ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Έκτακτο – Εισαγγελέας: Κάθειρξη 13 ετών στους «7» της Χρυσής Αυγής!

Η πρόταση της εισαγγελέως για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είναι ποινή κάθειρξης 13 ετών σε όσους δεν έχουν ελαφρυντικά. Αναλυτικά, οι ποινές που πρότεινε η κυρία Οικονόμου για τους «διευθυντές» της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»: Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη Χρήστος Παππάς: 13 έτη Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη Γιάννης Λαγός: 13 έτη...
Έκτακτο – Εισαγγελέας: Κάθειρξη 13 ετών στους «7» της Χρυσής Αυγής!

Η πρόταση της εισαγγελέως για τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης της Χρυσής Αυγής είναι ποινή κάθειρξης 13 ετών σε όσους δεν έχουν ελαφρυντικά.

Αναλυτικά, οι ποινές που πρότεινε η κυρία Οικονόμου για τους «διευθυντές» της εγκληματικής οργάνωσης «Χρυσή Αυγή»:

Νίκος Μιχαλολιάκος: 13 έτη
Χρήστος Παππάς: 13 έτη
Ηλίας Κασιδιάρης: 13 έτη
Γιάννης Λαγός: 13 έτη
Γιώργος Γερμενής: 13 έτη
Ηλίας Παναγιώταρος: 13 έτη
Αρτέμης Ματθαιόπουλος: 13 έτη

Να σημειωθεί ότι το μέγιστο της προβλεπόμενης ποινής είναι τα 15 έτη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ: Δίκη Χρυσής Αυγής – Προκλητικός Λαγός: «Έναν έναν τους στέλνουμε σπίτια τους»

Ποιοι έλαβαν ελαφρυντικά

Αντίθετα, με τη χθεσινή απόφαση του δικαστηρίου ελαφρυντικά έλαβαν οι πρώην βουλευτές Χρυσοβαλάντης Αλεξόπουλος και Στάθης Μπούκουρας, οι οποίοι μετά την δίωξη της Χρυσής Αυγής, διαφοροποίησαν τη στάση τους και απομακρύνθηκαν από αυτή. Να σημειωθεί πως και οι δυο όντες βουλευτές της Χρυσής Αυγής είχαν ανεξαρτητοποιηθεί.

Στους Αλεξόπουλο και Μπούκουρα το δικαστήριο χορήγησε το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας μετά την πράξη. Το ελαφρυντικό του πρότερου έντιμου βίου αναγνωρίστηκε στον δικηγόρο πρώην βουλευτή της Χρυσής Αυγής Μιχ. Αρβανίτη, όπως επίσης και στον Ν. Μίχο. Στον τελευταίο χορηγήθηκε και το ελαφρυντικό της ειλικρινούς μεταμέλειας. Να σημειωθεί πως οι τέσσερις πρώην βουλευτές έχουν κριθεί ένοχοι για συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση και το πλαίσιο της ποινής για το αδίκημα αυτό χωρίς ελαφρυντικά είναι από πέντε έως 10 έτη. Ωστόσο, με την αναγνώριση ελαφρυντικού η ποινή αυτή μειώνεται και κυμαίνεται από 1 έως 6 έτη.

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Έκτακτο – Εισαγγελέας: Κάθειρξη 13 ετών στους «7» της Χρυσής Αυγής!», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.