ΚΟΙΝΩΝΙΑ

Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου – Εκκενώνονται δύο χωριά

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην κεντρική Εύβοια με τον Γενικό Γραμματεά Πολιτικής Προστασίας να δίνει λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εντολή να εκκενωθούν τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι. Η εκκένωση γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τα χωριά να κυκλωθούν από τις φλόγες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, η εκκένωση θα γίνει με λεωφορεία...
Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου – Εκκενώνονται δύο χωριά

Ανεξέλεγκτη μαίνεται η φωτιά στην κεντρική Εύβοια με τον Γενικό Γραμματεά Πολιτικής Προστασίας να δίνει λίγο μετά τις 2 το μεσημέρι εντολή να εκκενωθούν τα χωριά Μακρυμάλλη και Κοντοδεσπότι.

Η εκκένωση γίνεται προκειμένου να αποφευχθεί το ενδεχόμενο τα χωριά να κυκλωθούν από τις φλόγες. Σύμφωνα με εκπρόσωπο της Πυροσβεστικής, η εκκένωση θα γίνει με λεωφορεία που βρίσκονται στην περιοχή και οι κάτοικοι θα μεταφερθούν στα Ψαχνά, στην παραλία.

Οι κάτοικοι των χωριών είχαν ενημερωθεί από το πρωί να είναι σε ετοιμότητα για το ενδεχόμενο να απαιτηθεί εκκένωση λόγω της μεγάλης φωτιάς που εκδηλώθηκε λίγο μετά τις 3 τα ξημερώματα.

Ενδεικτική της σοβαρότητας της κατάστασης είναι η ενίσχυση των δυνάμεων της Πυροσβεστικής και η μετάβαση στην περιοχή του Γενικού Γραμματέα Πολιτικής Προστασίας Νίκου Χαρδαλιά. Μαζί του βρίσκεται κλιμάκιο της διεύθυνσης Σχεδιασμού και Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών της Γραμματείας, προκειμένου να συντονίσουν τις ενέργειες όλων των φορέων για την αντιμετώπιση της πυρκαγιάς. Το κλιμάκιο εκτός των άλλων θα έχει συσκέψεις με δασολόγους και άλλους ειδικούς, προκειμένου να προχωρήσουν στη δημιουργία αντιπυρικών ζωνών και άλλες παρεμβάσεις για να ανακόψουν την πορεία της πυρκαγιάς.

Φωτιά στην Εύβοια

Για την κατάσβεση της πυρκαγιάς επιχειρούν πλέον 227 πυροσβέστες με 75 οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το κινητό επιχειρησιακό κέντρο «Όλυμπος» ενώ από αέρος επιχειρούν ρίψεις νερού έξι αεροσκάφη και έξι ελικόπτερα με ένα ακόμα ελικόπτερο να πετάει ως συντονιστικό προκειμένου οι ρίψεις νερού να είναι στοχευμένες και αποτελεσματικές.

Πηγή: protothema.gr

Διαβάσατε το άρθρο με τίτλο «Φωτιά στην Εύβοια: Εκτός ελέγχου – Εκκενώνονται δύο χωριά», όπου αναφέρθηκαν τα παρακάτω #tags (ετικέτες). Για σχετικά άρθρα επιλέξτε #tag.
Post on Facebook Post on X (Twitter) Post on LinkEdin Send this post with WhatsApp Send this post with Viber E-mail Post
Εγγραφείτε στα Σελίδα του του Sportime στην πλατφόρμα των Google news για άμεση κι έγκυρη ενημέρωση.
Sportime Team

Αρθρογραφεί στο Sportime.GR και είναι συντάκτης του άρθρου αυτού.