ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτη οδηγία από το υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους

Λόγω κακοκαιρίας
Έκτακτη οδηγία από το υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους

Έκτακτη οδηγία λόγω «Ζορμπά» και «Ξενοφώντα» εξέδωσε το υπουργείο Εργασίας, για όσους εργαζόμενους που λόγω κακοκαιρίας δεν μπορούν να πάνε στη δουλειά τους.

Στην οδηγία διευκρινίζεται αν ο εργαζόμενος δικαιούται καταβολή μισθού σε περίπτωση που δεν μπορέσει, λόγω της κακοκαιρίας, να πάει στην εργασία του.

Αναλυτικά αναφέρεται στην ανακοίνωση:

«Ενόψει των επικίνδυνων καιρικών φαινομένων σε ευρύτερες περιοχές της χώρας απαιτείται ιδιαίτερη μέριμνα για την προστασία και την ασφάλεια των εργαζομένων.

Οι επιχειρήσεις, σε περιπτώσεις έντονων καιρικών φαινομένων, οφείλουν να λαμβάνουν όλα τα αναγκαία οργανωτικά και εν γένει προσήκοντα στις ιδιαίτερες συνθήκες μέτρα, για την αποφυγή δυσμενών συνεπειών στην υγεία και την ασφάλεια των εργαζομένων (π.χ. προσωρινή αναστολή εργασιών, εάν κατά τη διάρκεια τους οι εργαζόμενοι ενδέχεται να εκτεθούν σε κίνδυνο).

Εάν, εξαιτίας των έντονων καιρικών φαινομένων, που συνιστούν λόγο ανωτέρας βίας, ο εργαζόμενος δεν μεταβεί στην εργασία του, παρά τη λειτουργία της επιχείρησης, ο εργαζόμενος διατηρεί την αξίωση καταβολής μισθού.

Εάν η επιχείρηση δεν λειτουργήσει λόγω των έντονων καιρικών συνθηκών και οι εργαζόμενοί της δεν προσέλθουν στην εργασία τους για τον ίδιο λόγο, εφαρμόζεται ο κανόνας της κοινής απαλλαγής των μερών ως προς τις αμοιβαίες υποχρεώσεις».

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκτακτη οδηγία από το υπουργείο Εργασίας για τους εργαζόμενους», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.