ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» -Κακοκαιρία με καταιγίδες, χαλάζι από την Τετάρτη

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού. Με την ΕΜΥ να εκδίδει Έκτακτο δελτίο καιρού.
Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» -Κακοκαιρία με καταιγίδες, χαλάζι από την Τετάρτη

Αλλάζει και πάλι το σκηνικό του καιρού. Με την ΕΜΥ να εκδίδει Έκτακτο δελτίο καιρού.

Σύμφωνα με το Έκτακτο δελτίο καιρού η κακοκαιρία ξεκινάει την Τετάρτη (5/8) από τα Ηπειρωτικά και θα επεκταθεί.

Η μεταβολή του καιρού προβλέπεται από τις πρώτες πρωινές ώρες της Τετάρτης (05-08-2020) και από τα βορειοδυτικά.

Αναλυτικά η πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ:

Κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες που θα συνοδεύονται από χαλαζοπτώσεις και πρόσκαιρα από ισχυρούς ανέμους θα εκδηλωθούν:

1. Την Τετάρτη (05-08-2020) Από τις πρώτες πρωινές ώρες στα νησιά του Ιονίου και βαθμιαία στην Ήπειρο, τη δυτική Στερεά, τη δυτική Μακεδονία και από το μεσημέρι στην κεντρική Μακεδονία και τη Θεσσαλία. Τα φαινόμενα το βράδυ θα περιοριστούν στην κεντρική Μακεδονία και στις υπόλοιπες περιοχές πρόσκαιρα θα εξασθενήσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Viral: Είδε την Ιωάννα Τούνη στα Ματογιάννια και τρελάθηκε! (vid)

2. Την Πέμπτη (06-08-2020) Τις μεσημβρινές και απογευματινές κυρίως ώρες στα νησιά του Ιονίου, την Ήπειρο, τη Μακεδονία, τη Θεσσαλία και τη Στερεά. Σύμφωνα με τα μέχρι τώρα διαθέσιμα στοιχεία, κατά τόπους ισχυρές καταιγίδες θα εκδηλώνονται κατά διαστήματα μέχρι και το απόγευμα της Κυριακής (09-08-2020) κυρίως στην ανατολική ηπειρωτική χώρα και τις Σποράδες.

Ο καιρός από την Τετάρτη περνά σε συνθήκες κακοκαιρίας, με βροχές και καταιγίδες στα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας, ενώ η αστάθεια το Σαββατοκύριακο αναμένεται να είναι έντονη.

Ασθενείς βροχές από το μεσημέρι της Πέμπτης προβλέπει η ΕΜΥ και για τον καιρό στην Αθήνα.

Τι είναι η «Ψυχρή Λίμνη» που φέρνει ισχυρή κακοκαιρία

Η «Ψυχρή Λίμνη» είναι μια εκτεταμένη περιοχή χαμηλών πιέσεων με χαμηλές θερμοκρασίες.

Αν δεν αλλάξει σημαντικά η κυκλοφορία της ατμόσφαιρας, μπορεί να μείνει στάσιμη σε μια περιοχή για αρκετές ημέρες. Αυτό έχει ως συνέπεια την απόκλιση της θερμοκρασίας από τα κανονικά για την εποχή επίπεδα στα χαμηλά στρώματα της ατμόσφαιρας. Η Ψυχρή Λίμνη είναι ένα βαρομετρικό χαμηλό, δηλαδή μία κακοκαιρία που βρίσκεται πάνω από τον ελλαδικό χώρο, που στροβιλίζεται γύρω από τον εαυτό της πολύ αργά, και συνοδεύεται από πολύ χαμηλές θερμοκρασίες.

Στα ανώτερα στρώματα της ατμόσφαιρας, η θερμοκρασία μπορεί να φτάνει τους -20 βαθμούς. Η θερμοκρασιακή διαφορά από τα ανώτερα στρώματα στα κατώτερα, δυναμιτίζει την ατμόσφαιρα και επομένως έχουμε αυτές τις ακραίες καταιγίδες και τις δυνατές χαλαζοπτώσεις που μας απασχολούν.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκτακτο δελτίο καιρού: Έρχεται η «ψυχρή λίμνη» -Κακοκαιρία με καταιγίδες, χαλάζι από την Τετάρτη», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.