Η απαγόρευση κυκλοφορίας έρχεται στη ζωή μας! Το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα αυστηρά μέτρα!

Η απαγόρευση κυκλοφορίας μπαίνει στη ζωή μας! Το απόγευμα ο υφυπουργός Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς αναμένεται να ανακοινώσει τα νέα αυστηρά μέτρα για την αντιμετώπιση του COVID-19.

Οι μετακινήσεις των πολιτών θα γίνονται γίνεται μέσω SMS. Με γραπτό μήνυμα θα ενημερώνουν – μέσω ειδικής πλατφόρμας – τον αριθμό των ατόμων, αλλά και που θα κατευθυνθούν.

Παράλληλα, αναμένεται να ανακοινωθεί πως οι τράπεζες θα λειτουργούν με προσωπικό ασφαλείας.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Συγκλονίζει γιατρός στη Βρετανία: «Μακάρι να μπορούσα να ξεχάσω τα πρόσωπα όσων είδα να πεθαίνουν»

Πρόκειται για ενα σύστημα υποβολής SMS με συγκεκριμένες επιλογές (σ.σ. εργασία, σούπερ μάρκετ, φαρμακείο κ.λπ.) που είχε επεξεργαστεί με μυστικότητα το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης.

Ο αριθμός θα είναι σύμφωνα με πληροφορίες ο 13033 όπου θα αναγράφεται το όνομα και μια δήλωση του αιτούντος για τον σκοπό της μετακίνησή τους. Αν δηλαδή θα πηγαίνει στην εργασία του, για είδη πρώτης ανάγκης ή το φαρμακείο.

Κάθε σκοπός μετακίνησης θα έχει έναν κωδικό όπου και θα πληκτρολογείται.

Tα ερωτήματα που προκύπτουν είναι πολλά και λογικά θα απαντηθούν το απόγευμα,

Τι θα γίνει με τις καθημερινές συνήθειες, τη βόλτα του σκύλου ή αν χρειαστεί μία επίσκεψη σε σπίτι γονιών που μπορεί να έχουν ανάγκη.

Το παραπάνω μοντέλο χρησιμοποιείται στη Γαλλία με την υποβολή email όπου γίνεται αναφορά του σκοπού της μετακίνησης.