγος που οδήγησε στην έκρηξη στον Ασπρόπυργο, βυθίζοντας πάνω από 1 εκατ. πολίτες στο σκοτάδι!
Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Ένα βραχυκύκλωμα οδήγησε στην απώλεια ρεύματος πάνω από 1 εκατ. κατοίκους!

Βραχυκύκλωμα ήταν ο λόγος που οδήγησε στην έκρηξη στον Ασπρόπυργο, βυθίζοντας πάνω από 1 εκατ. πολίτες στο σκοτάδι!

Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Ένα βραχυκύκλωμα σε μετασχηματιστή μέσα στον υποσταθμό του ΑΔΜΗΕ στον Ασπροπυργο ήταν σύμφωνα με τις εκτιμήσεις της ΕΛΑΣ και της Πυροσβεστικής η αιτία που προκάλεσε την τεράστια έκρηξη και την πυρκαγιά που είχε ως αποτέλεσμα να βυθιστούν στο σκοτάδι δεκάδες περιοχές στην Αττική.

Συνολικά πάνω 1 εκατομμύριο κάτοικοι της χώρας εκτιμάται πως δεν είχαν ρεύμα για πάρα πολύ ώρα.

Θα πρέπει να τονιστεί πως αυτή είναι η τρίτη βλάβη που παρουσιάζει ο ΑΔΜΗΕ  τα τελευταία χρόνια.

Ανακοίνωση για το συμβάν εξέδωσε ο ΑΔΜΗΕ:

Πυρκαγιά εκδηλώθηκε απόψε, στις 11.05 μ.μ. στο Κέντρο Υπερυψηλής Τάσης Κουμουνδούρου του ΑΔΜΗΕ που βρίσκεται στην περιοχή του Ασπροπύργου.

Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η φωτιά προκλήθηκε από βραχυκύκλωμα σε έναν από τους τέσσερις αυτομετασχηματιστές, με αποτέλεσμα το ΚΥΤ να τεθεί εκτός λειτουργίας.

Από τη βλάβη επηρεάστηκε το κέντρο της Αθήνας, ο Πειραιάς, περιοχές της Δυτικής Αττικής καθώς και της Πελοποννήσου.

Αυτή τη στιγμή καταβάλλονται υπεράνθρωπες προσπάθειες απότα συνεργεία του ΑΔΜΗΕ και του ΔΕΔΔΗΕ με την ηλεκτροδότηση να έχει ήδη αποκατασταθεί στις περισσότερες περιοχές της Αττικής και στο σύνολο του δικτύου υψηλής τάσηςστην Πελοπόννησο.

Αττική-Μπλακ άουτ σε πολλές περιοχές του Λεκανοπεδίου

Στο σκοτάδι βυθίστηκε μετά τις 22:30 μεγάλο μέρος του Λεκανοπεδίου και συγκεκριμένα σε πολλές περιοχές της δυτικής Αττικής, των νοτίων προαστίων, αλλά και στο κέντρο της Αθήνας.

Αττική-Μπλακ άουτ: Η πτώση του ρεύματος έγινε ξαφνικά το βράδυ της Κυριακής (7/2) με κάποιες από τις περιοχές αντιμετώπισαν πρόβλημα να είναι το Χαϊδάρι, η Νέα Σμύρνη, το Παγκράτι, το Κερατσίνι, τη Γλυφάδα, το Παλαιό Φάληρο, η Νίκαια, τα Πετράλωνα, το Περιστέρι, η Καλλιθέα, ο Άλιμος, το Μπραχάμι, η Σαλαμίνα, τα Μέγαρα και μεγάλα τμήματα του Πειραιά.

Σε Υμηττό και Άγιο Δημήτριο η διακοπή κράτησε για μισή ώρα, με το ρεύμα να επανέρχεται λίγο μετά τις 11 το βράδυ.

Στο κέντρο της Αθήνας η διακοπή κράτησε 20 λεπτά και ήρθε γύρω στις 11 και 20. Λίγη ώρα αργότερα αποκαταστάθηκε η ρευματοδότηση και σε άλλες περιοχές, χωρίς όμως να υπάρξει πλήρης επναφορά του ρεύματος παντού.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκρηξη στον Ασπρόπυργο: Ένα βραχυκύκλωμα οδήγησε στην απώλεια ρεύματος πάνω από 1 εκατ. κατοίκους!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Χρήστος Μαγγίνας

Ο Χρήστος Μαγγίνας γεννήθηκε στις 16/08/1996 στην Αλεξανδρούπολη και είναι απόφοιτος ΑΕΙ. Από μικρή ηλικία είχε το πάθος της ενασχόλησης με την αθλητική δημοσιογραφία. Από τον Ιανουάριο του 2021 ανήκει στην ομάδα του Sportime.gr.