ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Πού θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες

Μεγάλη προσοχή από όλους...
Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Πού θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης καιρού το Σάββατο μέχρι και το μεσημέρι της Κυριακής εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (ΕΜΥ).

Ο καιρός θα παρουσιάσει πρόσκαιρη επιδείνωση στην Κεντρική και Βόρεια Μακεδονία, όπου θα εκδηλωθούν βροχές και σποραδικές καταιγίδες.

Οι περιοχές που θα επηρεαστούν αρχικά θα είναι το βόρειο Ιόνιο, η Ήπειρος και πιθανόν η δυτική Στερεά, ενώ από τα μεσάνυχτα μέχρι και τις μεσημβρινές ώρες της Κυριακής η Μακεδονία (κυρίως η κεντρική και ανατολική Μακεδονία), τα βόρεια τμήματα της Θεσσαλίας, οι βόρειες Σποράδες καθώς και τα νησιά του βορείου Αιγαίου.

Οι μνήμες από την τραγωδία στη Χαλκιδική είναι νωπές και χρειάζεται μεγάλη προσοχή από όλους για το νέο Έκτακτο Δελτίο Καιρού:

Επτά νεκροί ήταν ο απολογισμός της κακοκαιρίας. Στη Θεσσαλονίκη έπεσαν δέντρα στην Αγία Τριάδα και την Άσσηρο.

Επιπλέον, στον Εύοσμο, κατά τη διάρκεια έντονης καταιγίδας που έπληξε την περιοχή, ένας κεραυνός έπεσε πάνω σε σπίτι. Ανάλογα φαινόμενα καταγράφηκαν και στην Κεντρική Μακεδονία το απόγευμα της Τετάρτης.

Εν συνεχεία, η κακοκαιρία χτύπησε τη Χαλκιδική. Οικισμοί στην Κασσάνδρα και τη Σιθωνία έμειναν χωρίς ρεύμα.

Το χειρότερο απ’ όλα είναι ότι 6 άνθρωποι, ανάμεσά τους 2 ανήλικοι, «έχασαν» τη ζωή τους. Το στέγαστρο μιας ταβέρνας στα Νέα Πλάγια κατέρρευσε και καταπλάκωσε θανάσιμα μία 54χρονη γυναίκα και ένα 8χρονο παιδάκι από τη Ρουμανία.

Δύο ακόμη θάνατοι καταγράφηκαν στη Σωζόπολη, όταν το τροχόσπιτο που διέμενε ένα ζευγάρι ηλικιωμένων Τσέχων τουριστών ανατράπηκε από το μπουρίνι. Άλλοι δύο νεκροί, πατέρας και γιος ρωσικής καταγωγής, εντοπίστηκαν στην Ποτίδαια.

Παράλληλα, στην ευρύτερη περιοχή έχουν καταγραφεί αρκετοί τραυματισμοί (σ.σ. μέχρι τις 02:30 ήταν 32, εκ των οποίων οι 2 σοβαρά).

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία επενέβη για κοπές δέντρων σε 17 περιπτώσεις σε Κομοτηνή, Σάπες, Ίασμο και ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

Επίσης, οι πυροσβέστες προχώρησαν σε αντλήσεις υδάτων σε 6 περιπτώσεις στον Ίασμο και σε δύο στη ΒΙΠΕ Κομοτηνής.

 

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκτακτο Δελτίο Καιρού: Πού θα υπάρξουν βροχές και καταιγίδες», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.